...
Gepubliceerd op 22 mei 2024
Gebruik jij angst als raadgever? Daar krijg je spijt van…

Vingers omhoog: wie laat zich nooit door angst leiden? Eerlijk gezegd, als je je vinger op zou steken, zou ik je niet eens geloven. Misschien is de angst niet altijd even zichtbaar, maar kom je als je wat dieper graaft toch wel erg vaak uit bij angst als raadgever. En de raad die angst geeft is vaak om iets niet te doen.

Spijt

Zo wordt veel beweging in de kiem gesmoord, sterven ideeën een vroege dood en wat je eigenlijk zou willen, wordt van tafel geveegd. In het boek ‘Als ik het leven over mocht doen’ van Bronnie Ware is één van de meest gehoorde spijtbetuigingen van mensen op hun sterfbed dat ze wilden dat ze meer hun hart waren gevolgd. Minder gaan voor geld en veiligheid, maar net dat beetje meer risico nemen en het gevoel hebben dat je écht leeft.

Groter dan angst

Angst verlamt en weerhoudt je ervan te doen wat je ten diepste wilt. Maar… dat hoeft niet. Tegenover angst staat verlangen, dat wat je hart zo graag wil. Wanneer je dat verlangen voedt en aandacht geeft, wordt het groter. Totdat het uiteindelijk groter is dan je angsten. Dan is de wil en het verlangen om het tóch te doen groter dan de angsten om het niet te doen.

Moed als tegengif

Ik denk niet dat angst ooit helemaal weggaat. De vraag is alleen of je jouw leven (en werk) daardoor laat bepalen. Er is moed voor nodig om je los te rukken uit de greep van angst. Er is moed voor nodig om in plaats daarvan te focussen op je verlangen. En er is moed voor nodig om uiteindelijk langs de angsten heen te stappen en je verlangens te volgen. Dat is het tegengif voor angst. Durf jij?

Wat is het dat jij in je leven, je werk of je bedrijf als liefste zou willen en wat houdt jou tegen?

Dit lijkt me een mooie vraag om mee af te sluiten. Zoals jullie weten krijg ik niet betaald en schrijf ik alleen over partijen en mensen die ik fantastisch vind. Heb jij hulp nodig om deze vragen te beantwoorden. Lisanne van L’elixxor helpt je hier graag bij www.lelixxor.nl

Download onderstaand haar gratis E-Book: Www.bit.ly/stajijopeenkruispunt

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.