...
Hoe zorg ik dat ik de transitievergoeding niet misloop in mijn 2e spoor traject | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 23 mei 2024
Kan ik ontslagen worden als lid van de OR (ondernemingsraad)?

Je wordt ontslagen door je werkgever maar je bent lid van de OR (ondernemingsraad). Mag je dan wel ontslagen worden? Wat zijn je rechten en plichten met betrekking tot ontslag als je in de ondernemingsraad zit?

Ontslagbescherming voor leden van de ondernemingsraad

Wanneer je lid bent van de OR dan heb je ontslagbescherming. Dit betekent dat een mogelijk ontslag niets met je werk in de ondernemingsraad te maken mag hebben. Is jouw werkgever het niet eens met zaken die je opbrengt in de ondernemingsraad? Dan mag dit dus geen reden zijn om je te ontslaan. 

Mag ik wel ontslagen worden als lid van de ondernemingsraad?

De ontslagbescherming geeft alleen aan dat een ontslag niets te maken mag hebben met je werk in de OR. Je kan dus, net zoals iedere andere werknemer, wel ontslagen worden. Dit kan zijn een ontslag na 2 jaar ziekte, een ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen of een ontslag wegens disfunctioneren of verschil van inzicht. De ontslagbescherming biedt dus geen algehele bescherming tegen alle vormen van ontslag. Wanneer jouw werkgever een reorganisatie doorvoert kan je als OR-lid (onder bepaalde voorwaarden) dus ook ontslagen worden. 

Wat moet ik doen als ik denk dat ik ontslagen word vanwege mijn werk in de OR?

Het is heel belangrijk dat je altijd goede juridische hulp zoekt bij ontslag. Denk je dat je ontslagen wordt vanwege je werk in de OR? Dan is juridische hulp van cruciaal belang. Je hebt immers in deze blog gelezen dat een ontslag vanwege je werk in de OR niet zomaar kan. Wij geven je juridisch advies en zorgen voor een ontslagdeal waar je recht op hebt. 

Wij zien, ook bij OR-leden, vaak een vaststellingsovereenkomst voorbij komen, die geen recht doet aan de ontstane situatie. De verlofuren zijn niet goed geteld, de ontslagvergoeding is niet hoog genoeg of er wordt gesjoemeld met de bedragen. Gemiddeld zien wij maar één kloppende VSO per maand, wat echt een schrijnende situatie is. Kom voor jezelf op, neem het heft weer in eigen handen en schakel onze juridische ontslaghulp in om te krijgen waar je recht op hebt. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om al je vragen door te spreken en passend advies te krijgen.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.