...

STRESS EN PANIEK: JE WIA EN ONTSLAG KOMEN ERAAN? Bereid je voor met de WIA Hulp cursus

Je bent inmiddels bijna twee jaar ziek en je maakt je zorgen over je WIA keuring die eraan komt. Je bent bang dat je wordt ontslagen. Je leven staat op zijn kop en er komt van alles op je af.

Je hebt slapeloze nachten, hoe moet dit nu verder? Wat gaat er gebeuren? Voor hoeveel procent ga je afgekeurd worden? Nemen ze je klachten wel serieus? Hoeveel inkomen ga je straks nog hebben? Kan je in je huis blijven wonen? Je voelt je onzeker over je (financiële) toekomst en alles wat gaat komen. Natuurlijk was je het liefste ‘gewoon’ gezond maar dat is nu niet de situatie. Het is allemaal ontzettend verdrietig en je hebt moeite met het accepteren van de situatie.  

Je bevindt je in een lastige situatie door weinig tot geen juridische kennis

Je ziet door de bomen het bos niet meer en je voelt je ontzettend machteloos. Je hebt geen grip op het WIA traject, wat gaat komen en iemand die iets over jou gaat beslissen. Je vraagt je af hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden? Je hebt geen puf en energie om alles online zelf uit te zoeken. Daarnaast vraag je je af welke informatie online betrouwbaar is. Het UWV bellen werkt niet want ze geven vaak verkeerde antwoorden en iedereen die je spreekt zegt iets anders.

Dit begrijp ik als geen ander. Ik werd zelf in 2017 IVA afgekeurd door mijn spierziekte en zag enorm op tegen de WIA aanvraag en gesprekken bij het UWV. Wat kun je verwachten? Wat gaat er gebeuren? Wat moet je doen? Je zit in een situatie waar je helemaal niet voor gekozen hebt maar wel mee moet dealen, zonder juridische kennis. 

 

Je vraagt je af of er überhaupt goede WIA hulp voor werknemers bestaat?

EEN ONZEKERE PERIODE!

Je voelt je overgeleverd aan een partij, het UWV, waar iemand iets over jou gaat beslissen. Een onzekere periode volgt waarin je niet weet wat er gaat gebeuren en hoe je financiële toekomst eruit gaat zien. Dit gaat voor jou besloten worden en je hebt hier eigenlijk geen invloed op. Het voelt ontzettend machteloos en eng. Je bent bang dat het UWV je klachten niet serieus gaat nemen.

Krijg je wel een eerlijke WIA beoordeling of moet je straks gewoon weer solliciteren en dreig je de WW in te gaan. Dit terwijl je helemaal niet kunt werken? Wat gaat de uitkomst zijn? Krijg je überhaupt wel een WIA uitkering? Krijg je in de toekomst nog herkeuringen? Kun je nog wel in je huis blijven wonen en hoe moet het nu met je pensioen? Wie is er nu echt betrokken bij jouw belang. Wie kun je vertrouwen en is er echt voor jou?

Je voelt je gestrest van al het papierwerk wat je moet aanleveren. Waar moet je op letten en wat is van belang? Misschien vraagt je werkgever je wel met terugwerkende kracht oude papieren te tekenen. Je weet niet wat je wel of niet kan schaden en waar je goed aan doet. Er worden specialisten ingeschakeld door je werkgever maar je weet niet of je ze kunt vertrouwen.

Meet het De Ontslagexpert team!

Neem jij het heft in eigen handen en voorkom jij een veel te lage WIA afkeuring en dure bezwaarprocedure? 

Ga jij achterover leunen en wachten tot het WIA gesprek opeens daar is? Niet wetende wat voor jou belangrijk is om te vertellen en delen? Met het risico dat je geen eerlijke WIA beslissing gaat krijgen, een veel te laag afkeuringspercentage waar je direct van in de stress schiet? Omdat de verzekeringsarts van het UWV je verkeerd inschat en je misschien niet de juiste informatie hebt gedeeld.

Hierdoor kan je duizenden euro’s aan kosten moeten gaan maken om in bezwaar te gaan. Dit duurt weer ontzettend lang. Uiteindelijk zit je hierdoor nog langer in financiële onzekerheid en stress, in afwachting wat er na het bezwaar door het UWV besloten gaat worden. Heb je je glazen te hard ingegooid? Dit is het risico dat je loopt als je onvoorbereid naar je WIA keuring gaat! 

Wil jij het risico lopen dat je geen WIA toegekend krijgt en met al je klachten weer moet gaan werken?

Wanneer je minder dan 35% afgekeurd wordt krijg je geen WIA uitkering en zal je de WW in gaan, mits je voldoet aan de WW eisen. Voldoe je niet aan de WW eisen dan val je terug op bijstandsniveau. Mits je hiervoor in aanmerking komt. 

Ook in deze situatie kan je werkgever je hoe dan ook in bijna alle gevallen gewoon ontslaan na 2 jaar ziekte. Je moet dan met al je klachten gewoon keihard solliciteren en werk vinden terwijl je mogelijk ook nog in bezwaar gaat. De stress die deze onzekere situatie oplevert is niet te overzien en zal hoogstwaarschijnlijk je klachten verergeren. Wanneer je gedeeltelijk wordt afgekeurd dan is men van mening dat je na een bepaalde periode weer een X bedrag zelf kunt verdienen. Lukt het niet om voor dit X bedrag op tijd werk te vinden dan val je financieel gigantisch terug. Al deze situaties wil jij echt niet, geloof mij!

De mensen met lage of middenlonen lopen het grootste risico!

De mensen met uitvoerende banen en lagere lonen lopen het grootste risico op te lage afkeuringspercentages. De WIA keuring gaat namelijk niet over een % arbeidsongeschiktheid maar om een % loonverlies.

Een cardioloog met een hoger salaris kan 80-100% afgekeurd worden terwijl een verpleegkundige met exact dezelfde klachten en ziekte maar voor 47% afgekeurd wordt of zelfs 35% min (wat betekent geen WIA uitkering). Hoe de WIA afkeurt is een ‘slecht’ systeem, dat voor veel mensen met lage lonen slecht uitpakt.

Tip: mensen met lagere lonen in uitvoerende functies moeten daarom nóg beter voorbereid naar hun WIA keuring gaan! 

Voorbereiden op je WIA-keuring

Deze beslissing gaat over de rest van je leven!

Laat je het allemaal maar over je heen komen? Of pak je de regie weer terug over je leven door te weten wat voor jou belangrijk is. Je hebt namelijk meer macht dan je denkt als je maar weet hoe het werkt en wat belangrijk is. Is het niet fijn om te beseffen dat je er alles aan hebt gedaan om dit in goede banen te leiden naar een eerlijke WIA keuring?

JE WILT DOOR DE BOMEN HET BOS WEER KUNNEN ZIEN!

Je wilt van alle stress en onrust af en je juist weer rustig en kalm voelen. Je wilt goede informatie zodat je je kunt voorbereiden op de gesprekken met je werkgever en het UWV.

JE WILT EEN EERLIJKE WIA BESLISSING en krijgen waar je recht op hebt

Het enige dat je weet is dat je uiteindelijk een eerlijke WIA beslissing wilt die recht doet aan je klachten en beperkingen. Dat je niet in een duur bezwaar traject terecht komt en nóg langer in onzekerheid zit. Dit gaat over een ontzettend belangrijke (financiële) beslissing voor de rest van je leven. Dit gaat over je inkomen!

Neem je WIA aanvraag daarom serieus en doe het niet alleen. Daarnaast maak je je zorgen hoe het ontslag straks allemaal gaat en werkt. Wanneer kun je veilig met ontslag gaan en wat komt er allemaal op je af? Hoe werkt het ontslag straks en wat kun je verwachten? Wat moet je werkgever doen en wat moet jij doen? Je wilt krijgen waar je recht op hebt, dat zijn de laatste kloppende euro’s.

Hoe zou het zijn als…

Experts met verstand van zaken je helpen met het voorbereiden op alles wat komen gaat. Stap voor stap nemen ze je digitaal mee door het proces voor, tijdens en na je WIA aanvraag/keuring.

Experts je in grote lijnen uitleggen hoe een ontslag na 2 jaar ziekte werkt. Wat er gaat gebeuren en waar je mee op moet passen zodat je geen geld misloopt.

Een WIA en ontslagexpert je vragen beantwoorden in een besloten community met lotgenoten. Zo weet je zeker dat dit kloppende antwoorden zijn en dat je niets verkeerds doet waarmee je jezelf in de vingers kan snijden.

Je in de besloten community de keuze hebt om te leren van de vragen van lotgenoten waar jij nog niet over hebt nagedacht. Dit kan je enorm helpen.

Er in een leeromgeving tips, tricks en uitleg staat over hoe je je goed kunt voorbereiden op de gesprekken bij het UWV. Zodat je met minder stress richting deze gesprekken gaat. Hierdoor is de kans groter dat je een eerlijke keuring krijgt omdat je beter weet wat je wel en niet moet vertellen en hoe het werkt.

Je persoonlijke actie alert mails ontvangt in je mailbox. Deze zijn afgestemd op jouw tijdlijn en data. Zo weet je wanneer je iets moet weten, doen of lezen.

Er een plek is met lotgenoten en experts waar je je gesteund en vertrouwd voelt. Je staat er niet meer alleen voor. Je kan altijd bij iemand terecht die begrijpt waar je doorheen gaat.

Je rust krijgt en een eerlijke WIA beoordeling voor de rest van je leven!

WAT KRIJG JE?

COMMUNITY:

Je krijgt direct na aanmelding exclusief toegang tot de besloten community. Hier beantwoorden onze experts je vragen over WIA en de hoofdlijnen van ontslag. Het doel van deze community is om jou zo zorgeloos mogelijk met zoveel mogelijk rust en duidelijkheid digitaal naar je WIA keuring en ontslag te begeleiden.

ONLINE LEEROMGEVING:

Je krijgt toegang tot de online omgeving waar je in chronologische volgorde, in jip en janneke taal, uitleg kan vinden van wat er gaat komen met betrekking tot WIA en ontslag. Wij leggen uit wat belangrijk voor je is, geven tips en to do’s. Wij maken het proces inzichtelijk zodat je weer overzicht krijgt.

ACTIE ALERT MAILS:

Je ontvangt persoonlijk actie alert mails met een uitleg, tip of to do precies op de voor jou belangrijke data. Je vult namelijk je 2 jaar ziektedatum in zodra je deze dienst bestelt. Zo zorgen we ervoor dat je geen belangrijke acties vergeet te ondernemen.

Wat kan je vinden in de online leeromgeving?

WIA vraagstukken die onder andere aan bod komen:

Er is een module over de WIA aanvraag, de WIA keuring en de gesprekken, de WIA beslissing en wat als je het er niet mee eens bent; wat je dan moet doen. Deze module zorgt ervoor dat je zo goed mogelijk voorbereid naar je WIA keuring gaat. Zo kan je hopelijk een kloppende WIA beslissing krijgen en worden je klachten gezien en serieus genomen. Hiermee voorkom je dat je in bezwaar moet gaan.

Hoe werkt de WIA aanvraag en waar moet je allemaal op letten? Tips en tricks.

Hoe komt je WIA % tot stand?

Hoe bereid je je goed voor op het gesprek met de arbeidsdeskundige van het UWV? Wat houdt dit gesprek in? Hoe gaat dit gesprek? Wat zijn je opties en mogelijkheden? Tips en tricks.

Welke WIA’s zijn er en wat betekent je WIA beslissing voor jou?

De 60+ regeling: hoe werkt dit en is het wel of niet veilig om hier aan mee te werken?

Hoe werkt een WIA keuring? Wat komt er aan bod en wat kun je verwachten.

Hoe bereid je je goed voor op het gesprek met de verzekeringsarts? Wat moet je bij mentale klachten benoemen en wat bij fysieke klachten. Wat als je overvallen wordt door een telefonisch consult: hoe ga je hier mee om en wat zijn je opties. Wat als de FML lijst naar jouw idee niet klopt?

Wanneer heb je nog wel of niet een sollicitatieplicht tijdens je uitkering?

Wat doe je als de WIA uitslag tegenvalt?

Alles omtrent een loonsanctie en wat dit voor jou betekent.

Ontslag vraagstukken die onder andere aan bod komen:

In deze module gaan wij je voorbereiden op het naderende ontslag dat volgt. Wat is belangrijk zodat jij je eigen glazen niet ingooit en mogelijk veel geld misloopt. Wij gaan je geen arbeidsrecht ontslag cursus geven. Wij gaan je helpen om te begrijpen wat wanneer mogelijk is en wat er moet gebeuren.

Hoe werkt ontslag na 2 jaar ziekte?

Hoe werkt ontslag middels een VSO?

Wanneer begin je over het ontslag?

Wanneer kan een ontslag toch terwijl je WIA beslissing er nog niet is?

Wat houdt de transitievergoeding in en hoeveel geld kun je ongeveer gaan verwachten?

Hoe werkt de ontslagvergunning via het UWV?

Welk ontslag heeft je voorkeur?

Tips voor de gesprekken met je werkgever

Moet er wel of niet een opzegtermijn aangehouden worden?

Pas op: gelijk hebben en gelijk krijgen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zodra je je aanmeldt, krijg je direct toegang tot de online leeromgeving en besloten community. In de online leeromgeving mag jij tot 2,5 jaar ziekte in blijven. De meeste mensen zijn dan klaar met hun WIA beslissing en of ontslag. *komt er een loonsanctie of is je WIA beslissing dan nog niet binnen dan krijg je langer toegang. Het idee is dat je toegang houdt tot je WIA beslissing er is en/of je ontslag bij onze eigen ontslagexperts is afgerond. Zit het er voor jou op dan willen we je vragen dit aan te geven zodat er niet onnodig te veel mensen in de online omgeving blijven. 

Je kan via je webbrowser of de app gebruik maken van de online omgeving op je computer, tablet of telefoon. Je kan de Huddle app (software van de leeromgeving) op je android of apple telefoon installeren. Zo heb je alles nog makkelijker bij de hand.

Aan de hand van je ingevulde 2 jaar ziekte datum bij je aanmelding gaan wij jouw persoonlijke Actie Alert Mails automatisch draaien. Vanaf week 85 krijg je de eerste mail op je opgegeven mailadres. Meld jij je later aan dan krijg je de mails versneld. 

Je kunt kiezen uit twee opties tot hulp. Je investeert enkel in dit voortraject of je reserveert ook meteen je plekje voor ons uitgebreide ontslaghulppakket. Hiermee krijg je korting op dit voortraject ‘zorgeloos richting WIA en ontslag’.

Wanneer je je ontslaghulppakket direct reserveert bij de aanschaf van dit voortraject dan helpen wij je met je ontslag via de UWV ontslagvergunning of met je VSO. Wij zorgen voor een kloppend ontslag met de juiste euro’s. Je bent op deze manier zeker van een plekje in onze agenda en krijgt voorrang nu we het steeds drukker krijgen. Daarnaast zet jij je investering voor je ontslaghulppakket vast op het huidige tarief, dit kan nooit duurder worden.

Ons uitgebreide ontslaghulppakket raden wij iedereen aan omdat wij nog steeds bijna geen juiste ontslagen zien na 2 jaar ziekte. Er worden helaas ontzettend veel fouten gemaakt in berekeningen waardoor mensen veel geld mislopen.

WAT IS DE INVESTERING?

Je kunt het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ los kopen. De originele prijs is € 497,- maar deze is nu verlaagd naar € 297,-. Je kan het ook in termijnen betalen. 

Iedereen moet zijn ontslag na 2 jaar ziekte laten controleren. Mocht je het voornemen hebben om onze ontslaghulp voor de Ontslagvergunning UWV of VSO ontslag in te schakelen, dan krijg je een unieke exclusieve korting op Zorgeloos Richting WIA en Ontslag. Als je beide pakketten nu samen bestelt middels het combipakket dan ontvang je € 100,- extra korting op het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’. Het ontslagpakket reserveer je nu tegen de huidige prijs. Dit zal nooit een hogere prijs worden (onze pakketprijzen stijgen tussentijds). 

Als je dus beide pakketten samen bestelt betaal je nu geen € 297,- maar € 197,- voor het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ en reserveer je alvast je plekje voor ontslaghulp bij een van de ontslagexperts uit het team. Ook dit kan je in termijnen betalen. Het ontslagpakket hoef je nu nog niet af te rekenen. 

Na jouw WIA beslissing of na 104 weken ziekte krijg je een persoonlijke ontslagexpert toegewezen. Vanaf dit moment gaan we ook onze kosten (op dit moment kost ons ontslagpakket € 1497,- inclusief 21% btw) proberen te verhalen op je werkgever. Dit lukt in 98,5% van de gevallen. In andere gevallen kun je ons meestal ook betalen van de ontslagvergoeding en tegoeden die wij voor je onderhandelen of we verzoeken de werkgever om een verrekening met bruto netto voordeel (dit bespaart je 50% netto van onze factuur). 

Mocht echt alles tegenzitten en ben je het uitzonderingsgeval? Weet dan dat je altijd een betalingsregeling met ons kunt treffen voor het ontslaghulppakket.

Zorgeloos richting WIA en ontslag

Je kunt het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ los kopen.

Van 497,- nu voor 297,-

Het is ook mogelijk om in 3 termijnen van 110,- te betalen of in 7 termijnen van 49,-. 

Zorgeloos richting WIA en ontslag + volledige ontslag bemiddeling

Wil je beide pakketten (‘zorgeloos richting WIA en ontslag’ en de ontslag bemiddeling) nu samen bestellen dan ontvang je 100,- extra korting op het voortraject. 

Voortraject van 497,- nu voor 197,-

Het is ook mogelijk om het voortraject in 2 termijnen van 110,- te betalen of in 7 termijnen van 35,-.

Het ontslagpakket hoef je nu nog niet af te rekenen. De prijs voor het ontslagpakket staat wel vast en zal niet worden verhoogd.

VOOR WIE IS DIT WEL EN NIET GESCHIKT?

De werknemer die wilt krijgen waar die recht op heeft: een eerlijke WIA beoordeling en hulp bij het stuk voor, tijdens of na de WIA aanvraag en richting ontslag. Je bent welkom vanaf 1,5 jaar ziekte rondom week 80 óf op het moment dat je zeker weet dat je richting je WIA aanvraag gaat en al behoefte hebt aan informatie. 

Ook geschikt voor mensen die in de ziektewet bij het UWV zitten en geen werkgever hebben maar wel een WIA keuring krijgen.

Ook geschikt voor de werknemer die de WIA aanvraag al ingediend heeft maar nog steeds wacht op een uitnodiging voor het gesprek met de verzekeringsarts bij het UWV.

Die handig is met een computer of hun mobiele telefoon. (Je krijgt toegang tot een online leeromgeving middels de computer of via de App op je telefoon of tablet.)

Die tijd wit investeren om goede informatie tot zich te nemen.

De werknemer die alles alleen moet doen van hun werkgever en juist graag hulp wilt.

De werknemer die iemand nodig heeft waar die met vragen terecht kan.

Het is mogelijk ook geschikt voor mensen die herkeurd moeten worden. Dit hangt af van je niveau en de kennis die je al hebt. Neem telefonisch contact met ons op zodat wij je eerlijk kunnen adviseren of dit passend is.

Wij helpen je niet met zaken die te maken hebben bij de eerste 1,5 jaar van ziekte. Alles is ingericht om in te stappen rondom WIA aanvraag, WIA keuring, WIA beslissing, bezwaar en ontslag. Lees binnen deze websitepagina welke informatie je kunt verwachten in de online omgeving.

Dit is niet geschikt als je verwacht met de ontslaginformatie het ontslag zelf te kunnen doen. Wij leggen je veel uit over wat je kunt verwachten en hoe het in grote lijnen werkt. Ontslag is maatwerk en wij raden het iedereen af dit zelf te doen. Wij geven geen do it yourself arbeidsrecht ontslag training.

De werknemer die verwacht dat wij kunnen toveren en willen dat wij garanderen dat ze een bepaalde WIA uitslag krijgen. Dit is afhankelijk van teveel factoren waar wij geen invloed op hebben. Wij zorgen in ieder geval dat je je zo goed als mogelijk is gaat voorbereiden.

Werknemers die verwachten dat wij next level persoonlijke vragen beantwoorden in de community.  Dit gaat helaas niet. Denk hierbij aan vragen waarbij persoonlijk onderzoek vereist is, zoals het doornemen van persoonlijke stukken. Dit is 1 op 1 begeleiding. Hiervoor kan je tegen betaling aparte 1 op 1 calls boeken met de experts.

Als je absoluut niet overweg kunt met de computer of je mobiele telefoon en niemand hebt die je hierbij kan helpen.

Die zelf onrechtvaardig te werk willen gaan.

Reviews

Ik raad iedereen aan om de cursus aan te schaffen, het geld verdient zichzelf meer dan terug in de gemoedstoestand en rust die je door de cursus ervaart.

Mijn vrouw werd van de ene op de andere dag ernstig ziek en heeft helaas geen mogelijkheid meer tot herstel. We hadden beiden nooit eerder ervaring met ziekte of de WIA gehad, waardoor we geen idee hadden wat we konden verwachten of moesten doen.

Toen ik op internet op zoek ging naar meer informatie, kwam ik al snel Linda’s website tegen. Zij legde online heel duidelijk uit hoe de WIA in zijn werk gaat, wat ervoor zorgde dat ik de cursus ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ aanschafte.

De cursus bestaat uit video’s en teksten die je zo vaak kunt terugkijken en lezen als je wilt. Ik heb eerst alle lessen zelf doorgenomen en later heb ik de belangrijkste stukken samen met mijn vrouw doorgenomen om haar energie te sparen.

Dit gaf ons heel veel rust, en door de cursus weten we precies wat er komen gaat en wat we kunnen verwachten. Dankzij deze informatie hebben we een vervroegde WIA-uitkering kunnen aanvragen.

Ik raad het iedereen aan om de cursus aan te schaffen, ook al kost het geld. Dat verdient zichzelf terug in de gemoedstoestand en de rust die je door de cursus gaat ervaren.

Anoniem

De weg richting de WIA aanvraag brengt mij veel stress. Ik vind het fijn dat ik nu in begrijpelijke taal kan lezen wat er gaat komen. Ik vind het hele traject nog steeds lastig dus overweeg om toch aanvullend de WIA expert om 1 op 1 hulp te vragen. Ook deze mogelijkheid geeft mij veel rust. Ook fijn dat je dan ineens zo’n lief kaartje krijgt. Je voelt je dan niet zo alleen.

Diana

Verzorgende

Ik was erg nerveus wat er zou komen, vooral het gesprek  met de arts van het UWV. Je staat al onder spanning, niet wetende wat ze gaan beslissen. Je toekomst hangt ervan af. De e-learning, Zorgeloos Richting WIA en Ontslag, heeft mij enorm geholpen. Duidelijk, geen lastige woorden, de stappen die je zelf moet ondernemen, wat te verwachten, was voor mij een geruststelling. Ik kan dit iedereen aanraden, die in deze situatie zit. Ook de VSO hebben ze voor mij nagekeken, wat ook een geruststelling was. Ik kon appen, bellen, mailen, er werd altijd snel gereageerd. Ook als het even tegen zat kreeg ik altijd een motivatie terug.

Corina

Filiaalmanager

In het tweede ziektejaar zat ik er echt helemaal doorheen. De acties van mijn werkgever begreep ik niet en gaven mij het gevoel dat ze mij er op een akelige manier eruit wilden werken. Natuurlijk voelde ik dat op het dat moment niet goed aan, ik was immers erg emotioneel, ziek en moe. Op internet probeerde ik informatie te zoeken over ontslagprocedures en wat je rechten zijn.

Al snel belandde ik in een oerwoud aan informatieve sites, juristen en adviesbureaus. Daardoor raakte ik steeds verder in de knoop. Gelukkig liep ik tegen de site van Linda aan en zij schreef op een voor mij begrijpelijke manier over de WIA en ontslag. Dat gaf mij rust en de juiste informatie, precies wat ik nodig had op dat moment. Het gedrag van mijn werkgever begon ik steeds beter te begrijpen en dit bevorderde ook goede communicatie tussen mij en mijn werkgever. Uiteindelijk heb ik een goed gevoel over de hele ontslagprocedure overgehouden. Linda’s combipakket heeft mij heel veel slapeloze nachten en stress bespaard, het is echt de investering waard.

Anoniem

Leraar

De combinatie van laag belastbaar zijn, een verschil van inzicht met de werkgever en de overweldigende informatie online over de WIA, zonder verdere helderheid via het UWV of bij HR gaf mij heel veel stress. De praktische informatie met tips & to do’s over de volgende stap die mij te wachten stond vond ik bij DE Ontslagexpert. De aangeboden stapsgewijze heldere online lessen in hapklare brokken voldoen uitstekend aan mijn behoefte en loodsen mij er geleidelijk doorheen. 

In de besloten community kunnen vragen worden gesteld voor verdere verdieping in interactie met anderen. Ik ben zelfs door iemand van het team gebeld voor nadere toelichting en advies. Het geeft mij enorm veel vertrouwen om hier terecht te kunnen met mijn vragen en onzekerheden. Omdat ik nu meer kennis heb van het WIA traject, kan ik mij beter voorbereiden op de gesprekken en voel ik mij geruster om deze ook aan te gaan. De inhoud van de cursus wordt regelmatig geüpdatet aan de recentste inzichten en vraagstukken. Ik beveel deze dienst dan ook van harte aan. Je hoeft er niet alleen voor te staan! 

Anoniem

Medisch Specialist

Door een heftige burn-out en daaruit voortvloeiende lichamelijk klachten kwam ik, nu bijna twee jaar geleden, ziek thuis te zitten. In de loop van deze twee jaar werden de, bij de wet Poortwachter horende, protocollen doorlopen. Zo kwam ook de WIA steeds dichterbij en alles wat daarbij hoort. Dit voelde als een zwaard van Damocles en door mijn ziekte kon ik het niet voor elkaar krijgen om de concentratie te vinden om me hier goed op voor te bereiden. Op LinkedIn zag ik een video van Linda. Hierin werd het belang van een goede voorbereiding op de WIA heel duidelijk uitgelegd en toegelicht. Dit gaf rust. Ik besloot me aan te melden voor de dienst Zorgeloos richting WIA en ontslag. Linda legt in deze online omgeving heel duidelijk en goed onderbouwd alle facetten van de WIA procedure uit. In de, bij deze dienst horende, community en e-learning omgeving (Huddle) kan ik tevens al mijn nog eventuele vragen kwijt. Door Linda en/of mede gebruikers van deze dienst wordt daarop uitgebreide nadere informatie gegeven. Ik heb veel aan deze informatie gehad en het helpt mij enorm om me goed voor te bereiden op de komende periode. Ik overweeg sterk om ook gebruik te maken van de uitgebreide dienst Ontslaghulp bij een van de ontslagexperts. Ik raad iedereen, die in deze spannende situatie zit, aan gebruik te maken van de diensten van Linda. Zij ontzorgt op een goede manier.

Leen

Manager

 Veelgestelde Vragen

Dummy

Juist wanneer je moeite hebt met informatie tot je nemen is deze cursus perfect voor jou. De cursus is speciaal gemaakt voor mensen met klachten. Zo is alles in korte mini lessen opgeknipt zodat het behapbaar blijft. De lessen zijn per onderdeel gebundeld zodat je naar één specifiek deel kunt gaan wat op dat moment van toepassing is. Je kan kiezen uit een les lezen of een video kijken/luisteren. Je kan een les ieder moment pauzeren. Deze kan je op een later moment herstarten, precies op het punt waar je gebleven was. De lessen kan je 100 keer terugkijken. Alles staat op éé plek in eenvoudige taal zodat je niet onnodige energie verliest. Als je twijfelt of je iets goed begrepen hebt dan kan je vragen stellen in de community. Het is echt speciaal ontwikkeld en ontworpen voor iedereen met mentale of fysieke klachten.

Ik heb moeite met informatie tot mij nemen is deze WIA hulp cursus wel geschikt?

Juist wanneer je moeite hebt met informatie tot je nemen is deze cursus perfect voor jou. De cursus is speciaal gemaakt voor mensen met klachten. Zo is alles in korte mini lessen opgeknipt zodat het behapbaar blijft. De lessen zijn per onderdeel gebundeld zodat je naar één specifiek deel kunt gaan wat op dat moment van toepassing is. Je kan kiezen uit een les lezen of een video kijken/luisteren. Je kan een les ieder moment pauzeren. Deze kan je op een later moment herstarten, precies op het punt waar je gebleven was. De lessen kan je 100 keer terugkijken. Alles staat op éé plek in eenvoudige taal zodat je niet onnodige energie verliest. Als je twijfelt of je iets goed begrepen hebt dan kan je vragen stellen in de community. Het is echt speciaal ontwikkeld en ontworpen voor iedereen met mentale of fysieke klachten.

Ik twijfel of ik deze investering wel moet doen?

Dit is een beslissing voor je (financiële) toekomst en mogelijk de rest van je leven. Het is nog veel duurder als je in bezwaar moet gaan omdat je WIA beslissing tegenvalt omdat je het zelf niet goed hebt aangepakt. Niet goed voorbereid naar je WIA keuring gaan betekent dat je mogelijk geen goede WIA beslissing krijgt. Hierdoor kom je misschien in een dure bezwaarprocedure terecht. Of in de WW of de bijstand waarin je moet solliciteren, terwijl dit absoluut niet gaat met je klachten. Daarnaast zal je nog lang in onzekerheid zitten en niet weten waar je aan toe bent. Ik meen het oprecht vanuit mijn hart: ik raad iedereen aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze allesbepalende WIA keuring.

Ik twijfel of ik wel genoeg tijd heb om deze investering te doen?

Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder en meer tijd je hebt om door de lessen te gaan. Je kan dit in eigen tempo doen op het moment dat het jou schikt. Alles is in eenvoudige taal zodat het voor iedereen goed te volgen is. 

Kan ik na mijn bestelling direct in de community en leeromgeving terecht?

Ja, zodra je je betaling hebt afgerond krijg je direct een mail met je inloggegevens. 

Hoe lang mag ik gebruik maken van deze online omgeving?

Je kan tot 2,5 jaar ziekte in de online omgeving terecht. Het idee is dat de meesten tegen die tijd hun WIA beslissing en/of ontslag hebben gehad. Is jouw WIA beslissing nog niet binnen of krijg je een loonsanctie dan kan je in overleg altijd langer blijven. Ben je ook ontslagklant bij ons dan zal de toegang 2 maanden na het ontslag afgesloten worden om zo te voorkomen dat er teveel mensen onnodig in de online omgeving blijven hangen. 

Wat als mijn werkgever een loonsanctie krijgt mag ik dan langer blijven?

Een loonsanctie betekent dat je werkgever straft krijgt van het UWV omdat ze je onvoldoende begeleid hebben. Je werkgever moet je nu langer in dienst houden, je alsnog helpen met re-integratie begeleiding en je loon langer doorbetalen. Je WIA keuring wordt uitgesteld naar het einde van de loonsanctie. Vaak is deze loonsanctie tussen de 6 en maximaal 12 maanden. Natuurlijk mag je in deze uitzonderlijke situatie langer in de omgeving blijven tot je WIA keuring uiteindelijk binnen is en/of het ontslag rond is als je ook ontslag klant bent.

Wanneer kan ik bij jullie terecht voor dit voortraject "Zorgeloos richting WIA en ontslag’’?

Je kunt bij ons terecht als je zeker weet dat je richting de WIA aanvraag en keuring gaat. Wanneer je een eerlijke WIA beoordeling en hulp wilt bij het stuk voor, tijdens of na de WIA aanvraag en richting ontslag ben je van harte welkom. Dit is meestal vanaf 1,5 jaar ziekte, rondom week 80, of zodra je zeker weet dat je richting je WIA aanvraag gaat en je al behoefte hebt aan informatie. Het enige wat je je moet beseffen is dat je vragen kunt stellen over alles omtrent WIA en ontslag maar niet over specifieke zaken tijdens de ziekte ruim voor deze periode. Je bent dus al eerder welkom dan vanaf 1,5 jaar ziekte als je dit fijn vindt. 

Kan ik ook eerder dan 80 weken ziekte bij jullie terecht?

Je kan in overleg ook eerder bij ons terecht. Je moet je alleen realiseren dat wij geen vraagstukken van de eerste 1,5 jaar ziekte beantwoorden. De focus is op de mensen die paniek en stress hebben en nu serieus richting de WIA aanvraag gaan of hier midden in zitten.

Is het nog zinvol als ik mijn WIA keuringsgesprek al heb gehad?

Er staat ontzettend veel nuttige informatie in de leeromgeving. Ook over welke soorten WIA’s er zijn en wat deze voor je betekenen. Waar je mogelijk op moet letten als je nog wilt blijven werken en met welke WIA’s je bijvoorbeeld nog een sollicitatieplicht hebt. Daarnaast staat er veel informatie over ontslag in de omgeving zodat je in grote lijnen snapt hoe ontslag werkt. Dus: ook al heb je je WIA aanvraag en mogelijk je WIA keuring al gehad, dan kan dit zeker nog interessant voor je zijn. Bij twijfel kan je altijd telefonisch contact met ons opnemen, dan kunnen we met je meedenken en je eerlijk laten weten of het zin heeft.

Als ik het ontslaghulppakket alvast bestel, wanneer kan ik dan terecht bij mijn ontslagexpert?

Je kunt bij je ontslagexpert terecht zodra je WIA beslissing er is, je werkgever over ontslag begint, wanneer de 104 weken ziekte voorbij zijn en jij zelf om ontslag wilt vragen of als je werkgever de ontslagvergunning bij het UWV gaat aanvragen.

Helpen jullie ook als ik ontslagen wordt middels een ontslagvergunning bij het UWV?

Absoluut, het is van essentieel belang dat wij ook dan je tegoeden van je eindafrekening controleren en/of met je werkgever in gesprek gaan als hier iets niet klopt. Ook nu is het fijn als wij het contact met je werkgever van je overnemen zodat jij rust hebt en dit niet zelf hoeft te doen. Je weet zeker dat alles goed gebeurt.

Wat als ik toch herstel en geen WIA keuring krijg?

Het komt zelden voor dat het beter voor je is om geen WIA keuring te doen. Als je écht hersteld bent dan is dit natuurlijk hartstikke fijn voor jou! Je kan dan met een herstelbewijs van de bedrijfsarts je ontslaghulppakket laten annuleren. 

Ik hoef toch niet met ontslag want ik blijf er toch werken, ik heb wel het ontslagpakket al gereserveerd.

Deze situatie komt eigenlijk nooit voor. Je gaat dan altijd alsnog met deeltijdontslag. Daarnaast is de vraag wat wijsheid voor jou is en waar je goed aan doet. Je wilt bijvoorbeeld niet ‘blijven’ en je WIA uitkering kwijt raken. Vaak zullen we alsnog goed mee moeten kijken wat slim is en dan moeten er contractueel ook zaken goed vastgelegd worden. Mocht er een hele goede reden zijn waarom er toch geen ontslag komt dan zijn wij natuurlijk de flauwste niet en zullen we samen een oplossing zoeken.

Houd ik de pakketprijs van het ontslaghulppakket die op dit moment van toepassing is?

Ja, je betaalt het pakket dat op het moment van bestellen van toepassing is. Deze prijs wordt nooit achteraf aangepast. Jij hebt dus mazzel als er tussentijds prijsstijgingen worden doorgevoerd, jij betaalt alsnog de lagere prijs waarvoor je het hebt gereserveerd. 

Kan ik dit traject ook kopen als ik geen werkgever meer heb en wel een WIA keuring krijg?

Ja! Alle informatie voor jouw WIA keuring en de voorbereiding hiervan staat in de online leeromgeving. Daarnaast zal je veel aan het gedeelte van de WIA hebben zodat je goed voorbereid richting jouw WIA keuring gaat. 

Is dit geschikt voor mensen die naar een herkeuring WIA gaan?

De cursus is eigenlijk ingericht voor mensen die voor het eerst met de WIA keuring te maken krijgen. We leggen veel uit over de keuring en alles wat er verder bij komt kijken. Voor sommigen, die tot op heden er nog niks van snapten, kan dit ook interessant zijn. Daarnaast geven we tips over hoe je je kan voorbereiden op het gesprek met de verzekeringsarts. Dit kan dus ook nuttig zijn voor jou. Het ligt er dus aan hoeveel kennis je zelf al hebt over de WIA keuring. Wij raden alle herkeurders aan om eerst telefonisch contact met ons op te nemen. Op deze manier kunnen we eerlijk adviseren of het voor jou wel of geen toegevoegde waarde heeft. In de toekomst gaat er een speciale cursus herkeuring komen maar deze is helaas op dit moment nog niet af.

Twijfel je nog of deze dienst iets voor je is?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085-7600891 of vul het contactformulier in. Dan kunnen we bespreken en kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Wij nemen altijd binnen 24 uur telefonisch contact met je op tijdens werkdagen. Vaak nog veel eerder omdat wij snappen dat de nood hoog is. Niets vernomen? Check dan je (spam) mailbox en of bel ons direct opnieuw want dan is er iets fout gegaan.​

 

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.