...

Met een gerust hart uit dienst treden na een conflict of werkgerelateerde ziekte

MEDIATION

Deze dienst is passend bij jou als jij tijdens mediation ontslag gaat krijgen. Dit kan zijn door een conflict met je werkgever of een werkgerelateerde ziekte. Wij staan je bij en zitten met jou aan tafel als jouw juridische belangenbehartiger bij de mediationgesprekken. Jij krijgt waar je recht op hebt en je kan een fijne toekomst tegemoet gaan.

NA JARENLANG hard werken voel je je aan de kant gezet!

Je zit in, of gaat binnenkort starten met, een mediationtraject om te kijken of de arbeidsovereenkomst voortgezet kan worden. Ook wordt er gekeken of een eventueel ‘conflict’ opgelost kan worden. Je zit nog steeds vol emoties en vindt het verschrikkelijk dat je hierin terecht bent gekomen.

Helaas komen jullie er niet uit. Jullie hebben beide te veel verschillende inzichten. Je werkgever wil je maar niet begrijpen of naar je luisteren terwijl jij voor jouw idee de beste bedoelingen hebt. Er is ontzettend veel gebeurd en inmiddels is er een behoorlijk nare bijsmaak ontstaan over elkaar.

​Je kan door verschillende situaties in dit mediationtraject beland zijn 

Er is bijvoorbeeld een conflict ontstaan op het werk tussen jou en je werkgever (leidinggevende). Er is sprake van werkgerelateerde ziekte dit betekent dat je door een reden van of op je werk ziek bent geworden. Deze werkgerelateerde ziekte kan voortkomen uit een conflict, te hoge werkdruk, te hoge verwachtingen, niet nakomen van afspraken, burn out of overspannenheid door werk. Mogelijk past je functie en deze werkgever ook niet meer bij je. Het is in ieder geval in rap tempo de verkeerde kant op gegaan.

Soms adviseert een bedrijfsarts mediation omdat de werkgerelateerde ziekte of een arbeidsconflict vaak eerst opgelost moet worden om verder te kunnen gaan met werken of reintegratie. Na diverse gesprekken geeft vaak of de werkgever of de werknemer aan dat die eigenlijk niet meer verder wilt met de ander. Het traject verandert dan naar een exit mediation gesprek. 

Dit betekent dat werkgever en werknemer een eigen juridische partij naar het volgende exit mediation gesprek moeten meenemen om ter plekke te onderhandelen over de ontslag deal. Hoeveel geld krijg je mee? Tot wanneer ben je nog in dienst? Krijg je vrijstelling van werk? Moet je hiervoor verlofuren inleveren? Wat doe je met het concurrentiebeding of relatiebeding? Komt er wel of niet een outplacementbudget zodat jij hulp kunt inschakelen om nieuw werk te gaan zoeken?

Een ding is zeker als de deal rond is dan stopt binnenkort je arbeidsovereenkomst bij je werkgever. Terwijl je misschien nog wel had gehoopt dat alles nog goed kon komen. Je baalt enorm en het voelt als onrecht. 

Meet het De Ontslagexpert team!

JE WILT DIE VERVELENDE GESPREKKEN MET JE WERKGEVER HELEMAAL NIET ZELF VOEREN

Je hebt het gevoel dat er enorm veel op je afkomt. Je hebt geen kennis en ervaring van arbeidsrecht. Je weet niet waar je op moet letten. Je voelt je onder druk gezet omdat je werkgever tegenover je zit. Je weet niet wat er uiteindelijk op papier moet komen te staan zodat je uitkeringsaanvraag niet in gevaar komt. Je weet niet welke punten je allemaal kunt uit onderhandelen en wat gebruikelijk is. Wat is eigenlijk een goede deal? Wat en waar zitten de risico’s? Doen de bedragen wel recht aan je situatie en komt je werkgever niet te makkelijk en goedkoop van je af…

De mediator geeft aan dat je de volgende keer een eigen juridische belangenbehartiger moet meenemen naar het gesprek. Gelukkig heb je ons gevonden want wij hebben hier ontzettend veel ervaring mee. Je bent aan het goede adres!

Het voelt alsof je geen keuze hebt!

9

Je voelt je machteloos omdat je geen verstand van zaken hebt en niet weet waar je goed aan doet. Het voelt alsof je geen keuze hebt en je ontslag maar simpelweg snel moet accepteren

9

Je voelt je onder druk gezet omdat je werkgever haast heeft. Er worden deadlines op zeer korte termijn gesteld.

9

Je voelt een zware last op je schouders liggen omdat je niet weet hoelang dit ‘conflict’ of deze situatie gaat duren. Alles is nog onduidelijk en onzeker nu, en voor de toekomst

9

Je voelt je onzeker over de situatie. Je hebt hier zelf geen verstand van maar wie kan jou helpen? Online staat zo veel informatie maar je wilt en kan dit helemaal niet zelf. Gelukkig heb je ons gevonden!

9

Je ervaart een bak met stress die met de minuut verder toeneemt. Kun je straks veilig WW aanvragen? Je hebt gewoon geen verstand van zaken en hebt iemand nodig die de onderhandelingen ter plekke voor jou kan voeren.

9

Je moet je beter melden? Mag dat wel? Waarom is dat zo?

9

Je voelt je onrustig over de toekomst: wanneer vind je weer een nieuwe baan? Is die net zo leuk? Krijg je daar dezelfde arbeidsvoorwaarden? Gaat het überhaupt lukken om een nieuwe baan te vinden? 

9

Voor je gevoel komt je werkgever nu wel makkelijk van je af. Dit voelt heel naar en oneerlijk.

9

Je ziet door de bomen het bos niet meer, je slaapt slecht, bent continu gestrest en je voelt je onrustig en onzeker. Er komt opeens zoveel op je af waardoor je niet meer helder kunt nadenken.

LEG JIJ JE TOEKOMST IN HANDEN VAN EEN MEDIATOR, DIE DOOR JE WERKGEVER BETAALD WORDT?

HOE ZOU HET ZIJN ALS…

iemand alle consequenties, mogelijkheden en opties duidelijk en in begrijpelijke taal met je bespreekt. De ontslagexpert denkt aan jouw zijde mee. Zo kan jij een eerlijke keuze maken over het inhoudelijke ontslagvoorstel van je werkgever. Je werkgever denkt namelijk alleen aan zichzelf.

je een steun en toeverlaat krijgt die er echt voor jou is. Je kan volledig op onze professionele mening vertrouwen. Onze ontslagexpert schuift met jou aan tafel bij de mediator. Zij zorgt ervoor dat jouw belangen bewaakt worden en voert het woord. Je krijgt support bij het maken van de juiste beslissingen voor jou zodat jij met een gerust hart een handtekening kunt zetten onder de uiteindelijke VSO. Je weet dat overaal aan gedacht is. Je hoeft je niet af te vragen of je alles wel goed hebt gedaan: dat regelen wij voor je.

alle communicatie met je werkgever door een ervaren ontslagexpert gedaan wordt. Zo kan de situatie niet verergeren, maar komt er wel iemand voor jouw belangen op. Wij helpen je met de best mogelijke deal eruit te halen. De deal waar jij akkoord mee bent.

je een juridisch kloppende VSO krijgt. Alle risico’s zijn in de VSO dichtgetimmerd.

je duidelijkheid en zekerheid krijgt voor je toekomst. Je VSO is WW-proof en je weet zeker dat je niet zonder WW komt te zitten.

je met een fijn gevoel en een rechtvaardige vaststellingsovereenkomst uit dienst kunt gaan. Met opgeheven hoofd ga je positief verder met een nieuw hoofdstuk in je leven. Van tevoren had je hier nooit over durven dromen maar het is werkelijkheid: het zit erop en je kijkt uit naar de toekomst.

MEDIATION

JE WILT HET GOED AFSLUITEN EN SNAKT NAAR RUST

Je wilt dat alles goed geregeld wordt en je snakt naar rust. Support van iemand die er verstand van heeft, die precies weet en voelt hoe zij moet onderhandelen om de beste deal er voor jou uit te halen. Je wilt support van iemand die je begrijpt, voor je klaar staat en jou door deze lastige periode heen helpt.

‘We zien maar één kloppende VSO per maand.’

Het enige dat je wel weet is dat je nu de beste hulp en de beste deal wilt. Iemand die weet van aanpakken en die niet geïntimideerd kan worden door je werkgever. Iemand die de gesprekken met de mediator en werkgever uit je handen neemt, zodat je krijgt waar je recht op hebt op een nette, harmonieuze manier. Je wilt uiteindelijk een juridisch kloppende VSO waarmee je veilig een WW-aanvraag kunt indienen.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

Onze ontslagexperts mogen maximaal 10 lopende ontslagzaken per persoon behandelen. Dit ten opzichte van een vakbond en rechtsbijstand waar ze 70-80 dossiers per persoon per maand behandelen. Wij vinden persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk, zodat wij echt alle tijd en aandacht voor je hebben om de beste deal te regelen. Namelijk een eerlijk kloppend ontslag waarmee jij geen problemen krijgt bij het UWV. Dus neem tijdig contact met ons op om te zorgen dat wij plek voor je hebben. 

Stap 1 Matchcall

Wanneer je het contactformulier onderaan deze pagina hebt ingevuld nemen wij telefonisch contact met je op. We bespreken gratis en vrijblijvend jouw situatie en of wij je kunnen helpen.

Stap 2 Klant worden

Je geeft officieel akkoord om klant bij ons te worden en levert een lijst met documenten aan (denk aan; contracten, loonstroken, cao’s, arbeidsvoorwaarden reglementen en personeelshandboeken).

Stap 3 Onderzoek

We onderzoeken grondig al jouw aangeleverde documenten.

Stap 4 Overleg strategie bepalen

We bespreken uitgebreid de situatie, jouw opties, consequenties, wensen, belang en strategie. We doen niets waar jij niet achterstaat. Zo bepalen we samen de kaders (wat is minimaal haalbaar en wat maximaal) alvorens we naar het mediation gesprek gaan.

Stap 5 Mediation gesprek op locatie

We gaan live mee naar de locatie van het mediationgesprek als jouw juridische belangenbehartiger. Tijdens dit gesprek zullen wij het woord voor je voeren en zullen we tussentijds met pauzes apart (op de gang of op een andere plek) overleggen. Er gebeurt niets wat jij niet wilt. Uiteraard zijn we eerlijk over wat haalbaar is en wat niet. Wij onderhandelen live met je werkgever tot we een akkoord bereiken.

Stap 6 Good deal

We gaan door tot je krijgt waar je recht op hebt! Daarna zal de mediator alles op papier zetten in een vaststellingsovereenkomst. Deze vaststellingsovereenkomst controleren wij totdat die juridisch veilig en goedgekeurd is door ons.

Stap 7 Final go

We controleren alle final documenten en geven je een go wanneer je alle papieren mag gaan tekenen (dit kan vaak digitaal en op afstand). We bespreken de eindafwikkelingen en je krijgt nog een laatste mail met tips zodat je weet waar je nog op moet letten. De deal is rond. Je kan nu opgelucht ademhalen en weer naar de toekomst kijken.

Goede juridische hulp verdient zichzelf terug

Het is allereerst van belang om te weten dat in 98,5% van de gevallen de kosten voor onze juridische dienstverlening worden gedekt door de werkgever. Deze kosten worden vastgelegd en onderhandeld in jouw VSO (vaststellingsovereenkomst) ontslagregeling. Dit is een gebruikelijk voor werkgevers, je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Sterker nog, je werkgever zou je zelfs moeten adviseren om juridische hulp in te schakelen.

Als je toch zelf iets moet betalen, dan is het bijna altijd mogelijk om dit te verrekenen met de tegoeden die je van de werkgever ontvangt. Dit zijn bijvoorbeeld vakantie-uren en een ontslagvergoeding. Dit kan resulteren in een bruto-netto voordeel, waarbij je onderaan de streep 50% bespaart.

Werkgevers zijn vaak bereid om juridische kosten te betalen als dit bijdraagt aan een succesvolle en snelle afhandeling van jouw ontslag. Houd dat in gedachten. Hoewel het mogelijk is dat je een deel zelf moet betalen, is die kans erg klein.

*Mocht je werkgever weigeren om iets te verrekenen of te vergoeden, dan kunnen we een betalingsregeling met je treffen. Uit ervaring blijkt dat de bedragen die je ontvangt uit de vaststellingsovereenkomst meestal voldoende zijn om onze kosten te dekken.

Wat is de investering in ons?

In 98,5% van de gevallen betaalt je werkgever dus onze factuur en/of verdienen wij onszelf terug door een betere deal voor jou te regelen. Dit is een vaste all in prijs zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zeker bij exit mediation zijn deze kosten geen probleem, omdat de mediator en iedereen weet dat het gebruikelijk is dat de werkgever deze kosten op zich neemt. 

Ontslaghulp

€ 1777,-

excl. 21% btw

Mocht je werkgever helemaal niks willen verrekenen en/of vergoeden dan is het mogelijk om met ons een betalingsregeling te treffen. De ervaring leert dat de te ontvangen bedragen uit de vaststellingsovereenkomst echter voldoende zijn om ook ons te kunnen betalen.

Wie kunnen wij wel en niet helpen?

Werknemers die een uitnodiging hebben voor een (exit) mediation gesprek.

Voor wie het het allerbelangrijkste is dat ze de zekerheid willen hebben dat alles klopt.

Werknemers die er de kantjes vanaf lopen en hun werkgever een hak willen zetten. 

Die alleen hulp willen als ze 100% zeker weten dat de juridische kosten vergoed worden door de werkgever.
Die de zaken niet uit handen willen geven en deel wil uitmaken van de onderhandeling. Op deze manier kunnen wij ons werk niet goed doen.

Nadat mijn vader overleed, werd ik ontslagen

Nadat mijn vader was overleden, werd ik onverwachts geconfronteerd met een exitgesprek. Ze wilden me ontslaan, terwijl ik altijd zo hard had gewerkt! Ik voelde me bedrogen, woedend, verdrietig en teleurgesteld. Het voelde als onrechtvaardigheid en het sloeg me lam. Ondanks de nare en onzekere tijd waarin ik me bevond, wist ik gelukkig als ervaren HR-expert hoe ik moest handelen en schakelde ik onmiddellijk de hulp in van een ontslagexpert.

Deze ervaring heeft van mij een toegewijde ontslagexpert voor werknemers gemaakt. Want dit is niet de manier waarop ik ooit met mensen wil omgaan.

Ik wist dat ik er altijd wilde zijn voor werknemers, zodat er iemand is die hun belangen behartigt. Het geeft je ook meteen een gevoel van kracht wanneer je goede hulp inschakelt. Er valt letterlijk een last van je schouders. Als geen ander kan ik me voorstellen hoe graag jij uit deze situatie wilt komen. Ik gun het je zo erg om weer rust te vinden en te krijgen waar je recht op hebt!

1200+ klanten gingen je voor

Met mijn team hebben we inmiddels al meer dan 1200 tevreden klanten geholpen bij het verkrijgen van een eerlijke en rechtvaardige afhandeling van hun ontslag. Zo konden zij zonder zorgen een uitkering bij het UWV kunnen aanvragen.

Onze hulp heeft vaak geleid tot honderden, soms duizenden euro’s winst voor de werknemer.

Inmiddels helpen wij tussen de 50-100 klanten per maand die wij met volle aandacht en focus kunnen helpen. Wij behandelen namelijk nooit meer dan 10 lopende ontslagzaken per persoon. Gemiddeld zien we slechts één correcte vaststellingsovereenkomst (VSO) per maand. Dit is echt een verontrustende situatie wat helaas niet snel zal veranderen.

Bovendien word ik regelmatig benaderd als ontslagexpert voor interviews door vooraanstaande media zoals NRC, NU.nl en AD, waarin ik mijn visie op ontslagzaken mag delen.

Veelgestelde Vragen

dummy

We snappen dat dit alles ontzettend spannend is en al helemaal niet leuk. Heb je twijfels? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in en wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op. Mochten wij niet reageren dan is waarschijnlijk je mail niet aangekomen. Zoek dan nogmaals contact met ons en controleer je spambox op een reactie. Wij reageren altijd en meestal vrij snel want wij snappen dat de nood hoog is!

IK TWIJFEL OM JE HULP ALS ONTSLAGEXPERT IN TE SCHAKELEN

We snappen dat dit alles ontzettend spannend is en al helemaal niet leuk. Heb je twijfels? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in en wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op. Mochten wij niet reageren dan is waarschijnlijk je mail niet aangekomen. Zoek dan nogmaals contact met ons en controleer je spambox op een reactie. Wij reageren altijd en meestal vrij snel want wij snappen dat de nood hoog is!

WAT ALS ER MEER MEDIATION GESPREKKEN NODIG ZIJN?

Het gebeurt vrijwel nooit dat er een vervolggesprek nodig is. Dit proberen wij te allen tijde te voorkomen. Exit mediation is bedoeld dat we er ter plekke met elkaar uit moeten komen. We gaan door tot we het over de inhoudelijke deal eens zijn. Zo’n gesprek duurt meestal tussen de 1 en 3 uur. Mocht een vervolggesprek toch nodig zijn dan kost dit € 450,- per locatie gesprek extra.

WANNEER MOET IK JE HULP INSCHAKELEN BIJ MEDIATION?

Zodra er tijdens de mediation aangestuurd wordt op een exit mediation gesprek is het belangrijk om ons te contacten. Niet voor niets geeft de mediator aan dat jullie tijdens het exit mediation gesprek beide een juridische vertegenwoordiger moeten meenemen.

IK TWIJFEL OF IK NIET BETER EEN ADVOCAAT KAN INSCHAKELEN

Een advocaat heeft algemene kennis van rechten. Wij zijn gespecialiseerd in dit specifieke HR stuk en hebben hier meer dan 14 jaar ervaring in. Daarnaast hebben we ruim 600 ontslagzaken succesvol afgesloten. Ik geloof daarom echt dat je bij ons in betere handen bent.

WAT ALS MIJN WERKGEVER DE JURIDISCHE KOSTEN NIET BETAALT?

In 98,5% van alle gevallen lukt het ons om de kosten op de werkgever te verhalen. Dit is zeer gebruikelijk. Lukt het niet, dan lukt het vaak wel als we 50-50 voorstellen. Daarnaast zijn er allemaal financiële trucs mogelijk met bruto netto voordeel, waardoor het je onderaan de streep bijna niets kost. Wil je werkgever echt helemaal niks voor je doen op dit gebied, besef je dan dat er geld jouw kant op komt. Daarnaast staan wij altijd open om een betaalafspraak met jou te maken. Wanneer je uit dienst gaat krijg je vaak nog een eindafrekening met je opgebouwde vakantiegeld, dertiende maand, bonus en vakantiedagen. Afhankelijk van de onderhandeling krijgen de meeste mensen ook een ontslagvergoeding mee.

Ontslagexpert Exit Mediation

Willianne van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Willianne

Ontslagexpert

Wil je even bellen om te bekijken of wij jou kunnen bijstaan?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085-7600891 of vul het contactformulier in. Dan kunnen we bespreken en kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Wij nemen altijd binnen 24 uur telefonisch contact met je op tijdens werkdagen. Vaak nog veel eerder omdat wij snappen dat de nood hoog is. Niets vernomen? Check dan je (spam) mailbox en of bel ons direct opnieuw want dan is er iets fout gegaan.​

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.