Gepubliceerd op 22 februari 2024
Gouden kooi: blijf je zitten of vlieg je uit?

Je hebt een leuke baan, verdient lekker en je hebt leuke collega’s. Een zegen in een tijd waarin mensen ontslagen worden, thuis zitten of met tegenzin naar hun werk gaan. Je hebt niets te klagen. Toch?

Je durft het niet te zeggen

Je durft het eigenlijk bijna niet te zeggen, maar je voelt je helemaal niet gelukkig in je werk. Ja, het is leuk en ja, je hebt lol met je collega’s, maar… Die maar is het grootste probleem, want je hebt geen idee wat er aan de hand is. Je kunt het niet logisch verklaren, je hebt toch alles wat je hartje begeert?

Niet wat je hartje begeert

Nou ja, misschien zit daar wel het probleem. Wat je hebt, ziet er aan de buitenkant prachtig uit, maar misschien is het níet wat je hartje begeert. Misschien zijn die fijne vaste baan en dat salaris dat iedere maand gewoon gestort wordt veranderd in een gouden kooi, zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

Misschien heb je het gevoel dat je niet ondankbaar mag zijn. Misschien vind je dat je moet snappen wat er aan de hand is voordat je actie onderneemt. Maar misschien houd je jezelf wel voor de gek.

Tijd om naar je hart te luisteren

Misschien is het gewoon tijd om naar je hart te luisteren. Wat zou je écht willen? Je vaste baan opgeven voor onzeker ondernemerschap? Een baan aannemen waarbij je veel minder gaat verdienen? Een tijdje stoppen met werken om meer aandacht te hebben voor andere belangrijke dingen in het leven? Dat zijn vaak niet de keuzes die op de volledige goedkeuring en steun van je omgeving kunnen rekenen. Misschien verklaar je jezelf wel voor gek dat je dat wilt.

Even serieus

De vraag is hoe serieus je jezelf neemt. Hoe serieus neem je jouw knagende gevoel? Hoe serieus neem je wat je écht wilt? Stel, dat je jezelf serieus zou nemen en zou luisteren naar dat stemmetje vanbinnen, wat zou er dan gebeuren? Visualiseer dat eens voor jezelf. Hoe voel je je dan?

Waar een wil is, is een weg. Dan zorg je dat het gebeurt. Durf jij weg te vliegen uit je gouden kooi en te gaan voor wat je écht wilt? Doe het dan!

Lisanne van de Weerdhof www.lelixxor.nl

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.