...
Kan je nog onderhandelen bij een ontslag na 2 jaar ziekte? | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 17 mei 2024
Kan ik jullie juridische kosten vergoed krijgen van mijn werkgever?

Helaas weten heel veel mensen niet dat in 98,5% van de gevallen onze juridische kosten door je werkgever betaald worden. Dit is onderdeel van ons werk en de onderhandeling. Het is iets wat zeer gebruikelijk is en waar je je niet bezwaard om hoeft te voelen. Je hebt hier immers geen verstand van en moet het wel goed laten controleren.

De factuur betaling kan op 2 manieren:

In 98,5% van de gevallen betaald de werkgever onze factuur. Dit kan op 2 manieren.

1. Onze factuur gaat rechtstreeks naar je werkgever en zij betalen ons direct.
2. Sommige werkgevers willen dat de werknemer de factuur declareert en dan storten ze het bedrag rechtstreeks aan de werknemer.

In 5% wil de werkgever gedeeltelijk betalen

Heel soms gebeurd het dat een werkgever de volle factuur niet wil betalen. Ze willen dan bijvoorbeeld maar de helft betalen omdat zij er ook niks aan kunnen doen dat dit ontslag moet gebeuren.

Bijna altijd bruto netto verrekening mogelijk

Maar mocht jij zelf toch een stukje zelf moeten betalen dan is het eigenlijk nooit een probleem om dit stukje van de factuur te laten verrekenen met bijvoorbeeld je ontslagvergoeding of bijvoorbeeld vakantiedagen. We vragen dan om jouw stuk van de factuur excl. btw in mindering te brengen op een van de genoemde bedragen (ontslagvergoeding/vakantiedagen). Hierdoor gaat het bedrag excl. btw van je bruto geld af en heb je dus een belastingvoordeel van 50%. Er gaat namelijk bijna altijd een bijzonder tarief van 52% over deze uit te betalen bedragen. Dit betekend concreet dat onze factuur en het stuk welke jij zelf dient te betalen onderaan de streep je maar 50% kost.

Financieel voorbeeld bruto netto voordeel:

Voorbeeld je hebt het pakket van E 850,- excl. btw. Je werkgever wil E 550,- excl. btw betalen. Dan zou jij nog E 300,- excl. btw ofwel 363,00 incl btw moeten betalen.

Voor je beeldvorming: privé zou je E 363,00 incl. btw netto moeten betalen. Had je dit bedrag netto op je rekening willen krijgen van je werkgever via je ontslagvergoeding dan had dit je E 756,25 bruto van je bruto ontslagvergoeding gekost.

Wanneer je het nu via je ontslagvergoeding gaat betalen ziet het er als volgt uit:
Voorbeeld: Je hebt een ontslagvergoeding van E 5000,- euro.
Deze E 5000 euro minus 52% belasting = E 2400 netto
Deze E 5000 euro minus E 300,- excl. btw factuur restant factuur = E 4700 minus 52% = E 2256 netto

Via je ontslagvergoeding betaal je dus netto maar E 144,- euro terwijl je privé E 363,00 netto ofwel eigenlijk E 756,25 bruto van de ontslagvergoeding had moeten krijgen om dit te kunnen betalen.

Je besparing is hiermee E 756,25 – E 144,- = E 612,25

Het komt zelden voor dat een werkgever niks wil doen! Betalingsregeling mogelijk. 

Dit gebeurt echt zelden. Check mijn social media voor de maandelijkse resultaten. Hier zie je dat dit echt bijna nooit voorkomt. Mocht je werkgever helemaal niks willen verrekenen en of vergoeden dan is het mogelijk om met ons een betaalafspraak/betalingsregeling met ons te treffen.

 

Besef je dat er geld je kant op komt!

Gun jezelf de beste hulp want er gaat echt ontzettend veel mis. Het is een belangrijk toekomst bepalend document. Mensen die geen WW konden krijgen. Mensen die door fouten tijdelijk zonder inkomen komen te zitten. Mensen die honderden soms duizenden euro’s mislopen. We zien echt maar maximaal 1 volledig goede VSO per maand. We zien er gemiddeld 30 per maand. Dit maakt hopelijk duidelijk dat er echt teveel mis gaat.

Werkgever hoort je te wijzen op juridisch advies 

Good to know een werkgever hoort je erop te wijzen dat je juridisch advies zou moeten inwinnen zodat je beseft en snapt wat je doet, waar je voor tekent en wat de consequenties zijn.

Doe het niet zelf en schakel de juiste hulp in!

 

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.