...
Gepubliceerd op 23 mei 2024
Stel prioriteiten en besteedt aandacht aan de golfballen in je leven!

”Life is about… Paying attention to the things that are important to your happiness in life.  Take care of things that really matter. Prioritize, the rest is sand.” Deze quote heeft te maken met een levensles die mijn vader ons mee gaf. Van een lieve vriendin kreeg ik dit armbandje. Het heeft alles te maken met het stellen van prioriteiten in je leven.

We worden geleefd

Voor diegene die mij kennen weten dat er een stuk namens mijn vader werd voorgelezen op zijn crematie en dat deze boodschap hierin zat. Deze boodschap deel ik graag met iedereen. De westerse maatschappij begint steeds gekker te worden lijkt het wel. Steeds meer drukte, stress, chaos, gezondheidsproblemen, mensen met psychische klachten en burn-out. We worden zo geleefd dat we niet eens meer stilstaan bij hetgeen wat nu echt belangrijk is in het leven. Iedereen is druk, uitgeput en moe.

De mayonaise pot met bier

Hier vind je het oorspronkelijke bericht/levensles. Een leraar wil zijn studenten een les bijbrengen. Hij heeft een lege mayonaise pot en stopt er golfballen in en vraagt of de pot vol is. De studenten zeggen ja. Vervolgens pakt de leraar kiezelstenen en vult de pot weer en vraagt of die vol is. De studenten zeggen wederom ja. De leraar pakt zand en vult de pot verder op met zand en vraagt weer of de pot vol zit. De Studenten zeggen weer ja. Vervolgens pakt de leraar een blikje bier en vult de pot verder op met bier. De studenten moeten lachen.

De conclusie is prioriteiten stellen

De mayonaise pot staat voor het leven. De golfballen zijn de belangrijkste dingen in je leven; gezondheid, familie, vrienden, hobby’s, je kinderen etc. De kiezelstenen zijn overige dingen zoals huis, auto, werk etc. Het zand zijn de kleine dingen die er minder toe doen.

Wanneer je alleen bezig bent met de kleine dingen zul je nooit ruimte hebben voor de (golfballen) die echt belangrijk zijn. Als je de pot eerst met zand en kiezelstenen vult passen er geen golfballen meer in. Zorg daarom goed voor jezelf. Maak tijd voor je kinderen, je hond en geef ze aandacht. Verras je partner. Dit is allemaal veel belangrijker dan het poetsen van je huis, het netjes houden van de tuin of een mooie dure auto. Stel je prioriteiten, de rest is maar zand!

Grenzen bewaken en durf nee te zeggen

Durf daarom je grenzen te bewaken en nee te zeggen, zodat je ook toe komt aan hetgeen belangrijk is voor jou. Nu vragen jullie je natuurlijk af waarvoor het bier staat. Het bier geeft aan dat er altijd ruimte is voor plezier en genieten! Ik drink er vanavond een wijntje op met dit prachtige weer. Geniet van het leven!

Wie drinkt er eentje mee? 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.