...
Gepubliceerd op 17 mei 2024
Waarom je CV als werkzoekende op jobboards zetten?

Je CV op de jobboards zetten wordt nog weinig gedaan. Te weinig, want hier liggen mooie kansen op het vinden van een nieuwe baan. Wist je bijvoorbeeld dat je je CV ook anoniem kunt uploaden? Dan worden je naw (naam, adres ed.) gegevens niet getoond en wordt de naam van de huidige werkgever niet vermeldt. Ik ga jullie in deze blog vertellen waarom je je CV als werkzoekende wel wilt uploaden op de bekende jobboards.

Wie kunnen er in de jobboards searchen?

Om in de jobboards zoals Nationalevacaturebank.nl en Monsterboard.nl te kunnen searchen moet je betalen. Dit zijn flinke bedragen die vaak de kleine werkgevers niet kunnen betalen. Denk bijvoorbeeld aan Monsterboard. Je betaald 495,- euro om 2 weken te mogen searchen in hun database. Wanneer je 2 maanden wil searchen kost dit 1749,-. Daarom zijn het vaak de grote bedrijven, de werving & selectie bureaus, recruitment bureaus en uitzendbureaus die dit hebben en de toegang kopen. Dit omdat ze de kosten eruit halen met alle plaatsingen die ze doen of de bedrijven zelf kosten besparen omdat ze meer kandidaten kunnen benaderen (die ze anders via een duurder bureau kunnen krijgen).

Onterecht negatief gevoel bij bureaus

Er heerst vaak een negatief gevoel bij bureaus, echter kan je bijvoorbeeld middels werving en selectie gewoon direct op contract bij de werkgever, dus niet via via. Ook hebben de bureaus vaak al allemaal goede connecties met ontzettend veel werkgevers. Ze kennen de werkgevers goed en kunnen zo goed meedenken of die werkgever wel bij jou past. Wil je meer weten over hoe werving en selectie werkt, recruitment, uitzendconstructie check dan mijn andere blog.

Tips: waar op te letten wanneer je met een Werving & Selectie bureau aan de slag gaat.

Hoe werkt het searchen? Keywords!

De bedrijven en bureaus zoeken op zoekwoorden/keywords. Het is eigenlijk een soort van interne Google. Je krijgt vervolgens alle hits te zien, waarbij het keyword in de titel maar ook in het CV zelf kan staan. Daarom dus ontzettend belangrijk dat je synoniemen noteert in je CV, maar ook opleidingen of specifieke systemen. Je functietitel kan bijvoorbeeld bij diverse bedrijven anders heten. Zorg dat alle synoniemen, werkzaamheden, namen op diverse plekken terugkomen in je online CV.

Welke jobboards inschrijven?

Ik zou iedereen adviseren om je in te schrijven op Indeed.nl, Monsterboard.nl en Nationalevacaturebank.nl. Dit zijn de meest bekende en mijn favorieten.

Wil je niet plat gebeld worden?

Zorg er dan voor dat je je mobiele nummer niet op het CV noteert. De bedrijven/recruiters die searchen kunnen je dan niet bellen, maar wel mailen. Zo kan je per mail vragen om een vacaturetekst of meer informatie over het bedrijf. Je kan die informatie dan op een rustig moment bekijken en je mobiele nummer pas delen wanneer jij dit wilt.

Niet perse opzoek? Anonieme plaatsing?

Wellicht zit je prima op je plek, maar stel dat er een mega kans of droombaan voorbij komt dan wil je die niet missen. Mogelijk dat die droombaan je toch kan benaderen, wanneer jij als niet werkzoekende toch je CV online hebt staan ;). Je kan tevens je CV anoniem uploaden, ook handig wanneer je bang bent dat je werkgever erachter komt dat je om je heen kijkt.

Tips jobboard:

  • Noteer een algemeen kopje boven aan je CV met wat persoonlijke gegevens over jou? Wie ben je? Wat zoek je? Wat wil je? Voor hoeveel uur? In welke omgeving? Vast of tijdelijk werk? Soort contract? Dan zal je zien dat je voor beter passende vacatures benaderd gaat worden.
  • Het kost even tijd, maar zorg dat je alle gegevens zorgvuldig upload. Anders krijgt de recruiter aan de andere kant echt hele rare dingen te zien. Deze slordige online CV’s skipte ik vaak en dat wil jij niet!
  • Check hoe het er online uit komt te zien. Op iedere jobboard kan je een optie ‘weergeven’ aanklikken. Dan zie je zelf hoe de recruiters het zien. Check check dubbel check.
  • Noteer uitgebreid en duidelijk je werkzaamheden.
  • Synoniemen gebruiken, werkzaamheden goed omschrijven, bedenk waar het bedrijf op kan zoeken. Dit kunnen ook bepaalde opleidingen of certificaten en cursussen zijn. Noteer daarom alles, je wilt gevonden worden!
  • Noteer helemaal onderaan je CV desnoods een opsomming aan keywords/functienamen. Zodat je op meerdere woorden een hit kan krijgen naar jouw droombaan.
Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.