...
Gepubliceerd op 18 mei 2024
Hulp bij ontslag: De Ontslagexpert

Heb jij een vaststellingsovereenkomst gekregen van je werkgever of denk je dat er een ontslag gaat volgen? Wij zijn er om je te helpen bij alle aspecten van het ontslag. Hulp bij ontslag: de ontslagexpert!

 

Hulp bij ontslag krijgen

Heb je een vaststellingsovereenkomst gekregen van je werkgever? Dan heb je waarschijnlijk geen idee wat je hier precies mee moet gaan doen. Er staat een hoop juridische taal in en klopt het bedrag wel wat je gaat ontvangen? Zijn alle berekeningen goed gegaan? 

Hoe fijn is het dat je hulp bij ontslag kan krijgen. Wij van De Ontslagexpert zijn (zoals de naam al zegt) experts op het gebied van ontslag. We zijn op de hoogte van de nieuwste juridische ontwikkelingen en kunnen de best mogelijke deal voor jou eruit slepen. 

Ontslag is maatwerk waarbij we naar het individu moeten kijken en naar waar jij mee geholpen bent. De een is geholpen met meer geld op zijn bank, een ander wil een goed outplacement traject en weer een ander wil tijd kopen met een latere uitdienstdatum. Daarnaast heeft iedereen andere arbeidsvoorwaarden die je mee kan nemen in de onderhandeling.

 

Hulp bij dreigend ontslag

Misschien voel je je ontslag al een beetje aankomen. Je laatste beoordelingsgesprek is niet zo lekker gegaan of je mist de klik bij je werkgever. Hoe dan ook, je bent bang dat je binnenkort een vaststellingsovereenkomst of een andere vorm van ontslag gaat ontvangen. Er is weinig hulp te vinden bij dreigend ontslag. 

De voornaamste tip is, indien je bij je werkgever wilt blijven werken, het gesprek aan te gaan om te overleggen waarop je kan verbeteren. Wat verwacht je werkgever van jou en wil/kan jij daaraan voldoen? Als de verwachting niet reëel is kan je je afvragen waarom je dan zo graag voor deze werkgever wilt werken. Is het omdat je bang bent dat je geen andere baan kan krijgen, vind je je werk heel leuk of heb je bijvoorbeeld leuke collega’s? Ga dit allemaal bij jezelf na, vertrouw op je gevoel en probeer het zelf zo goed mogelijk uit te zoeken. 

Als je denkt dat je werkgever bezig is met dossieropbouw is de belangrijkste tip vanuit ons om niet te veel te stressen. Zolang er geen intensief verbetertraject van minimaal 3-6 maanden met jou gevoerd is, is er eigenlijk nooit genoeg reden om jou te ontslaan. In deze situatie kan alleen een ontslag tot stand komen als beide partijen dat zouden willen. Door een vaststellingsovereenkomst met beide handtekeningen eronder. 

Je kan altijd alvast contact met ons zoeken zodat wij samen kunnen kijken wat het beste is voor jou om te ondernemen. Het is van cruciaal belang dat je niet je eigen glazen gaat ingooien. Op het moment dat je zelf ook niet tevreden bent, dan kunnen wij je helpen om wat hints te geven zodat jouw werkgever met een vaststellingsovereenkomst gaat komen. Uiteraard gaan wij deze voor jou van A tot Z checken en de, voor jou best mogelijke deal, eruit halen.

 

Eerste hulp bij ontslag

Help, er is een ontslaggesprek geweest, of je hebt een vaststellingsovereenkomst ontvangen. Wat moet je allemaal regelen? Klopt het wat er in de vaststellingsovereenkomst staat? Mag je werkgever jou eigenlijk wel zomaar ontslaan? Ben je nu al ontslagen? Bij De Ontslagexpert bieden we eerste hulp bij ontslag. Wij nemen je alles uit handen en gaan aan de slag om je ontslag juridisch kloppend te maken. Daarnaast zorgen we dat je de best mogelijke deal krijgt die bij jou past. Of je nu je pensioen goed wilt regelen, naar je concurrentiebeding wilt laten kijken of zo veel mogelijk geld mee wilt krijgen: wij doen onze uiterste best voor jou.

 

Zeg nooit meteen dat je ontslagen bent

Op het moment dat je een ontslaggesprek hebt gehad of een vaststellingsovereenkomst hebt gekregen ben je nog niet meteen ontslagen. Dit is super belangrijk om te onthouden. Je bent pas ontslagen op het moment dat er 2 handtekeningen onder de vaststellingsovereenkomst staan, een rechter uitspraak heeft gedaan dat je bent ontslagen óf wanneer het UWV akkoord heeft gegeven op de ontslagvergunning. Als er nog geen sprake is van een van deze drie situaties dan ben je nog niet ontslagen, knoop dat goed in je oren.

Zeg dus niet meteen tegen je collega’s dat je ontslagen bent en lever je spullen nog niet in. Je bent nog niet ontslagen en je kan hier, in veel gevallen, nog tegen ingaan. Je dient ons zo spoedig mogelijk te bellen zodat wij jou meteen kunnen gaan helpen.

Met een ontslaggesprek of een vaststellingsovereenkomst informeert jouw werkgever je dat zij je willen gaan ontslaan. In veel situaties is hier niet voldoende dossieropbouw voor. Heel vaak heeft jouw werkgever eigenlijk helemaal niet genoeg dossier of redenen om jou te ontslaan waardoor dit nog aangevochten kan worden. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je een slechte vaststellingsovereenkomst krijgt van jouw werkgever, die je in geen geval moet tekenen. Doordat wij de vaststellingsovereenkomst voor jou checken, weet je waar je recht op hebt. Helaas zien wij maar 1 kloppende vaststellingsovereenkomst per maand…

 

Kies voor ons als ontslagexpert

Wij hebben een rustige aanpak met begrijpelijke taal. Wij merken dat werkgevers dit vaak heel fijn vinden en minder snel in de verdediging schieten dan wanneer advocaten met veel bombarie en moeilijke juridische taal binnen komen lopen. Daarnaast zijn wij ook allemaal oud HR professionals waardoor wij precies weten hoe wij met onze ‘ex-collega’s’ moeten praten. 

Bij De Ontslagexpert zijn wij elke dag de hele dag door, alleen maar met ontslagzaken bezig. Wij hebben al honderden verschillende vaststellingsovereenkomsten gezien en weten precies waar wij extra aandacht aan moeten geven en wat gebruikelijk is. Doordat wij fair maar rechtdoorzee zijn in de onderhandelingen, vinden werkgevers het prettiger om met ons om de tafel te zitten. Zo kunnen wij voor jou als werknemer het beste ontslag onderhandelen en behoud je de goede relatie met je (ex)-werkgever. Daarnaast worden onze kosten in 98,5% van de gevallen gedekt door je werkgever (lees hier meer). De kans is groot dat jij helemaal niets zelf hoeft te betalen en er alleen maar meer geld aan overhoudt. Daarnaast vind je ook de rust terug en wordt je stress verlaagd omdat wij alles uit handen nemen. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken en te ontdekken waar wij jou bij kunnen helpen.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.