Gepubliceerd op 25 februari 2024
Het belang van nee zeggen en je grenzen bewaken bij je werkgever!

Wat doet iedereen zodra deze bij een nieuwe werkgever gaat werken? Juist je gaat je bewijzen, hard lopen, hard werken, dingen extra doen, presteren en zorgen dat je nieuwe werkgever blij met je is! Je grenzen bewaken wordt een stuk lastiger. Je vind het belangrijk wat men van je vindt, want hee we willen allemaal leuk gevonden worden toch?

Ik liep mezelf voorbij en stelde te weinig grenzen!

Ik ben iemand die de lat hoog heeft liggen en wil dat mensen blij met mij zijn. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Deze combinatie is best gevaarlijk en burn-out gevoelig. Ik voelde me prettig bij hard werken en werkgevers zijn altijd ontzettend blij met werknemers zoals ik. Als ik ziek ben, zit ik alsnog op mijn werk. Mijn baas moet mij echt naar huis sturen. Niet helemaal gezond he.

Ik kreeg nieuwe inzichten

Toen ik met iemand hierover ging praten kreeg ik nieuwe inzichten. Deze inzichten wil ik graag met jullie delen, omdat het mij echt enorm geholpen heeft. Doordat ik bijna nooit nee zeg, een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb en een hoge lat heb is iedereen dit van mij gewend. Mensen weten dat als ze iets aan mij vragen ik het oppak. Mensen zijn gewend dat ik altijd langer werk en altijd vroeg op kantoor ben. Dit gedrag vinden mensen normaal van mij. Eigenlijk alles wat ik ”extra” doe vindt men normaal! Deze gedachte is eigenlijk helemaal niet zo leuk, dat men alles normaal vindt.

Ik kreeg een spiegel voor

De persoon met wie ik praatte vertelde op gegeven moment over fictieve Truus. Truus was altijd duidelijk. Zei vaak nee en bewaakte haar grenzen. Iedereen wist dat wanneer je om 5 voor 5 bij Truus aan kwam zij niets meer voor je ging doen want om vijf uur ging zij stipt naar huis. Gevolg hiervan was dat men kort voor het einde van de werkdag al niet eens meer bij Truus aan klopte. Truus was wel bereid in extreme situaties een keer bij te springen. Je zult snappen hoe gaaf de baas van Truus het vond wanneer Truus bijsprong en dus iets extra deed. Dit deedt Truus namelijk bijna nooit en was dus heel bijzonder! De baas was met Truus zo blij.

Ik was een deurmat en wilde Truus zijn

De conclusie was dat wat ik aan het doen was helemaal niet slim was. Alles wat ik extra deed was ”normaal”. Iedereen loopt eigenlijk over mij heen. Truus is duidelijk en krijgt enorme waardering wanneer zij iets extra’s doet. Vanaf die dag, dat ik deze inzichten kreeg, heb ik besloten meer op Truus te gaan lijken. Het enige puntje is dat mensen enorm moeten wennen wanneer je van de deurmat opeens naar een Truus gaat. Ze zijn dit niet gewend en jij zelf ook nog niet.

Mijn advies aan jou is grenzen bewaken

  • Wees direct Truus bij een nieuwe werkgever ;).
  • Zeg vaker nee.
  • Vraag naar een deadline en kijk of die haalbaar is.
  • Durf ergens op terug te komen.
  • Durf iets terug te leggen bij de ander.
  • Werk jezelf nooit over de kop.
  • Wees zuinig op jezelf!

Ik schreef eerder al een artikel over prioriteiten stellen in je leven. Er is meer dan alleen maar werken ;).

Nu ben ik erg nieuwsgierig leg jij de lat ook zo hoog voor jezelf?

Foto credits: Prisca Visser

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.