Gepubliceerd op 19 februari 2024
Waarom we allemaal veel te lang bij onze werkgever blijven?!

Wat gebeurt het toch vaak.. zoveel mensen die niet blij zijn op hun huidige werkplek maar toch blijven zitten! Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die echt met 100% plezier naar hun werk gaan. Er is altijd wel iets of het bedrijf is niet leuk, je leidinggevende is stom, je collega’s zijn mwa, het werk is saai en ga zo maar door. Zonde zonde zonde!

Alle smoezen om te blijven zitten waar je zit

Ok wie herkent ze.. IK IK IK nu moet jij ook even eerlijk zijn 😉

 • Het valt wel mee.
 • Er is overal wat.
 • Je weet niet waar je elders in terecht komt.
 • De collega’s hier zijn wel leuk.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn hier wel oké.
 • Het bedrijf is wel leuk.
 • Ik heb hier wel een vast contract.
 • Het bedrijf is financieel stabiel.
 • Overal heb je taken die niet leuk zijn.
 • Er zijn ergere dingen.
 • Ik wil geen jobhopper worden.

Hoor je het jezelf al zeggen tegen vrienden en familie.

Waarom blijven we allemaal zitten?

Als ik voor mezelf spreek dan denk ik dat dit te maken heeft met angsten. Bang zijn om verkeerde keuzes te maken. Bang om spijt te krijgen omdat het elders nog veel erger is. Daarnaast is het ook een hoop gedoe. Je moet gaan solliciteren, brieven schrijven en gesprekken voeren. Elders moet je weer opnieuw beginnen. Iedereen kent elkaar daar al en jij moet als nieuwe weer opnieuw relaties opbouwen en jezelf bewijzen zodat men blij met je is en je contract verlengt gaat worden.

Ik deed het ook

Ik had deze angsten ook altijd. En wat weten we over angsten, dat dit een slechte raadgever is. Toch heb ik door de jaren heen geleerd dat dit zonde van je energie en tijd is. Niet helemaal happy zijn op je werkplek waar je ontzettend veel tijd doorbrengt brrr. Ik moet er niet meer aan denken. Ik schreef een artikel over mijn ontslag, waar ik achteraf eigenlijk blij mee was. Door dit ontslag MOEST ik verder en dit had ik eigenlijk veel eerder moeten doen. Maja dit is altijd achteraf.

Die collega’s waar je nu zo blij mee bent zal je uiteindelijk toch niet meer spreken omdat het verwaterd. Hang daarom ook niet teveel aan hen. Elders zal je weer nieuwe leuke collega’s krijgen. Het jobhoppen is tegenwoordig de normaalste zaak. Mensen zitten niet meer eeuwen bij een werkgever en als er een goede rede is voor je vertrek dan is dit prima uit te leggen. Er zijn nog meer financieel stabiele bedrijven in Nederland. Er zijn werkplekken waar je werk niet saai is. Er zijn bedrijven met nog betere arbeidsvoorwaarden of met een veel betere sfeer en cultuur. Je ziet dat iedere smoes ontkracht is.

Wanneer je de uren en minuten aftelt is dit niet ok en time to go!

Gun jezelf het beste

Gun jezelf gewoon die leukere werkplek! Ga rustig om je heen kijken. Ga elders op gesprek en voel wat dit met je doet. Soms geeft dit ook nieuwe inzichten dat je er nog niet klaar voor bent of juist wel. Wees kritisch in je sollicitatiegesprekken. Vraag goed naar bepaalde zaken. Zorg dat je een compleet beeld hebt van een bedrijf, de werkzaamheden, de collega’s, cultuur en sfeer.

Durf de stap te zetten!

Wat ik eigenlijk tegen jullie wil zeggen is durf die stap te gaan zetten! Luister naar je onderbuik gevoel. Als je voelt dat het hem niet wordt en je steeds van ups naar downs blijft gaan.

SO LETS GO! en check mijn sollicitatietips!

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

2 Reacties

 1. Josine

  Grappig onderwerp. Het zal zeker ook een gevalletje ‘gemak’ zijn denk ik zo. Ik ben er steeds beter in geworden, voor mezelf kiezen. Helaas heb ik een nogal speciaal vak, dus een klein wereldje. Toen ik zuidelijker woonde waren er gewoonweg geen banen in mijn branche. Dan blijf je ook weer hangen.. Leuk blog! Liefs Josine

  Antwoord
  • Linda

   Klopt helemaal, soms heb je helaas geen keus 🙁 mweeee wachten tot je wel weer een keus hebt en gauw weer verder 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.