...
Wat zijn wettelijke en bovenwettelijke verlofdagen? | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 16 mei 2024
Ontslagvoorstel: 5 cruciale tips wat je niet moet doen als je een ontslagvoorstel krijgt!

In de blog ga ik je meer vertellen over 5 dingen die je absoluut NIET moet doen wanneer je een ontslagvoorstel krijgt. Ik ga er in deze blog even vanuit dat je een vaststellingsovereenkomst (= VSO) hebt gekregen ivm verschil van inzicht of wegens bedrijfseconomische redenen.

 

Tip 1. Zeg nooit dat je een rechtsbijstand verzekering hebt

Wanneer jij tegen je werkgever vertelt dat je een rechtsbijstand verzekering hebt wordt het voor mij heel lastig om in de onderhandeling mijn juridische kosten nog vergoedt te krijgen. Dit omdat de werkgever dan zegt dat jij bewust kiest voor dure hulp terwijl je gratis hulp had vanuit je verzekering. Niet doen dus.

Tip 2. Lever je spullen niet in

Hiermee ga je indirect al akkoord met een ontslag terwijl we helemaal niet weten of we er met elkaar uitkomen. Je bent gewoon nog in dienst en er is absoluut nog geen sprake van een ontslag zolang er nog geen twee handtekeningen onder de VSO staan. Stel dat we er niet uit gaan komen en de deal ronduit slecht is dan blijf jij wellicht gewoon indienst en of adviseer ik je mogelijk om te blijven. Het is dan niet handig als je spullen al zijn ingeleverd.

*Mocht je werkgever vragen om iets in te leveren overleg dan met ons. Sommige dingen moeten namelijk voor de voortgang van de bedrijfsvoering wel overhandigd worden.

Tip 3. Ga niet mee in het feit dat er collega’s worden geïnformeerd over jouw vertrek

Er is nog geen deal rond en er is nog lang geen sprake van vertrek/ontslag. Mocht je werkgever hierover beginnen dan kan je aangeven dat deze interne communicatie wat te voorbarig is. Werk hier in ieder geval niet aan mee. Mocht je in een lastige situatie terecht komen dan helpt het vaak ook als wij de werkgever op de vingers tikken over deze te voorbarige acties.

Tip 4. Praat er met niemand over

Er staat straks in de VSO dat je met niemand inhoudelijk over de VSO mag spreken. In sommige gevallen kan je zelfs je deal en of geld kwijtraken. Dit zou natuurlijk ontzettend zonde zijn. Daarnaast weet je echt nooit wie je kan vertrouwen. Sommigen gebruiken dit als kans om een wit voetje te halen bij een leidinggevende. Je kan en mag echt niemand vertrouwen! Praat erover met een partner, vriend of vriendin (die geen collega is). Het zal niet de eerste keer zijn dat een collega of iemand niet te vertrouwen was en er verkeerde informatie bij de werkgever terecht komt waardoor wij ons werk niet meer goed voor je kunnen doen. Het kan echt je onderhandelingspositie compleet om zeep helpt.

Tip 5. Solliciteren

In bijna iedere VSO komt te staan dat er geen uitzicht mag zijn op ander werk. Hier teken je straks voor. Als later blijkt dat er wel uitzicht was op ander werk (al is dit soms lastig bewijzen) dan kan dit betekenen dat je je deal kwijt raakt. Ik snap dat je in paniek raakt omdat je een ontslag krijgt. Maar wacht even met solliciteren. Mocht je onze hulp inschakelen en al bezig zijn met solliciteren informeer ons dan hierover want dit beïnvloed de strategie die wij voor je inzetten.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.

 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.