...
Gepubliceerd op 18 mei 2024
Mijn gevoel te lang genegeerd en mijn angsten te lang vrij baan gegeven!

Ken je dat, dat je jezelf te lang wegcijfert? Dat je je gevoel eigenlijk te lang negeert om 100.000 redenen? Uitstel gedrag? Knopen niet durven doorhakken terwijl je eigenlijk weet dat je dit zou moeten doen? Ik heb de afgelopen zes jaar een hoop voor mijn kiezen gekregen. Alles bestond uit overleven en overeind blijven staan. Nadenken over wat ik echt wilde kon niet. Hier was geen ruimte voor in mijn hoofd. Sterker nog ik voelde me niet sterk genoeg en alle gebeurtenissen en omstandigheden slokten al mijn energie op.

Waarom negeren we ons gevoel?

Nu ik hier een artikel over schrijf denk ik waarom doen we dit eigenlijk allemaal massaal? Ons gevoel negeren? Weet jij eigenlijk waarom je dit doet? Vraag jij je wel eens af wat je echt wilt en voelt zowel in werk als in privé? Vaak negeren we onze gevoelens omdat we bang zijn. Bang voor het onbekende, bang voor de reacties van anderen en bang voor verandering.

Onze intuïtie en gevoelens zeggen zoveel

Er is divers wetenschappelijk onderzoek gedaan dat ons gevoel, ons lijf en onze intuïtie eigenlijk ontzettend veel verklappen en aangeven. Uit onderzoek blijkt dat ons lichaam, onze hersenen eigenlijk al signaal af geven alvorens we deze zelf al kunnen waarnemen. We zijn alleen ontzettend slecht in het herkennen van onze gevoelens en intuïties. Een natuurlijk mechanisme die we gewoon niet gebruiken en inzetten. Zonde!

2017 voor mij

Ik ben in 2016 druk bezig geweest met mijzelf. Zoals jullie in mijn eerdere artikel konden lezen ging het eigenlijk helemaal niet goed met mij. Iedereen dacht van wel door alle blije foto’s op Instagram, maar niets is minder waar. Sinds kort durf ik naar mijn gevoel te luisteren. Ik negeerde alles en liet me leiden door angst. Sinds kort ben ik knopen aan het doorhakken. Het geeft mij een sterk gevoel. Doen wat ik wil doen. Waarom opeens nu? Geen idee het was de tijd hiervoor, ik voelde het! 😀

Vertrouw op jezelf

Wat ik ook heb geleerd is dat wanneer je het echt allemaal niet meer ziet zitten. Dat wanneer je echt denkt helemaal aan de grond te zitten. Dat het moment dat je zo diep in de put zit en niet meer weet waar het licht is. Het licht toch in eens weer gaat schijnen. Dat waar deuren dicht gaan er nieuwe deuren open gaan. Dat er weer fijne dingen op je pad gaan komen. Dat er uit onverwachte hoek iemand helpt het licht knopje te vinden.

TIP: Je moet er alleen even doorheen en dat doet pijn. Incasseer deze emoties, ga zitten in de pijn, gevoelens en emoties en believe me: ‘Na regen komt zonneschijn”. Dus gun jezelf het beste, luister naar je gevoel en intuïtie en hak knopen door. Als ik het kan dan kan jij het ook.

 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.