Verpest ik de relatie met mijn werkgever door jullie juridische hulp in te schakelen | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 04 maart 2024
Vaststellingsovereenkomst laten controleren

“Linda, waarom is het zo belangrijk om mijn vaststellingsovereenkomst te laten controleren?” Omdat wij maar één kloppende vaststellingsovereenkomst per maand zien! Alle andere VSO’s doen geen recht aan de situatie van de werknemer. Een controle op de vaststellingsovereenkomst betekent dat dit super belangrijke, uitkeringsbepalende document volledig binnenstebuiten wordt gekeerd door ervaren ontslagexperts. Deze ontslagexperts weten wat jouw rechten zijn, wat je zou mogen verwachten in je situatie en wat de hoogte van jouw transitievergoeding zou moeten zijn. Doe jezelf niet tekort en laat altijd je vaststellingsovereenkomst controleren.

 

Waarom moet ik mijn vaststellingsovereenkomst laten controleren?

Er zijn zo veel redenen waarom je je vaststellingsovereenkomst moet laten controleren maar de belangrijkste is: er gaat enorm veel fout. Een verkeerde berekening van de transitievergoeding, een werkgever die bewust lage bedragen in de vaststellingsovereenkomst zet, wij hebben alles al gezien.

Laten wij voorop stellen dat men in een vaststellingsovereenkomst mag afspreken wat men wil. Bij wijze van spreken mag je ook een ontslagvergoeding van € 0,00 afspreken en dit ondertekenen. Dit is uiteraard niet slim en moet je ook zeker niet doen. Toch heb je rechten, zo ook het recht om de vaststellingsovereenkomst te controleren en het oneens te zijn met de deal die je werkgever je heeft voorgeschoteld. Wist je dat je werkgever je hoort te wijzen op het inschakelen van juridisch advies? En dat onze ontslaghulp in 98,5% van de gevallen volledig wordt vergoed door je werkgever?

Heel veel werkgevers doen alsof je geen keuze hebt. Zij geven jou een vaststellingsovereenkomst en vertellen je dat dit de deal is waar je het mee moet doen en dat je ontslagen bent. Dit is niet waar. Je hebt zo veel meer rechten dan je denkt. Zonder 2 handtekeningen onder een VSO is er geen ontslag. En wat wij vaak zien is dat de deal in de VSO helemaal geen recht doet aan je situatie. Wat wel een fair deal is voor je situatie dat kunnen wij je vertellen. Wij vertellen je eerlijk welke kansen en mogelijkheden we voor je zien. Ontslag is maatwerk en voor iedereen is iets anders belangrijk. De een wil een outplacementbudget omdat die zich zorgen maakt over nieuw werk vinden terwijl een ander liever meer geld krijgt omdat die verwacht morgen ander werk te hebben. 

Daarnaast is het belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden dat je pas bent ontslagen als er twee handtekeningen onder de vaststellingsovereenkomst staan. Zolang jij alleen de vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen en de ontslaggesprekken nog lopen, ben jij nog niet ontslagen. Verkondig dit dus ook nog niet tegen je collega’s en pak nog niet je spullen. Lees hier de 5 tips die je moet volgen als je een vaststellingsovereenkomst hebt gekregen.

 

Ik ben 2 jaar ziek, moet ik ook mijn vaststellingsovereenkomst laten controleren?

Ja! Een zieke werknemer heeft nog veel meer rechten dan je in eerste instantie denkt. Er is nog zo veel mogelijk alleen weten veel werknemers dit helaas niet. Werkgevers maken hier gebruik van door een slechte vaststellingsovereenkomst op tafel te leggen die in geen enkel opzicht recht doet aan de situatie van de werknemer. Juist als je 2 jaar ziek bent is het nog belangrijker om een goede vaststellingsovereenkomst te ondertekenen. Je zal immers waarschijnlijk niet snel aan een nieuwe baan kunnen komen waardoor het extra belangrijk is dat alle risico’s zijn dichtgetimmerd. Daarnaast is het belangrijk dat je de euro’s krijgt waar je recht op hebt, omdat je al een financieel onzekere toekomst tegemoet gaat. Wij adviseren je hierbij.

 

Werkwijze controle vaststellingsovereenkomst

  1. Wanneer je contact met ons hebt opgenomen zullen wij jou bellen. Bij deze matchcall bespreken we gratis samen je casus. Jij kan rustig al je vragen stellen om erachter te komen of je klant bij ons wilt worden. 
  2. Nadat je je bij ons hebt aangemeld als klant krijg je een mail waarin wij alle juridische documenten bij je opvragen om je vaststellingsovereenkomst en ontslag te kunnen controleren. Denk hierbij aan contracten, loonstroken, arbeidsvoorwaarden, CAO’s, handboeken etc. 
  3. De ontslagexpert gaat alles inventariseren, hierbij brengen wij al jouw kansen en mogelijkheden in kaart. Wij gaan met jou in gesprek om alles door te spreken. Wij zijn objectief en leggen jou uit wat er niet goed staat in de vaststellingsovereenkomst en waar jij nog meer recht op zou kunnen hebben. Hierna bepalen wij samen een strategie en bekijken we waar wij voor gaan.
  4. We nemen alle communicatie met de werkgever over en bespreken tussentijds steeds alles met jou. Er gebeurt niets waar jij niet achter staat. Je krijgt altijd een mail vooraf te zien voordat deze verzonden wordt. Daarnaast krijg je een BCC mail van al het contact. Zo word je volledig ontlast want het is al stressvol genoeg. 
  5. We gaan door tot we het beste resultaat bereikt hebben, waar jij je goed bij voelt!
  6. We controleren alle final documenten en geven je een go wanneer je alle papieren mag gaan tekenen (dit kan vaak digitaal en op afstand). We bespreken de eindafwikkelingen en je krijgt nog een laatste mail met tips zodat je weet waar je nog op moet letten. 

Wat is belangrijk bij de controle op de vaststellingsovereenkomst?

Wij bekijken samen met jou waar jij het meeste baat bij hebt. De één heeft baat bij een latere uitdiensttreding, de ander wil meer geld meekrijgen, het verschilt per persoon. Oudere werknemers zijn vaak erg bang om niet meer aan het werk te komen en willen vooral dat alles rondom het pensioen goed geregeld is. Wij kijken in dit geval of wij het ontslag tegen kunnen houden, of wij vrijstelling van werk kunnen regelen en of er anders een outplacement coach bij kan komen. Deze kan hulp bieden bij het vinden van nieuw werk, wat vertrouwen geeft. 

Na meer dan 1000+ ontslagzaken (meetpunt november 2023) behandeld te hebben weten wij waar de mogelijkheden zitten, alle kansen en creatieve oplossingen wanneer werkgevers niet mee willen werken. Laat ons de controle op jouw vaststellingsovereenkomst uitvoeren zodat je met een gerust hart een handtekening hieronder kan gaan zetten. Neem gratis en vrijblijvend contact op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.