...
Wat is een VSO ofwel vaststellingsovereenkomst? | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 19 juni 2024
Wat is een VSO ofwel vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Dit is een document waar ontslagvoorwaarden in staan en waarbij er twee handtekeningen nodig zijn. Een handtekening van de werkgever komt eronder en een handtekening van de werknemer. Wanneer er twee handtekeningen onder staan dan is dit een ontslag met wederzijds goedvinden. Het contract van de werknemer zal dan stoppen op het moment van de overeengekomen einddatum in deze vaststellingsovereenkomst.

Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst staan alle voorwaarden en afspraken waaronder het ontslag gaat gebeuren. Wat belangrijk is om te weten is dat men hierin met elkaar mag afspreken wat men wil. Hierdoor worden er soms ook (bewust) fouten gemaakt. Je mag iedere einddatum kiezen die je wilt. Echter als de opzegtermijn niet juist wordt gehanteerd kan het zijn dat je een bepaalde tijd geen uitkering krijgt en dus zonder inkomen zit. Ook mag je overeenkomen dat er bijvoorbeeld geen ontslagvergoeding wordt betaalt. Terwijl je deze via een ontslagvergunning van het UWV wel zou krijgen. Pas op pas op!

Pas op voor gesjoemel!

Zo zie je maar hoe gevaarlijk dit document kan zijn omdat je alle vrijheid hebt om af te spreken wat men wil. Wij weten wat gebruikelijk is voor jouw situatie. Wij zorgen voor een eerlijk kloppend ontslag waarbij je krijgt waar je recht op hebt.

Loop geen geld mis en voorkom dat je problemen krijgt met je uitkeringsaanvraag.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Wat is de transitievergoeding?

Wat is de transitievergoeding?

De transitievergoeding is een begrip onder werknemers, maar wat is het nu precies? Wanneer heb je recht op de transitievergoeding, waar is deze voor...

Lees meer

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

2 Reacties

 1. Ria

  Allemaal erg spannend. Ik heb twee werkgevers. Half nov werkgever / 2 jr ziek. Eind maart andere werkgever 2 jaar ziek. In eerste instantie bij beiden in nov ziek gemeld door bedrijfsongeval bij werkgever nr 1 / nov. Veel onduidelijkheden rondom wia . Tezamen / apart .
  Enfin ontslag is in aankomst. Er is gesproken over wederzijds goedkeuring Evt. Nog niks concreet. Wat wel te doen. Wat niet.

  Antwoord
  • Linda

   Hi Ria, dit komt niet vaak voor dat er 2 verschillende ziektedatums bij 2 werkgevers zijn, dus logisch dat velen niet goed weten hier mee om te gaan. Als je ons even belt of mailt met je telefoonnummer dan kunnen we contact met je opnemen https://www.deontslagexpert.nl/contact/. Als je hulp wilt omtrent WIA en vragen hebt over de WIA dan kan je bij een van onze WIA experts terecht. https://www.deontslagexpert.nl/wia-hulp/ Alvast bedankt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.