...
Gepubliceerd op 14 september 2024
Ik wil niet meer blijven tot het einde van mijn tijdelijk contract, wat kan ik doen? 
OntslagExpert-april-39

Wat gebeurt er als je werkgever aangeeft dat je tijdelijk contract niet verlengd gaat worden? Wil je dan eigenlijk nog wel tot het einde van het tijdelijk contract daar werken of wil je liever tussentijds al ‘ontslag nemen’? En kan dit eigenlijk wel, niet meer werken tot het einde van je tijdelijk contract? Kan je een vaststellingsovereenkomst tekenen?

Tussentijds opzegbeding

Het uitgangspunt is dat een tijdelijk contract eindigt op de afgesproken datum in het contract. Een tijdelijk contract kan alleen eerder worden beëindigd, wanneer in het contract of in de CAO een tussentijds opzegbeding is opgenomen.. Een tussentijds opzegbeding is een artikel waarin staat dat beide partijen tussentijds, en dus eerder dan de afgesproken datum, het contract kunnen stoppen.. Alleen wanneer er een tussentijds opzegbeding in de CAO of het contract staat, is het mogelijk om het contract te beëindigen. Dit is dus een heel belangrijk artikel, ook om (eventueel) aanspraak te kunnen maken op een WW-uitkering.

Vaststellingsovereenkomst (VSO) bij een tijdelijk contract

Natuurlijk doet de mededeling dat je werkgever niet met je verder wil iets met je. Afhankelijk van hoe ver de einddatum nog in de toekomst ligt, kunnen we proberen om een VSO los te krijgen bij je werkgever. Dit zou ervoor zorgen dat je je tijd niet meer hoeft uit te zitten bij je werkgever en alvast op zoek kan naar een nieuwe werkgever waar je wel weer gewaardeerd wordt. Weet wel dat je werkgever hier niet aan mee hoeft te werken, maar soms kan een VSO voor beide partijen een win-win situatie zijn. Wanneer je werkgever er voor kiest om het contract niet te verlengen, heb je namelijk recht op een bepaalde basis deal. Je hebt dan in ieder geval recht op de transitievergoeding en de uitbetaling van het openstaand verlof en de opgebouwde vakantietoeslag. Wil je meer informatie of wil je gebruik maken van onze diensten, kijk dan bij: zelf ontslag vragen, hoe werkt dat?

Schakel altijd juridische hulp in

Wanneer jij een VSO ontvangt, moet je áltijd hulp inschakelen als je toch eerder uit dienst wilt gaan, of wanneer je ontslagen wordt met een tijdelijk contract. Zoals je hebt kunnen lezen, moet er in ieder geval een tussentijds opzegbeding zijn opgenomen. Vervolgens moet er gekeken worden naar jouw persoonlijke situatie en in kaart worden gebracht wanneer het voor jóu veilig is om een VSO te tekenen. Dit is bij iedereen anders. Je kan nooit zomaar je handtekening ergens onder zetten, omdat je dan mogelijk je aanspraak op een WW-uitkering misloopt. Jij weet niet of iets een goede deal is, wij weten dit wel. Wij hebben inmiddels al duizenden vaststellingsovereenkomsten onderhandeld, en weten precies waar je recht op hebt. Zet je financiële toekomst niet op het spel, gun jezelf rust en waar je recht op hebt en schakel onze hulp in. Neem gratis en vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.