...

Kom werken bij de ontslagexpert

Wie zijn wij en wat doen we? | Werken bij De Ontslagexpert

Wie zijn we en wat doen we?

Wij zijn De (VSO) Ontslagexpert van Nederland. Wij doen niets anders dan VSO ontslagbemiddeling. Dit is ontslag met wederzijds goedvinden middels een vaststellingsovereenkomst, ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Wij bemiddelen en onderhandelen gemiddeld 100 succesvolle VSO ontslagzaken per maand. De teller staat op dit moment al op ruim 1200+ VSO ontslagdossiers. Wij leiden mensen op tot de beste VSO ontslagexpert van Nederland want dit is een vak apart.

Wat is ons doel? | Werken bij De Ontslagexpert

Ons doel

Zorgen voor rechtvaardigheid en mensen beschermen en ondersteunen die geen verstand van ontslagzaken hebben is onze passie. Onze klanten helpen aan een rechtvaardig ontslag, dat WW proof is en soms duizenden euro’s extra oplevert, is waar wij helemaal warm voor draaien. Wij vinden het heel rot en vervelend dat onze klanten in nare situaties zitten, maar wij vinden ontslag oprecht het mooiste vak van de wereld. Wij gunnen iedereen een rechtvaardig ontslag dat recht doet aan de situatie. Ik weet namelijk zelf hoe belangrijk dit is…

Openstaande vacatures

dummy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Vacature: Ontslagexpert (24-36 uur)

We hebben een prachtige werkenbij website waar je een indruk krijgt van onze organisatie, de vacature en je toekomstige collega’s. Collega’s delen hier hoe een werkdag voor hen is zodat jij echt een goed beeld krijgt bij de vacature. We zijn in totaal met 20 collega’s en hopen dat er ooit toch ook mannen zich gaan aansluiten bij ons leuke team.

LET OP: Solliciteer conform instructies we krijgen helaas veel onvolledige sollicitaties die slordig zijn en waar we helaas niks mee kunnen.

 

Wie zijn we?

Wij zijn De (VSO) Ontslagexpert van Nederland. Wij doen niets anders dan VSO ontslagbemiddeling voor werknemers. Dit is ontslag met wederzijds goedvinden middels een vaststellingsovereenkomst, ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Wij bemiddelen en onderhandelen gemiddeld 100 succesvolle VSO ontslagzaken per maand. De teller staat op dit moment al op ruim 1200+ VSO ontslagdossiers. Wij leiden mensen op tot de beste VSO ontslagexpert van Nederland want dit is een vak apart.

 

Wat is ons doel?

Zorgen voor rechtvaardigheid en mensen beschermen en ondersteunen die geen verstand van ontslagzaken hebben is onze passie. Onze klanten helpen aan een rechtvaardig ontslag, dat WW proof is en soms duizenden euro’s extra oplevert, is waar wij helemaal warm voor draaien. Wij vinden het heel rot en vervelend dat onze klanten in nare situaties zitten, maar wij vinden ontslag oprecht het mooiste vak van de wereld. Wij gunnen iedereen een rechtvaardig ontslag dat recht doet aan de situatie. Ik weet namelijk zelf hoe belangrijk dit is…

Wie past er goed in deze functie?

Heb jij een (junior) HR achtergrond maar ben je eigenlijk geen doorgewinterde zware hr adviseur die het brede hr werk leuk vind. Oftewel vind je je brede hr job niet per se leuk. En bespeur jij dat je eigenlijk graag meer aan de kant van werknemers zou willen doen? En heb je interesse in arbeidsrecht, contracten en hoe het zit met regeltjes? Waarbij je echt geen zware arbeidsrecht kennis nodig hebt want dat is helemaal niet nodig en kunnen we je bijleren.

Of werk je bij de rechtsbijstand en baal je ervan dat je gewoon onvoldoende tijd aan een VSO klant kan besteden terwijl je dit werk wel helemaal geweldig vind? En ben je in staat om in simpele niet te zware juridische taal met cliënten te communiceren?

Of ben je een zeer empathisch en menselijke (junior) arbeidsrecht jurist die niet te zware juridische taal op wilt komen voor de rechten van werknemers?

Heb je een groot empatisch vermogen en word jij helemaal enthousiast van vaststellingsovereenkomsten? Heb je interesse en affiniteit met het arbeidsrecht? Vind jij het leuk om diverse hr documenten en cao’s door te spitten om iemands rechten in kaart te brengen en dit toe te passen in de ontslagonderhandeling? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou.

 

Hoe werkt het?

 • Je komt in loondienst bij De Ontslagexpert BV. Wij gaan je intern opleiden tot een van de beste ontslagexperts in Nederland. We hebben een eigen interne Academy en opleiding waar je stap voor stap begeleid gaat worden.
 • Je werkt vanuit je eigen locatie/thuis. Dit mag van mij overal zijn. We vinden het wel belangrijk dat, wanneer jij met klanten belt, je een rustige goede werkplek hebt zonder geluiden en afleidingen. Werken met bijvoorbeeld kleine kinderen of blaffende hondjes om je heen, dat komt niet professioneel over.

Wie zoeken we?

 • Je vuurtje gaat aan als je een VSO zaak voor je hebt liggen. Rechtvaardigheid is belangrijk voor je, en je wilt opkomen voor werknemers die geen kennis hebben van dergelijke situaties. Je haalt je uitdagingen uit alle verschillende soorten zaken, type mensen en tegenpartijen.
 • Wat wij het allerbelangrijkste vinden is dat je begrijpt dat onze klanten echt veel stress ervaren en in een nare periode van hun leven zitten. Wij zorgen altijd voor een warm bad, zijn hun steun en toeverlaat en laagdrempelig benaderbaar voor onze klanten. We zijn lief en attent. We zijn hun beste vriend(in) in deze lastige tijd, maar verliezen onze professionaliteit niet.
 • Naast deze lieve, fijne, zorgzame kant is het ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat wanneer er even pittige onderhandelingen/gesprekken gevoerd moeten worden. Wij moeten soms flink ons mannetje staan tegen werkgevers en soms moeten we ook streng zijn richting onze eigen klanten en ze even duidelijk maken wat realistisch en haalbaar is. Kortom, je weet waar je het over hebt, staat voor de kwaliteit van je werk en laat niet over je heen lopen.
 • Je weet dat een goed resultaat voor iedereen anders is. Je moet dus pro actief en slim met de klant kunnen meedenken en de juiste vragen kunnen stellen. Waar heeft deze persoon echt iets aan, wat is echt belangrijk? Bijvoorbeeld: de een vindt meer tijd (latere uitdiensttreding) fijner en de andere klant wil vooral zo groot mogelijk financiële genoegdoening.
 • Wij whatsappen met onze klanten en zijn soms in avonden of weekenden bereikbaar als er even spoed is, of om even iemand gerust te stellen. Dit vinden wij ontzettend belangrijk. We kunnen onze klanten niet zomaar uren of dagen laten wachten. Al stuur je een appje ‘ik bel je morgenochtend, straks of vanavond’ dan is dat al heel fijn voor hen. Je moet dus flexibel zijn en soms snel kunnen schakelen.
 • Je bent stressbestendig, want dit werk is hollen en stilstaan. Soms staat alles uit aan klanten en werkgevers en heb je even niks te doen. Genoeg tijd om je boodschappen te doen, lekker te sporten, lunchen, het terras op of wandelen. Later op de dag komen er dan weer reacties terug en ga je weer aan het werk.
 • Je hebt een HR of rechten achtergrond en hebt vooral interesse in mensen helpen, arbeidsrecht en VSO’s.
 • Je voelt situaties goed aan, bent sensitief en weet wanneer er nog ruimte is om een stapje verder te gaan en wanneer moet je stoppen. Wanneer bel je en wanneer stuur je een mail. Je voelt intuïtief aan wat de klant nodig heeft.
 • Je goed weet hoe je moet zoeken in arbeidscontracten, reglementen, handboeken en CAO’s en weet ook hoe je die juridisch moet interpreteren/bediscussiëren.
 • Je bent flexibel, ons werk gaat met pieken en dalen, soms heeft een zaak gewoon spoed. Hier moet je je van bewust zijn. Klanten komen ieder moment van de dag binnen, soms volledig in paniek en hebben zsm contact nodig. Sommige werkgevers reageren soms dagen niet en komen dan opeens allemaal tegelijk met inhoudelijke reacties.
 • Je bent afhankelijk van je contracturen mogelijk iedere dag potentieel beschikbaar om een klant even snel te appen of bellen als er spoed is.
 • Je kan de grote verantwoordelijkheid goed aan en jezelf motiveren dat je thuis zonder toezicht aan het werk bent. Wij kijken en sturen op output en flexibiliteit.
 • Je vind het leuk om zelf klanten binnen te halen. Klanten zoeken contact met ons omdat ze in de problemen zitten. Jij staat ze te woord, legt onze hulp en diensten uit, wat de kosten zijn en zo haal je je eigen klanten binnen.

 

What’s in it for you?

 • Een werkgever die echt betrokken is waarbij je geen nummertje bent op de loonlijst. Lees alle verhalen van collega’s op onze werkenbij website.
 • Je krijgt een goede interne opleiding waarmee jij met gemak ook een van de beste ontslagexperts van Nederland wordt.
 • Je gaat alle soorten VSO ontslag leren. 2 jaar ziekte, bedrijfseconomisch, verschil van inzicht, ook zal je veel kennis gaan krijgen van de WIA zodat je je 2 jaar ziekte ontslag klanten echt goed kunt helpen. Welke WIA uitslag krijgen ze en wat betekent dit voor je klant?
 • Er is veel aandacht voor training en opleiding.
 • Werken in een leuk, gezellig en gepassioneerd team waarbij we meerdere keren per jaar samenkomen voor een lekker hapje en drankje en waarbij men soms ook op eigen initiatief extra borrels organiseert.
 • We kletsen onderling gezellig op de chat, zodat we toch niet zo lonely zijn thuis.
 • Werken met de leukste klanten, met het meest dankbare werk wat je je kunt voorstellen. Wij betekenen de wereld voor onze klanten in een moeilijke tijd.
 • Indien dit bij je past: diverse interne doorgroeimogelijkheden omdat we een snel groeiend bedrijf zijn en er altijd toffe projecten en nieuwe mogelijkheden en diensten ontwikkeld worden. Er liggen dus veel kansen om bijvoorbeeld bij te dragen in bedrijfsgroei, optimalisatie van diensten, procesverbetering etc etc. Dit geef je werk mogelijk ook weer leuke afwisseling. Natuurlijk moet je eerst zorgen dat je dit werk gewoon echt helemaal onder de knie krijgt.
 • We werken met Gmail, Google Drive, Google Meet etc.

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Je krijgt een bepaalde tijd contract met uitzicht op een vast contract.
 • Werken vanuit huis. Soms op locatie indien nodig of naar eigen wens. Sommige collega’s willen mogelijk soms samen ergens gaan werken.  
 • Minimaal 24 uur beschikbaar en maximaal 36 uur. Waarbij je wel inzetbaar bent over meerdere dagen. Wil jij dus 24 uur werken en buiten die 3 dagen absoluut niet beschikbaar zijn? Dan past dit werk niet bij je. Je kan wel grote inventarisaties van dossiers op vaste dagen plannen, maar wij verwachten wel dat je op andere dagen wel even je mail en/of klanten bijhoudt om even de stress weg te nemen.
 • Salarisrange 2500,- tot 4500 obv 40 uur afhankelijk van je werkervaring. Heb je weinig tot geen werkervaring met VSO’s dan zal je niet aangenomen worden op 4500 hier zal je heen groeien. 
 • 8% vakantiegeld
 • 25 vakantiedagen obv 40 uur waarbij je (indien je werk het toelaat), meer dagen kunt bijkopen en/of onbetaald verlof mag opnemen in overleg en na expliciete toestemming van werkgever. 
 • Telefoon van de zaak in overleg.
 • Laptop van de zaak in overleg.

Interesse?

Ben je net zo enthousiast over dit vak als wij? Vind je dit ook het mooiste en dankbaarste werk? Wil jij graag de steun en toeverlaat voor onze klanten zijn? Wil je toffe resultaten voor onze klanten behalen en zorgen voor rechtvaardigheid en werken bij een modern bedrijf die werken vanuit huis geen probleem vind en flexibel is?

Solliciteer dan via werken@deontslagexpert.nl tav Sanne Claudine Born, Operationeel Manager.

Graag ontvang ik een CV en/of LinkedIn pagina en ben ik erg benieuwd waarom jij de aangewezen persoon bent hiervoor en hoeveel ervaring je al hebt met VSO’s?

Je krijgt direct pluspunten als je ons een korte video instuurt zodat we even een beeld bij de persoon krijgen en je kort vertelt waarom je graag bij ons wilt werken. Ik zie altijd graag een gezicht bij een sollicitatie middels foto of video.

Wij zijn op zoek naar een Ontslagexpert (24-32 uur) oud

Ben jij tussen de 24 en maximaal 32 uur beschikbaar? Ben jij een ervaren HR adviseur met een groot empatisch vermogen en wordt jij helemaal enthousiast van vaststellingsovereenkomsten? Heb je interesse en affiniteit met het arbeidsrecht? Vind jij het leuk om diverse hr documenten en cao’s door te spitten om iemands rechten in kaart te brengen en dit toe te passen in de ontslagonderhandeling? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou.

Wat wij het allerbelangrijkste vinden is dat je begrijpt dat onze klanten echt veel stress ervaren en in een nare periode in hun leven zitten. Wij zorgen altijd voor een warm bad, zijn steun en toeverlaat en laagdrempelig benaderbaar voor onze klanten. We zijn lief en attent. We zijn hun beste vriend(in) in deze lastige tijd maar verliezen niet onze professionaliteit.

Naast deze lieve, fijne, zorgzame kant is het ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat wanneer er even pittige onderhandelingen/gesprekken gevoerd moeten worden. Wij moeten soms flink ons mannetje staan tegen werkgevers en soms moeten we ook streng zijn richting onze eigen klanten en ze even terugtrekken naar wat realistisch en haalbaar is. Kortom, je weet waar je het over hebt, staat voor de kwaliteit van je werk en laat niet over je heen lopen.

Je weet dat een goed resultaat voor iedereen anders is. Je moet dus pro actief en slim met de klant kunnen meedenken en de juiste vragen kunnen stellen. Waar heeft deze persoon echt iets aan, wat is echt belangrijk? Bijvoorbeeld: de een vindt meer tijd (latere uitdiensttreding) fijner en een andere klant wil vooral een zo groot mogelijk financiële genoegdoening.

Wij whatsappen met onze klanten en zijn soms in avonden of weekenden benaderbaar als er even spoed is of iets even nodig is om iemand gerust te stellen. Dit vinden wij ontzettend belangrijk. We kunnen onze klanten niet zomaar uren of dagen laten wachten. Al stuur je een appje ‘ik bel je morgenochtend, straks of vanavond’ dan is dat al heel fijn voor hen. Je moet dus flexibel zijn en soms snel kunnen schakelen.

 

Hoe werkt het?

 • Je komt in loondienst bij De Ontslagexpert BV. Wij gaan je intern opleiden tot een van de beste ontslagexperts in Nederland. We hebben een eigen interne Academy en opleiding waar je stap voor stap begeleid gaat worden.
 • Je werkt vanuit je eigen locatie/thuis. Dit mag van mij overal zijn. We vinden het wel belangrijk dat, wanneer jij met klanten belt, je een rustige werkplek hebt zonder geluiden en afleidingen. Werken met bijvoorbeeld kleine kinderen of blaffende hondjes om je heen komt niet professioneel over.
 • Afhankelijk van de parttime uren die je werkt krijg je een target van een aantal zaken dat je maandelijks draait.
  Een 24 uur contract is een target van bijvoorbeeld 10 VSO ontslagzaken gemiddeld per maand.

 

Wie zoeken we?

 • Je vuurtje gaat aan als je een zaak voor je hebt liggen. Rechtvaardigheid is belangrijk voor je, en je wilt opkomen voor werknemers die geen kennis hebben in dergelijke situaties. Je haalt je uitdagingen uit alle verschillende soorten zaken, type mensen en tegenpartijen.
 • Je bent echt stressbestendig want dit werk is hollen en stilstaan. Soms staat alles uit aan klanten en werkgevers en heb je even niks te doen. Genoeg tijd om je boodschappen te doen, lekker sporten, lunchen het terras op of wandelen. Later op de dag komen er dan weer reacties terug en ga je weer aan het werk.
 • Je hebt bij voorkeur een HR achtergrond omdat je als hr adviseur met beide partijen en kanten in de praktijk te maken hebt gehad.
 • Je hebt een rechten achtergrond (jurist) maar hebt zelf een hekel aan alle zware juridische taal die helemaal niet nodig is in deze zaken. We keep it simple als dat gewoon kan in een situatie. In de zware juridische pen klimmen kan altijd nog indien nodig.
 • Je voelt situaties goed aan, bent sensitief en weet wanneer er nog ruimte is om een stapje verder te gaan en wanneer moet je stoppen. Wanneer bel je en wanneer stuur je een mail. Je voelt intiutief aan wat de klant nodig heeft.
 • Je goed weet hoe je moet zoeken in arbeidscontracten, reglementen, handboeken en CAO’s en ook hoe je die juridisch moet interpreteren/bediscussiëren.
 • Je bent flexibel, ons werk gaat met pieken en dalen, soms heeft een zaak gewoon spoed. Hier moet je je van bewust zijn. Klanten komen ieder moment van de dag in soms extreme paniek binnen en hebben zsm contact nodig. Sommige werkgevers reageren soms dagen niet en komen dan opeens tegelijk weer met inhoudelijke reacties.
 • Je bent iedere dag eigenlijk potentieel beschikbaar om een klant even snel te appen of bellen om deze binnen te halen en dan later op te starten. Als we niet snel contact opnemen dan lopen we klanten mis omdat ze in paniek verder shoppen bij andere partijen voor hulp.
 • Je kan de grote verantwoordelijkheid goed aan en jezelf motiveren dat je thuis zonder toezicht aan het werk bent. Wij kijken en sturen op output en flexibiliteit.
 • Je vind het leuk om zelf klanten binnen te halen. Klanten zoeken contact met ons omdat ze in de problemen zitten. Jij staat ze te woord, legt onze hulp en diensten uit, wat de kosten zijn en zo haal je je eigen klanten binnen en kom je aan je target van aantal zaken. Natuurlijk helpen wij je en trainen wij je hoe je dit doet. Zo spannend is het niet 😉 alleen het woordje sales stoot vaak af. Wij zien deze calls als adviescalls en niet als salescalls.

 

What’s in it for you?

 • Een werkgever die echt betrokken is waarbij je geen nummertje bent op de loonlijst.
 • Je krijgt een interne intensieve opleiding om ook een van de beste ontslagexperts van Nederland te worden.
 • Je gaat alle soorten VSO ontslag leren. 2 jaar ziekte, bedrijfseconomisch, verschil van inzicht, ook zal je veel kennis gaan krijgen van de WIA zodat je je 2 jaar ziekte ontslag klanten echt goed kunt helpen. Welke WIA uitslag krijgen ze en wat betekent dit voor je klant.
 • Er is veel aandacht voor training en opleiding.
 • Werken in een leuk gezellig gepassioneerd team waarbij we meerdere keren per jaar samen komen voor een lekker hapje en drankje en waarbij men soms ook op eigen initiatief extra borrels organiseert.
 • We kletsen onderling gezellig op de chat zodat we toch niet zo lonely zijn thuis.
 • Werken met de leukste klanten met het meest dankbare werk wat je je kunt voorstellen. Wij betekenen de wereld voor onze klanten in een moeilijke tijd.
 • Indien dit bij je past: diverse interne doorgroei mogelijkheden omdat we een snel groeiend bedrijf zijn en er altijd toffe projecten en nieuwe mogelijkheden en diensten ontwikkeld worden. Er liggen dus veel kansen om bijvoorbeeld bij te dragen in bedrijfsgroei, diensten optimalisatie, processen verbeteren etc etc. Natuurlijk moet je eerst zorgen dat je dit werk gewoon echt helemaal onder de knie krijgt. 
 • We werken met Gmail, Google Drive, Google Meet etc.

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Je krijgt een bepaalde tijd contract met 1 maand proeftijd met uitzicht op uiteindelijk een vast contract. 
 • Werken vanuit huis. Mogelijk soms op locatie indien nodig.
 • Minimaal 24 uur beschikbaar en maximaal 32 uur. Waarbij je wel inzetbaar bent over meerdere dagen. Wil jij dus 24 uur werken en buiten die 3 dagen niet beschikbaar zijn dan past dit werk niet bij je. Je kan wel grote inventarisaties van dossier op vaste dagen plannen maar wij verwachten wel dat je op eventueel overige dagen wel even je mail en/of klanten bijhoudt om even de stress bijvoorbeeld weg te nemen of een sales call te doen.
 • Marktconform salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • 8% vakantiegeld
 • 25 vakantiedagen obv 40 uur waarbij je indien je werk het toelaat meer dagen kunt bijkopen en/of onbetaald verlof mag opnemen in overleg en na expliciete toestemming van werkgever.
 • Telefoon van de zaak in overleg.
 • Laptop van de zaak in overleg.

Interesse?

Ben je net zo enthousiast over dit vak als wij? Vind je dit ook het mooiste en dankbaarste werk? Wil jij graag de steun en toeverlaat voor onze klanten zijn? Wil je toffe resultaten voor onze klanten behalen en zorgen voor rechtvaardigheid en werken bij een modern bedrijf die werken vanuit huis geen probleem vind en flexibel is?

Solliciteer dan via werken@deontslagexpert.nl tav Sanne Claudine Born, Operationeel Manager. Graag ontvang ik een CV en/of LinkedIn pagina en ben ik erg benieuwd waarom jij de aangewezen persoon bent hiervoor en hoeveel ervaring je al hebt met VSO’s?

Je krijgt direct pluspunten als je ons een korte video instuurt zodat we even een beeld bij de persoon krijgen en je kort vertelt waarom je graag bij ons wilt werken. Ik zie altijd graag een gezicht bij een sollicitatie middels foto of video.

Wij zijn op zoek naar een backoffice medewerker (21-28 uur)

Wij zijn per direct op zoek naar een empathische telefoniste / backoffice / klantenservice medewerker (minimaal 21 tot 28 uur flexibel inzetbaar per week)

De Ontslagexpert is de beste VSO (vaststellingsovereenkomst ofwel; ontslag met wederzijds goedvinden) ontslagexpert van Nederland. Wij helpen werknemers aan een eerlijk en juridisch kloppend ontslag, zorgen ervoor dat de uitkomst recht doet aan hun situatie en dat zij de euro’s krijgen waar ze recht op hebben. Wij bemiddelen in ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen, verschil van inzicht, reorganisatie, na 2 jaar ziekte en we bieden hulp op weg naar de WIA-keuring. Wij hebben het meest dankbare werk wat er bestaat, omdat wij mensen in een nare en stressvolle tijd mogen bijstaan en opvangen. We zijn hun steun en toeverlaat en we mogen opkomen voor hun rechten.We zijn op zoek naar uitbreiding van ons team en zoeken een empathische telefoniste / backoffice medewerker. Het team bestaat op dit moment uit 22 mensen die allemaal vanuit hun eigen huis werken omdat wij geen fysiek kantoor hebben. We hebben 13 ontslagexperts, een coördinator backoffice, een management assistent, 3 backoffice medewerkers, een content marketeer, een operationeel manager, een website designer, een SEO blogger en eigenaresse Linda.

 

Taken en werkzaamheden

We hebben een telefoonservice die de telefoontjes direct opneemt. De klanten komen dus binnen via de contactformulieren op de website, social media, mail en door middel van terugbelverzoeken (mailtjes) van de telefoonservice. Daarbij is het heel belangrijk dat je je beseft dat onze klant vaak paniek heeft en snel geholpen wil worden. Daarnaast plannen potentiële klanten een belafspraak in onze agenda (Calendly). Deze moeten op hun gewenste tijdstip teruggebeld worden.

 • We gaan je alles leren over VSO ontslag en bijvoorbeeld WIA en 2 jaar ziekte. Zodat jij klanten in het eerste contact goed kunt opvangen en ze toch vaak ook al zaken kunt uitleggen en of vragen over deze onderwerpen kunt beantwoorden. Je moet dus wel feeling hebben bij onze branche en het leuk vinden om hier van alles over te gaan leren zodat jij alle klanten beter te woord kunt staan. Als jij niks voelt bij deze onderwerpen, dan is dit echt niet de baan voor je en ga je er heel ongelukkig in worden.
 • Klantcontact:
  Een van je belangrijkste taken is bellen met klanten. Wij denken dat je mogelijk wel 70% van je tijd aan het bellen bent. Je moet bellen dus echt heeeeeel leuk vinden. Je belt zelf met klanten om ze op te vangen, even een luisterend oor te bieden zodat je kunt inschatten welke dienst bij hen past en nodig is. Je legt dan uit hoe onze dienst werkt en wat de kosten zijn. Zo haal je klanten binnen die zelf contact met ons hebben gezocht.
 • CRM systeem up to date houden: Alle contacten met klanten leg je vast in een CRM-systeem, zodat als ze later weer in de lucht komen, wij allemaal weten wat er met die persoon aan de hand was. Soms draag je ze al meteen over naar de ontslagexpert, zo soepel en compleet mogelijk, zodat dit een fijne ervaring is voor de klant en zij hun hele verhaal niet opnieuw hoeven te vertellen. Er zijn ook mensen die je nu spreekt en mogelijk in de toekomst klant worden. In de tussentijd voeren wij relatiebeheer en sturen wij klanten soms een appje of mailtje om even te checken hoe het er inmiddels voor staat en hoe het met ze gaat.
 • Mailboxbeheer/werkverdeling team:
  Je filtert alle binnenkomende klanten/mailtjes en beoordeelt of je die zelf moet bellen of dat deze naar de ontslagexperts moeten. Je coördineert en verdeelt het werk en zorgt dat dit goed verloopt.
 • Social Media reactie beheer:
  Je beheert alle reacties en berichten op de social media kanalen. Je voegt bijvoorbeeld mensen toe op diverse platformen, stuurt actief berichtjes naar mensen (templates voor) en reageert op vragen in de privé inboxen. Je staat mensen te woord en als ze meer informatie willen dan vragen wij hun telefoonnummer, zodat de juiste persoon binnen ons bedrijf ze weer kan bellen. Soms ben jij dit, soms is dit een ontslagexpert of een WIA specialist. Jij zorgt in ieder geval dat potentiële klanten op social media zo snel als mogelijk door de juiste persoon te woord worden gestaan.
 • Online diensten community beheer:
  We hebben een online dienst ‘Zorgeloos richting WIA en Ontslag’. Deze community moet beheerd worden, denk aan; wachtwoorden kwijt, accounts niet automatisch aangemaakt en het beantwoorden van vragen van leden. Je hebt een achterban (WIA- en ontslagexperts) waarbij je vragen neerlegt. Zij helpen ervoor te zorgen dat klanten goed geïnformeerd worden. Zo nu en dan worden deze klanten ook actief benaderd en gebeld om de klanttevredenheid te toetsen en/of om de klant even op weg te helpen wanneer ze iets niet begrijpen.
 • Facturen maken:
  De ontslagexperts handelen ontslagzaken af en aan het einde van de rit moeten er facturen opgesteld worden. Deze worden met specifieke instructies aangeleverd in een vaste mailbox. Jij maakt en bewaakt deze facturen. Je signaleert wanneer afspraken niet nagekomen worden, onderneemt actie en/of bepaald wanneer iets naar een incassobureau moet. Hier zijn richtlijnen voor.
 • Diverse hand- en spandiensten:
  De coördinator backoffice legt soms extra klussen bij jou neer.
 • Weekend-dienst:
  Voor 1 à 2 weekenden per maand verwachten we dat je de mailboxen eens per dag controleert op klanten die spoed vragen hebben en/of paniek ervaren. Je zorgt ervoor dat deze mensen alvast een geruststellende mail met informatie van ons krijgen. In de praktijk kost dit op dit moment nog geen half uur per dag.

 

Praktische beschikbaarheid en werkwijze:

Je werkt vanuit huis. We zijn een online bedrijf en iedereen werkt op afstand. Je moet zorgen voor een rustige, fijne werkplek zonder storende omgevingsgeluiden.

In jouw rol, werk je binnen een backoffice team, samen met een vaste collega die altijd op woensdag en vrijdag aanwezig is. Daarnaast ondersteunt de management assistent regelmatig, en hebben we een collega in een re-integratieprogramma die bij ons meewerkt. De coördinator backoffice geeft leiding aan dit volledige team. Zij is werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. 

We zoeken iemand die bij voorkeur per direct beschikbaar is, de werkdagen gaan in overleg. Wij vragen een minimale beschikbaarheid van 3 dagen per week, gemiddeld 7 uur per dag. Onze werktijden liggen dagelijks tussen 09:00 en 17:00. Het minimum is dus 21 uur per week, dit kan uitgebreid worden naar 28u per week. Enige flexibiliteit tijdens vakantie is fijn.

Gedurende de week dienen jullie er samen voor te zorgen dat alle taken die onder jullie gezamenlijk verantwoordelijkheid vallen, verdeeld en uitgevoerd worden.
Richting het einde van de maand wordt het vaak drukker. De laatste 2 dagen van de maand moeten er vaak veel facturen gemaakt worden en is er een piek in de aanwas van nieuwe klanten. Het kan voorkomen dat je dan wat extra uren maakt. 

Het is de bedoeling dat de collega’s van de backoffice onderling zorgen voor voldoende bezetting tijdens vakanties. Dat houdt in dat je in overleg soms extra moet werken. We doen nooit moeilijk over vrije dagen, zolang we maar met elkaar zorgen dat alle taken goed opgevangen kunnen worden.

 

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Ervaring met bellen en klantcontact. Je pikt informatie snel op en kan vloeiend en natuurlijk en zelfverzekerd praten met mensen maar ook goed luisteren naar de klanten. 
 • Je houdt ervan om te telefoneren. Gedurende de dag bel je veel, dit moet je echt fijn en leuk vinden. Qua verdeling kun je denken aan 70% telefoon en 30% overige werkzaamheden.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent vlot, warm en spontaan. Klanten voelen dit en gaan hier op aan. 
 • Je beseft dat je geen collega’s om je heen hebt voor een dagelijkse chitchat. Je moet jezelf dus kunnen motiveren en echt plezier in je werk hebben zodat je dag alsnog omvliegt. Je hebt wel regelmatig contact met hen via teams, chats, whatsapp en/of via de telefoon.
 • Jij bent het soort persoon dat goed om kan gaan met de vrijheid van thuiswerken. We vinden het niet erg als je tussendoor of als het even rustig is de stofzuiger door huis haalt of de was aanzet. Als er echter misbruik van wordt gemaakt, zal dit resulteren in een onmiddellijke exit. 
 • Je kunt snel schakelen en bent een gevoelsmens die aanvoelt wat de klant nodig heeft. Je snapt de stress van onze klanten en wilt mensen helpen. Je kunt lief en direct tegelijk zijn. We moeten klanten soms afkappen om snel tot de kern te komen, zodat we hen de juiste hulp kunnen bieden. Er zijn ook mensen die ons oneindig willen uithoren. Ook deze moeten we soms lief afkappen. We hebben namelijk wel een bedrijf te runnen.
 • Je kunt goed overweg met een computer en leert snel. De systemen waar we mee werken zijn niet moeilijk (zakelijke gmail en de drive omgeving, in Huddle draait de online dienst, Wefact voor de facturatie) maar het is fijn als je snel kunt schakelen en gewoon handig bent met de computer en met Word en Excel. Mensen die hier moeite mee hebben vinden alles online soms lastig bij ons. We zijn echt hip en modern in technologie. 
 • Je snapt een commercieel bedrijf en het belang van jouw rol in al het klantcontact, want de (toekomstige) sales liggen mede in jouw handen.
 • Je bent secuur, proactief, let goed op details en ziet kansen en mogelijkheden.
 • Pluspunten als je al enige ervaring hebt met 2 jaar ziekte en wat verstand hebt van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijna alle vragen die men stelt zijn veelvoorkomende vragen die we je ook gaan leren.
 • Type en persoon zijn het allerbelangrijkste voor ons. Je moet passen in dit vakgebied en echt een fijn gevoel hebben bij hetgeen wat wij doen. Wij zijn allemaal gepassioneerd over ons vak. Je moet ontslag echt interessant vinden en hier meer over willen weten. 
 • Beschikt over goede correcte Nederlandse taal in woord en geschrift, en snapt hoe je zakelijke correspondentie op moet stellen.

 

Wat bieden wij:

 • Een baan in loondienst. 
 • We starten met een tijdelijk contract, maar willen echt werken naar een vast contract. Je gaat veel materie en kennis leren waar we veel tijd in moeten stoppen. Het is echt zonde van ieders tijd als hier snel een einde aan zou komen. 
 • Salarisrange tussen de €2.400,- en maximaal €3.100 bruto obv 40 uur. Dit is afhankelijk van leeftijd en werkervaring.
 • Je hebt 25 vakantiedagen op fulltime basis, maar mag vaker tegen onbetaald verlof vrij zijn mits je je werk en verantwoordelijkheden goed achterlaat en dit roostertechnisch kan.
 • Telefoon van de zaak.
 • Laptop van de zaak. 

 

Interesse?

Stuur ons een goede mail waarin we direct alle informatie goed ontvangen! Let op! Beantwoord al onze vragen, anders kunnen wij je sollicitatie niet in behandeling nemen.

 • Op welke dagen werk je bij voorkeur? 
 • Hoeveel uren wil je werken? 
 • Per wanneer ben je beschikbaar?
  (Heb je momenteel een baan? Wat is de opzegtermijn?)
 • Wat is je salarisindicatie?
 • Waarom past dit werk goed bij je? En waarom wil je dit doen? 
 • Wat is je ervaring met ontslag, de WIA en/of 2 jaar ziekte?
 • CV + foto: we vinden het altijd fijn een gezicht bij iemand te hebben. 
 • Je krijgt pluspunten als je een korte persoonlijke video maakt, zodat we een goede indruk van je krijgen. Deze hoeft niet fancy pancy te zijn, gewoon een leuke video met je mobiel in selfie stand is helemaal top. Vertel kort iets over jezelf of waarom deze job perfect voor je is. 

Stuur je mail vóór 1 april naar werken@deontslagexpert.nl. We hebben je hulp hard nodig! Je kunt je sollicitatie richten aan Annette Groeneveld – Coördinator backoffice.

Indien je na een periode van 14 dagen geen reactie hebt ontvangen, willen we je laten weten dat we door de grote hoeveelheid aanmeldingen niet in staat zijn geweest om iedereen persoonlijk op de hoogte te stellen. Helaas is de keuze deze keer niet op jou gevallen. We willen je desondanks hartelijk bedanken voor je interesse en moeite. En onze excuses dat we je niet persoonlijk hebben kunnen informeren. 

 

Wij zijn op zoek naar Ontslagexperts

Ben jij een ervaren HR adviseur en ZZP’er en of wil je ZZP’er worden in de toekomst? Heb je (veel) ervaring met vaststellingsovereenkomsten? Heb je interesse en affiniteit in het arbeidsrecht? Vind jij het leuk om diverse hr documenten en cao’s door te spitten om iemands rechten in kaart te brengen en dit toe te passen in de ontslagonderhandeling? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou.

Wat wij het allerbelangrijkste vinden is dat je begrijpt dat onze klanten echt veel stress ervaren en in een nare periode in hun leven zitten. Wij zorgen altijd voor een warm bad, zijn steun en toeverlaat en laagdrempelig benaderbaar voor onze klanten. We zijn lief en attent. We zijn hun beste vriend(in) in deze lastige tijd maar verliezen niet onze professionaliteit.

Wij whatsappen met onze klanten en zijn ook in avonden of weekenden benaderbaar als er even spoed is of iets even nodig is om iemand gerust te stellen. Dit vinden wij ontzettend belangrijk. We kunnen onze klanten niet zomaar uren of dagen laten wachten. Al stuur je een appje ‘ik bel je morgenochtend, straks of vanavond’ dan is dat al heel fijn voor hen. Je moet dus flexibel zijn en soms snel kunnen schakelen. Dit gaat dus niet als je veel uren per week vastzit in een andere baan/opdracht.

Naast deze lieve, fijne, zorgzame kant is het ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat wanneer er even pittige onderhandelingen/gesprekken gevoerd moeten worden. Je snapt dat een goed resultaat voor iedereen anders is. Je moet dus pro actief en slim met de klant kunnen meedenken. Waar heeft deze persoon echt iets aan? Bijvoorbeeld: de een vindt meer tijd (latere uitdiensttreding) belangrijk en een ander meer geld. Wij moeten soms flink ons mannetje staan tegen werkgevers maar soms moeten we ook even streng zijn tegen onze eigen klanten en ze even terugtrekken naar wat realistisch en haalbaar is. Kortom je weet waar je het over hebt en laat niet over je heen lopen.

Hoe werkt het?

Onderstaand is een harde eis voor de openstaande vacature. Kun je hieraan niet voldoen dan is deze job helaas niet de juiste voor jou en is het zonde van ieders tijd.

 • Je werkt vanuit je eigen locatie. Dit mag van mij overal zijn. We vinden het belangrijk dat wanneer jij met klanten belt dat je een rustige werkplek hebt zonder geluiden en afleidingen. Werken met kinderen om je heen werkt niet en komt niet professioneel over. 
 • Je werkt onder de vaste tarieven/pakketten van De Ontslagexpert en vanuit deze naam. 
 • Je werkt als ZZP’er en krijgt een fee over de klanten die je behandelt. Hiermee verdien je zodra je goed bent ingewerkt rond de € 80,00 excl. btw per uur. Een keer per maand stuur je je factuur aan De Ontslagexpert voor alle behandelde klanten van die maand. 
 • Je werkt vanuit je eigen voornaam@deontslagexpert.nl emailadres, onder de vlag van De Ontslagexpert. 
 • Je werkt onder de algemene voorwaarden van De Ontslagexpert.
 • Ook factureren we de ontslagklanten vanuit De Ontslagexpert. 
 • Je moet minimaal 4 ontslagzaken en maximaal 8 ontslagzaken per maand kunnen draaien anders is het zonde van alle tijd dat wij je inwerken. Je kunt dus groeien in aantallen. 
 • We hopen dat je voor langere tijd inzetbaar bent en een longterm relatie wilt aangaan. Anders zijn we steeds mensen aan het inwerken die weer snel vertrekken. Dit is zonde van Linda’s tijd en energie die ze door haar spieraandoening beperkt heeft.
 • Je begint bij ons met onze interne opleiding. Tempo bepaal je zelf maar wij verwachten dat je deze opleiding binnen een maand hebt afgerond, echter zijn er ook experts die dit met een week afgerond hebben. Na het doorlopen van de interne opleiding in Huddle ga je starten met je eerste zaken. Je kan veel lessen welke audiobestanden zijn makkelijk afluisteren terwijl je bijv in de auto zit, wandelt, aan het koken bent of aan het poetsen bent.

 

Wie zoeken we?

 • Je wilt heel graag je boterham verdienen aan ontslagzaken als ZZP’er. Je vuurtje gaat aan als je een zaak voor je hebt liggen. Rechtvaardigheid is belangrijk voor je, en je wilt opkomen voor werknemers die geen verstand van zaken hebben. Je haalt je uitdagingen uit aan alle verschillende soorten zaken, type mensen en tegenpartijen.
 • Je bent minimaal 2 dagen thuis om de minimaal 4 ontslagzaken per maand in alle rust op te kunnen starten. Zit jij nu voor 24+ uren vast op ander werk en is het niet je intentie om in de toekomst minder te gaan werken bij je loondienstbaan dan is dit niet de job voor jou. We zoeken echt mensen die juist in de toekomst mee willen groeien met ons bedrijf en dit werk steeds meer willen gaan doen. Daarnaast moeten we je  kwaliteit borgen en vinden wij het niet okay dat je bijvoorbeeld in de avonduren na een lange dag werken een nieuwe zaak inventariseert en opstart.
 • Je hebt een hr achtergrond daar deze in minder juridische taal communiceren en beide partijen en kanten in de praktijk beter kennen. We keep it simple als dat gewoon kan in een situatie. In de zware juridische pen klimmen kan altijd nog indien nodig. Juristen en advocaten zijn geen match met ons (dit hebben we nu al vaker geprobeerd), deze willen meestal zelf meer verdienen en doen het er vaak bij omdat ze nog ruimte hebben voor klanten of hier een tekort aan hebben. Juristen en advocaten worden helaas afgewezen.   
 • Je moet situaties goed kunnen aanvoelen. Hiermee bedoelen we, wanneer is er nog ruimte om een stapje verder te gaan en wanneer moet je stoppen. Wanneer bel je en wanneer stuur je een mail. Maar ook aanvoelen wat de klant nodig heeft.
 • Je goed weet hoe je moet zoeken in arbeidscontracten, reglementen, handboeken en CAO’s. En hoe je die juridisch moet interpreteren/bediscussiëren.
 • Je bent flexibel omdat ons werk met pieken en dalen gaat en soms gewoon spoed heeft. Hier moet je je van bewust zijn. Klanten komen ieder moment van de dag in soms extreme paniek binnen en hebben zsm contact nodig. Sommige werkgevers reageren soms dagen niet en komen dan opeens tegelijk weer met inhoudelijke reacties. Het is vaak even hollen en stilstaan. Dit moet je leuk vinden en hier moet je tegen kunnen.
 • Je moet iedere dag eigenlijk potentieel beschikbaar zijn om een klant even snel te appen of bellen om deze binnen te halen en dan later op te starten. Als we niet snel contact opnemen dan lopen we klanten mis omdat ze in paniek verder shoppen naar hulp. 

What’s in it for you?

– Je krijgt 4 ontslagzaken per maand toegewezen.
– Je krijgt een interne intensieve opleiding om ook een van de beste ontslagexperts van Nederland te worden.
– Je investeert ook veel niet declarabele tijd in deze job. Denk aan telefoontjes die je pleegt om sales binnen te halen die bijvoorbeeld niet valt of aftersales om een goede klant binding te hebben voor nieuwe mond tot mond reclame. Dit hoort erbij.
– Over de eerste 2 zaken verdien je nog niks omdat wij je intensief opleiden, inwerken en begeleiden. Daarna ga je opbouwen in fee naarmate je meer en meer ingewerkt bent.
– Ook zijn er soms meetingen en trainingen waar je bij moet zijn waar je niet voor betaalt krijgt behalve dat Linda de trainingen betaald om ook te investeren in jouw kennis en ontwikkeling. Meestal online vanuit huis.
– Werken in een leuk gezellig gepassioneerd team waarbij we 2 keer per jaar samen komen voor een lekker hapje en drankje en waarbij men soms ook op eigen initiatief extra borrels organiseert.
– We kletsen onderling gezellig op de chat zodat we toch niet zo lonely zijn thuis.
– Werken met de leukste klanten met het meest dankbare werk wat je je kunt voorstellen. Wij betekenen de wereld voor onze klanten in een moeilijke tijd.

 

Interesse? 

Ben je net zo enthousiast over dit vak als wij? Vind je dit ook het mooiste en dankbaarste werk? Wil jij graag de steun en toeverlaat voor onze klanten zijn? Wil je toffe resultaten voor onze klanten behalen en zorgen voor rechtvaardigheid?

Solliciteer dan via werken@deontslagexpert.nl tav Sanne Claudine Born. Graag ontvang ik een CV en/of LinkedIn pagina en ben ik erg benieuwd waarom jij de aangewezen persoon bent hiervoor en hoeveel ervaring je al hebt met VSO’s? Stuur je ook een foto mee? Ik zie altijd graag een gezicht bij een sollicitatie.

Beantwoord ook even onderstaande vragen:
– Heb je nu ander werk, zo ja, wat en voor hoeveel uur?
– Hoe wil je dit combineren met ons werk? Wat is je toekomstplan?
– Ben je dagelijks beschikbaar om tussendoor even snel een klant binnen te kunnen halen?
– Ben je al ZZP’er? Als je dit nog niet bent dan kunnen we ook een testfase starten en indien je dit echt wilt dan naar de KVK gaan. We kunnen dan tijdelijk met een kwitantie werken. 

Vacature: WIA Expert

 

We hebben een prachtig nieuw platform gelanceerd namelijk www.wiahulp.nl. Hier bieden wij hulp aan werknemers die met vragen zitten omtrent alles wat te maken heeft met de WIA.

We bieden diverse diensten aan zodat we meer werknemers aan eerlijke WIA keuringen kunnen gaan helpen.

 

Wie zoeken we?
WIA experts die op afstand online willen werken vanuit huis. Die handig zijn met online werken, systemen en computers en afspraken op afstand. Dit is niet de job voor jou als jij wilt werken met fysieke afspraken (tenzij natuurlijk de bezwaar zaken). Door fysieke afspraken worden de tarieven te hoog voor deze doelgroep.

 • WIA experts die bezwaar zaken uitvoeren tegen de WIA beslissing.
 • WIA experts die klanten kunnen helpen bij een te late WIA beslissingen en de beroepsprocedure hiervoor kunnen opstarten.
 • WIA experts die werknemers in een call willen helpen aan een persoonlijke voorbereiding op het gesprek met de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige.|
 • WIA experts die diverse WIA vragen kunnen beantwoorden.
 • WIA experts die mensen willen helpen bij hun WIA aanvraag. Dit doe je online op afstand, vaak via schermdelen.

 

What’s in it for you?
De meeste werkzaamheden als WIA experts kun je op afstand online vanuit huis doen.

– WIA bezwaarspecialisten bepalen eigen tarieven. Je wordt toegevoegd op deze pagina: https://www.wiahulp.nl/wia-bezwaar/ waar klanten zelf kunnen shoppen naar wie bij hun past. 
– WIA te late beslissing beroepsprocedure, we voegen je toe op deze pagina: https://www.wiahulp.nl/wia-beslissing-te-laat/
– WIA experts voor de online WIA aanvraag en de diverse WIA calls zijn vaste tarieven. Je krijgt klanten toegewezen die je vervolgens zelf kunt inplannen.
– Je kan zelf bepalen hoeveel klanten je aanneemt.
– Je kunt dit goed combineren met andere werkzaamheden/opdrachten.

 

Interesse? 

Voel jij je ook zo betrokken bij deze doelgroep en wil jij hen graag bijstaan en helpen naar een eerlijke WIA keuring en beslissing dan is dit de job voor jou. Laat ons weten in welk WIA werk jij interesse hebt en laat ons weten welke ervaring jij hebt door een mail te sturen aan werken@deontslagexpert.nl tav Sanne Claudine Born.

Graag ontvang ik een CV en/of LinkedIn pagina.Beantwoord ook even onderstaande vragen:
– Heb je nu ander werk, zo ja, wat en voor hoeveel uur?
– Hoe wil je dit combineren met ons werk? Wat is je toekomst plan?
– Ben je al ZZP’er? Als je dit nog niet bent dan kunnen we ook een testfase starten en indien je dit echt wilt dan naar de KVK gaan. We kunnen dan tijdelijk met een kwitantie werken.  

 

Vacature: Marketing Stagiair(e)/werkstudent

Hey jij daar! Op zoek naar een te gekke stage of bijbaan naast je studie waar je jouw marketing skills kunt laten shinen en écht het verschil kan maken? Nou, stop maar met zoeken, want wij hebben dé stageplek/bijbaan voor jou bij een superleuk, gezellig en vooruitstrevend bedrijf waarbij we allemaal op afstand werken.

Als Marketing Stagiair(e)/werkstudent bij De Ontslagexpert krijg je de kans om in een bruisende omgeving praktijkervaring op te doen en mee te werken aan toffe marketingprojecten in een snelgroeiend en dynamisch bedrijf. We verdubbelen jaarlijks, dus genoeg marketing opportunities. Er liggen momenteel honderden ideeën op de plank waar we nog niet aan toe komen en daarom zoeken wij een aanpakker die daar verandering in komt brengen!

Jouw rol is van essentieel belang en onmisbaar voor onze groei naar een eerste miljoen omzet!

 

Wie zijn we?

Wij zijn De Ontslagexpert, een snelgroeiend bedrijf dat zich inzet om anderen te helpen aan een eerlijk en kloppend ontslag. Ons team bestaat uit een stel enthousiaste ontslagexperts, Backoffice medewerkers en een kleine maar zeer betrokken marketing afdeling. Neem eens een kijkje op ‘onze werken bij’ pagina op onze website en leer je toekomstige collega’s alvast kennen.

Wij zijn een online bedrijf dat geheel afhankelijk is van leads die via Social media en online platformen binnenkomen. Dat maakt dat wij de waarde van een kneitersterke marketing erkennen en er alles aan doen om innoverend en vernieuwend te blijven op onze kanalen.

 

Wat ga je doen?

 • Samen met ons knallen bij het bedenken en uitvoeren van toffe marketingprojecten.
 • Creatief aan de slag met het maken van content voor social media, onze website en nieuwsbrieven.
 • Het beheren en inplannen van social media.
 • Duiken in marketing data en trends om onze content nóg beter te maken.
 • Het toepassen van groeistrategieën.
 • Het editen van TikTok video’s en reels.

Wat krijg je van ons?

 • Een te gekke stage waarin jij echt het verschil kunt maken.
 • Een fijne begeleiding van onze ervaren Social media manager.
 • Een inspirerende omgeving waar je volop kunt groeien en leren.
 • Natuurlijk een stagevergoeding die past bij jouw harde werk.
 • Toegang tot divers cursusmateriaal om next level online marketing skills te vergaren.
 • Mogelijkheid tot een langdurig dienstverband bij wederzijdse interesse.

 

Wat vragen we van jou?

 • Je volgt een relevante opleiding, zoals Marketing of Communicatie.
 • Je hebt een flinke dosis passie voor marketing en bent helemaal up-to-date met de laatste trends.
 • Je bent creatief, proactief en hebt een ‘niet lullen maar poetsen mentaliteit’.
 • Je praat en schrijft vloeiend Nederlands.
 • Zelfstandig werken? No problemo! Maar je vindt het ook fijn om samen te sparren.

 

 

Wat zegt onze social media manager?

Werken voor De Ontslagexpert is uitdagend, motiverend en vooral heel leuk. Linda de oprichter van De Ontslagexpert is zo enorm betrokken bij haar werknemers. Ze investeert niet alleen in jouw kennis en kundigheid maar ook in jou als persoon.

Ze neemt je mee in haar ambities en ideeën en zorgt ervoor dat je scherp blijft. Iedere werknemer in haar team is onmisbaar en haar waardering wordt wekelijks uitgesproken.

Linda heeft zelf ontzettend veel kennis en is meer dan bereid deze met je te delen. Dit doet ze via eigen input maar ook door je toegang te verlenen tot super waardevolle cursussen.

Vervelen bij De Ontslagexpert zul je je nooit. Voordat je het ene project hebt afgesloten ligt het andere idee alweer klaar om aangepakt te worden!

 

Is deze baan iets voor jou?

Klinkt dit als jouw droomstage/baan en staat je creatieve mind meteen aan bij het lezen van deze vacature? Stuur dan snel  je CV en motivatiebrief naar werken@deontslagexpert.nl. tav Jeneh Knoop. Wij kunnen niet wachten om kennis te maken!

Stageperiode, uren en startdatum in overleg.

Vacature: Marketing assistent

Hey jij daar! Op zoek naar een toffe baan waarbij je jouw marketing skills kunt laten shinen en echt het verschil kan maken? Nou, stop maar met zoeken, want wij hebben dé baan voor jou bij een super leuk, gezellig en vooruitstrevend bedrijf waarbij we allemaal op afstand werken!

Als Marketing assistent bij De Ontslagexpert krijg je de kans om in een bruisende omgeving praktijkervaring op te doen en mee te werken aan toffe marketingprojecten in een snelgroeiend en dynamisch bedrijf. We verdubbelen jaarlijks, dus genoeg marketing opportunities. Er liggen momenteel honderden ideeën op de plank waar we nog niet aan toe komen en daarom zoeken wij een aanpakker die daar verandering in komt brengen!

Jouw rol is van essentieel belang en onmisbaar voor onze groei naar een eerste miljoen omzet!

 

Wie zijn we?

Wij zijn De Ontslagexpert, een snelgroeiend bedrijf dat zich inzet om anderen te helpen aan een eerlijk en kloppend ontslag. Ons team bestaat uit een stel enthousiaste ontslagexperts, Backoffice medewerkers en een kleine, maar zeer betrokken marketing afdeling. Neem eens een kijkje op onze ‘’werken bij’ pagina” op onze website en leer je toekomstige collega’s alvast kennen.

Wij zijn een online bedrijf dat geheel afhankelijk is van leads die via Social media en online platformen binnenkomen. Dat maakt dat wij de waarde van een kneitersterke marketing erkennen en er alles aan doen om innoverend en vernieuwend te blijven op onze kanalen.

 

Wat ga je doen?

 • Samen met ons knallen bij het bedenken en uitvoeren van toffe marketingprojecten.
 • Creatief aan de slag met het maken van content voor social media, onze website en nieuwsbrieven.
 • Het beheren en inplannen van social media.
 • Duiken in marketing data en trends om onze content nóg beter te maken.
 • Het toepassen van groeistrategieën.
 • Het editen van TikTok video’s en reels.

Wat krijg je van ons?

 • Een fijne, betrokken werkomgeving waarin jij echt het verschil kunt maken.
 • Een fijne samenwerking met onze huidige marketeer.
 • Een inspirerende omgeving waar je volop kunt groeien en leren.
 • Natuurlijk een salaris dat past bij jouw harde werk.
 • Toegang tot extra cursussen en producten om jouw kennis op te schalen.
 • Veel flexibiliteit en vrijheid. Geen 9 tot 5 baan, bij ons bepaal je in overleg zelf je uren en werkdagen.

 

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt enige ervaring in Marketing of
 • Je hebt een flinke dosis passie voor marketing en bent helemaal up-to-date met de laatste trends.
 • Je bent creatief, proactief en hebt een ‘niet lullen maar poetsen mentaliteit’.
 • Je praat en schrijft vloeiend Nederlands.
 • Zelfstandig werken? No problemo! Maar je vindt het ook fijn om samen te sparren.

 

Wat zegt onze social media manager?

Werken voor De Ontslagexpert is uitdagend, motiverend en vooral heel leuk. Linda de oprichter van De Ontslagexpert is zo enorm betrokken bij haar werknemers. Ze investeert niet alleen in jouw kennis en kundigheid maar ook in jou als persoon.

Ze neemt je mee in haar ambities en ideeën en zorgt ervoor dat je scherp blijft. iedere werknemer in haar team is onmisbaar en haar waardering wordt wekelijks uitgesproken.

Linda heeft zelf onwijs veel kennis en is meer dan bereid deze met je te delen. Dit doet ze via eigen input maar ook door je toegang te verlenen tot super waardevolle cursussen.

Vervelen bij De Ontslagexpert zul je je nooit. Voordat je het ene project hebt afgesloten ligt het andere idee alweer klaar om aangepakt te worden!

 

 

Is deze baan iets voor jou?

Klinkt dit als jouw droombaan? Stuur dan snel  je CV en motivatiebrief naar werken@deontslagexpert.nl. Wij kunnen niet wachten om kennis te maken!

Uren en startdatum in overleg.

Wil jij weten of De Ontslagexpert bij je past?

Lees er meer over

Hoe is De Ontslagexpert ontstaan?

Ik, Linda Zwanenburg, ben na het overlijden van mijn vader op een ontzettende nare en onverwachte manier ontslagen met een VSO. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Gelukkig had ik een HR achtergrond waardoor ik precies wist wat ik wel en niet moest doen. Een juiste ontslagexpert op je dossier is van cruciaal belang. Iemand die voor je opkomt en zorgt dat je een fair deal krijgt voor je situatie.

Ik weet als geen ander wat de impact van een ontslag is. Het raakt mij enorm om te zien wat een psychische klap veel werknemers krijgen als ze worden ontslagen, de WIA in gaan of oneerlijk behandeld worden.

Hoe groot is de kans dat mijn werkgever een ontslagvergunning kan krijgen | De Ontslagexpert

De impact van ontslag

Ik weet als geen ander wat de impact van een ontslag is. Het raakt mij enorm om te zien wat een psychische klap veel werknemers krijgen als ze worden ontslagen, de WIA in gaan of oneerlijk behandeld worden.

Werknemers denken vaak dat ze het allemaal zelf moeten doen en beseffen zich niet dat ze hulp kunnen inschakelen. Deze hulp wordt zelfs in 98,5% van de gevallen vergoed door de werkgever.Deze werknemers hebben een ontslagexpert nodig die voor hen opkomt, die hen steunt en helpt om te krijgen waar ze, ook financieel, recht op hebben. Dat scheelt ze uiteindelijk zoveel tijd, geld en energie!

Daarom besloot ik om met mijn bedrijf De Ontslagexpert werknemers te helpen om in hun recht te gaan staan en de waardering te krijgen die zij verdienen. Een eerlijk ontslag!

Hoe groot is de kans dat mijn werkgever een ontslagvergunning kan krijgen | De Ontslagexpert

Linda is 100% IVA afgekeurd:

Helaas ben ik in 2017 100% IVA afgekeurd waardoor ik ontzettend veel verstand van de WIA heb en ook mijn lotgenoten graag help. Het helpen van mijn WIA lotgenoten doe ik door middel van mijn andere bedrijf WIA Hulp.

Mijn bedrijven zijn letterlijk met bloed, zweet en tranen opgezet en daarom ben ik als eigenaar ontzettend betrokken bij iedereen en ben ik veel bezig met doen waar je blij van wordt en werken waar je kracht ligt. Hiermee is de kans op klachten, uitval en verzuim zo klein mogelijk.

Ik luister naar wat mensen nodig hebben, wat zij fijn en juist niet fijn vinden en ben daarnaast makkelijk benaderbaar. Alleen als jij goed aangeeft wat je nodig hebt, dan kan ik je goed helpen. We hebben bijvoorbeeld ook meerdere mensen in re-integratie plekken werkzaam omdat ik geloof dat als ik mij aanpas en mogelijkheden creëer voor deze mensen, zij super waardevolle krachten zijn.

Werknemers aan het woord

“Mijn baan bij De Ontslagexpert voelt als thuiskomen. Hard werken en ontspannen. Er is ruimschoots ruimte voor begeleiding en persoonlijke aandacht. Dat er met regelmaat inhoudelijke trainingen zijn, maakt dat ik bij blijf in kennis. Het voelt fijn dat een werkgever zo in je investeert. Het geeft altijd weer verhelderende inzichten. En dat ze mij alle ruimte geeft om mij de moeder te laten zijn die ik wil en die nodig is voor onze kinderen, is goud waard.

– Joyce, Ontslagexpert

“Ik heb veel werkgevers gehad, maar nog nooit zo eentje als Linda. Linda is duidelijk, ambitieus en vooruitstrevend. Ze weet heel goed wat ze wilt, maar staat ook zeker open voor ideeën en eigen inbreng.

Wat Linda als werkgever uniek maakt is dat ze niet onderneemt vanuit eigenbelang, maar vanuit een passie om anderen te helpen. Dat weerspiegelt ook in haar gedrag naar haar werknemers. Ze doet er alles aan om jou als werknemer gelukkig te maken en denkt altijd met je mee. De persoonlijke groei en comfort van werknemers staat boven de groei van het bedrijf. Dat maakt ook dat je een andere soort relatie krijgt dan baas-werkgever. Ik ben juist bereid om extra mijn best te doen omdat ik haar net zo graag succesvol wil zien als zij mij. “

– Jeneh, Social Media Manager

“Door het tijdsverschil tussen Hong Kong en Nederland kan ik mijn dag rustig opstarten. Het fijne aan dit werk is dat je zelf je agenda kunt inplannen, zolang je werk maar wordt
uitgevoerd!

Ik werk of in een koffietentje of thuis. Mijn werkdag begint met werk waarvoor ik nog geen contact hoef te hebben met mijn klanten. Zoals het inlezen in de dossiers, het nakijken van de vaststellingsovereenkomsten en het maken van een tegenvoorstel aan de werkgever.

In de middag heb ik dan contact met mijn klanten om zo de zaken door te spreken. Tussendoor heb ik genoeg tijd voor boodschappen of om te gaan sporten. Dit is allemaal mogelijk bij De Ontslagexpert, waarbij de klanten toch op alle momenten door mij worden bijgestaan.”

– Britt, Ontslagexpert

Linda is ontzettend fijn om mee samen te werken. Ze heeft een groot hart voor iedereen om haar heen, waardoor ze altijd nét dat beetje extra doet. Ik ben begonnen als ontslagexpert en inmiddels dus business manager bij De Ontslagexpert. Linda ziet je talenten en heeft hier aandacht voor zodat je op de juiste plek zit binnen de organisatie. Dit maakt dat je je als werknemer heel erg gezien voelt. Linda doet er alles aan om met je mee te denken als werknemer zodat je als werknemer de beste versie van jezelf kan zijn. Deze ondersteuning en passie zorgt ervoor dat je als werknemer heel graag wilt werken voor het bedrijf en dat je bereid bent om extra je best te doen. 

– Sanne, Ontslagexpert

“Het leven met twee jonge kinderen (7 en 11) kan heel hectisch zijn. Door mijn werk bij Linda kan ik dit onwijs goed combineren. Ik sta ‘s ochtends met de meiden op en zorg dat ze op tijd klaar zijn om naar school te gaan. We lopen gezellig met z’n drieën naar school en op de terugweg doe ik vaak een snel boodschapje voor de lunch.. “

Dit werk brengt met zich mee dat je flexibel moet zijn en zo komt het ook weleens voor dat ik, wanneer de kids thuis zijn, even een telefoontje moet plegen. Mijn dag loopt ook regelmatig anders dan hierboven beschreven, maar dat maakt het juist leuk! Wanneer ik mijn werk overdag niet afkrijg, of het erg druk heb, ga ik in de avond nog weleens aan het werk. Ik probeer dit wel te beperken, want voor ik het weet is het alweer half 11 😮

Daar staat tegenover dat ik in de vakanties kan afschalen en geen oppas hoef te regelen. Ik ben alle vakanties heerlijk thuis bij de kids 🙂

– Chantal, Ontslagexpert

Linda is een wervelwind in positieve zin. Ze heeft een enorme passie en drive om iedereen zo goed als mogelijk te willen helpen. Dat heeft een positieve invloed op ieders enthousiasme. Ze wil zichzelf, de dienstverlening en het bedrijf blijven verbeteren, en ze vergeet daarbij niet te kijken naar het welzijn van het personeel. Ze is altijd alert en checkt regelmatig in om te kijken of je het nog fijn hebt, of je werkzaamheden passend zijn en of je wellicht andere ambities hebt. Ze is ook flexibel qua werktijden en heeft er begrip voor dat je als moeder ook bepaalde verplichtingen hebt. Dat miste ik énorm bij vorige werkgevers, dat maakt haar écht uniek.  

– Annette, Ontslagexpert

Het huidige team:

Inmiddels ben ik allang geen eenpitter meer en heb ik een geweldig team en bedrijf opgebouwd. Collega’s zijn een belangrijk onderdeel van je werk plezier en daarom stel ik je mogelijke toekomstige collega’s graag aan je voor. Als je op het plusje klikt kan je lezen hoe zij het werken bij De Ontslagexpert ervaren. Je kan dit scherm weer sluiten door rechtsbovenin de hoek op kruisje te klikken zodat je verder kunt scrollen door deze pagina.

Management

Linda Zwanenburg - De Ontslagexpert

Linda

Eigenaresse
Sanne van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Sanne

Operationeel Manager
+
Annette van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Annette

Coördinator Back office
+
Anke van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Anke

Personal Assistant
+

Backoffice

Marieke van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Marieke

Back office medewerker / telefoniste
+
Larissa van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Larissa

Back office medewerker
Monique van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Monique

Back office medewerker
Ramona van De Ontslagexpert

Ramona

Back office medewerker / telefoniste
Djoerd van De Ontslagexpert

Djoerd

Back office medewerker

Ontslagexperts

Joyce van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Joyce

Ontslagexpert
+
Britt van De Ontslagexpert

Britt

Ontslagexpert
+
Elise van De Ontslagexpert

Elise

Ontslagexpert
Lobke van De Ontslagexpert

Lobke

Ontslagexpert
Chantal van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Chantal

Ontslagexpert
+
Sibrinne van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Sibrinne

Ontslagexpert
+
Hanneke van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Hanneke

Ontslagexpert
Willianne van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Willianne

Ontslagexpert
Margriet van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Margriet

Ontslagexpert
Janneke van De Ontslagexpert

Janneke

Ontslagexpert
Mahado van De Ontslagexpert

Mahado

Ontslagexpert
Sakina van De Ontslagexpert

Sakina

Ontslagexpert
Annemarie van De Ontslagexpert

Annemarie

Ontslagexpert

Marketing

Jeneh van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Jeneh

Social Media Manager
+
Britt van De Ontslagexpert | Sophie Oelrich

Britt

Webdesigner
Noëlle van De Ontslagexpert

Noëlle

Copywriter

Training en opleiding

De Ontslagexpert zet haar werknemers en klanten centraal. We gaan voor hoge kwaliteit en veel persoonlijke begeleiding. We hebben echt tijd voor een klant en hoeven niets af te raffelen. We investeren continu in scholing, training en opleiding van personeel omdat we de beste van Nederland willen zijn en blijven. We houden ook van automatiseren en optimaliseren zodat we lekker efficiënt kunnen werken en bepaald ‘stom’ simpel werk zoveel mogelijk automatisch laten draaien. We staan ontzettend open voor initiatieven van werknemers. Ik vind het zo gaaf als een werknemer met een ontzettend goed doordacht idee komt wat we vervolgens meteen kunnen doorvoeren. Dat is het stukje persoonlijke groei en ontwikkeling waar jij en ik naar op zoek zijn.

Werk-privé balans

De werk-privé balans vinden wij extreem belangrijk binnen De Ontslagexpert. Hoe kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat deze balans op orde blijft. We bieden in ieder geval veel flexibiliteit zodat jij je werk kunt inrichten zoals dit bij je leven past. Binnen de ene functie is hier meer ruimte voor dan binnen de andere. Wat we willen is dat jij als werknemer zelf je verantwoordelijkheid pakt en draagt. We focussen ons op output in plaats van daadwerkelijk uren ‘tellen’.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen onze startup streven we naar maatwerk en flexibiliteit. Ons vaste arbeidsvoorwaardenpakket is daarom beperkt. We geven medewerkers de ruimte om zelf hun droombaan en daarmee hun droomleven te creëren. Zo krijg je bij ons vijf weken betaald vakantie, maar in overleg is meer vakantie opnemen mogelijk, wanneer het werk het toelaat. Vijf weken vakantie vinden wij zelf namelijk ook wat weinig. Daarnaast krijg je 8% vakantiegeld in mei. Een laptop en een telefoon van de zaak zijn in overleg. Je werkt vanuit een locatie naar keuze: dit kan je keukentafel of thuiswerkkantoor zijn, maar je kunt ook in een gezellig koffietentje gaan werken wanneer je geen belafspraken hebt. De ruimte geven om te kunnen sporten onder werktijd of even de was op te hangen wanneer het rustig is, vinden we bij De Ontslagexpert erg belangrijk.

Wanneer past De Ontslagexpert wel en niet bij je?

Als je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt voor je eigen werkzaamheden.

Flexibel inzetbaar, we zijn nog een ‘kleine’ organisatie waardoor je regelmatig even bijspringt of iets opvangt voor een collega die afwezig is. We moeten het met zijn allen doen en dit vind je dan ook niet erg.

Als je thuiswerken zonder collega’s niet erg vindt en dit juist prettig vindt en jezelf er goed toe kan zetten om je niet door alles thuis af te laten leiden. Je kan juist rustiger en meer gefocust werken als je op je eigen plek zit.

Als je chaos, hectiek en continu veranderingen en beweging leuk vindt. Wij staan nooit stil en er zijn altijd gave projecten waar we mee bezig zijn.

Als je een positief persoon met een positieve mindset bent. Het glas is voor jou altijd halfvol

Als je nieuwsgierig bent en jezelf continu wilt blijven ontwikkelen en bijleren.

Als je een warm, fijn en hecht team om je heen waardeert. Elke collega binnen De Ontslagexpert wilt je graag helpen om jezelf te blijven ontwikkelen. Iedereen binnen het team is op een fijne manier benaderbaar.

Als je niet kan tegen verandering. We zijn continu in beweging en in verandering. Dit komt omdat we een bedrijf zijn dat extreem hard groeit.

Als je je eigen verantwoordelijkheid en thuiswerken niet aan kunt en ontzettend graag collega’s op dagelijkse basis om je heen hebt.

De standaard werknemer met een extreme werknemers mentaliteit. Die voor iedere minuut iets terug wil zien en niet naar het grotere geheel kan kijken. Die alles op een weegschaal legt. Die niet inziet wat een werkgever allemaal voor hem of haar doet.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Geweldig dat je onze hele pagina gelezen hebt. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Mocht je nu willen solliciteren, super! In iedere vacaturetekst staat precies omschreven hoe je dient te solliciteren bij ons. Volg dit goed op zodat we je sollicitatie goed in behandeling kunnen nemen en de informatie compleet is.

Toch nog vragen? Mail ons dan je vragen via werken@deontslagexpert.nl of bel ons via 085-7600891 wij vertellen je er graag meer over.

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.