Waarom je huisarts niets kan zeggen over ziekte voor je werk | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 28 november 2023
Kan ik ontslagen worden met een tijdelijk contract? Pas op tussentijds opzegbeding nodig!

Pas goed op wanneer je een vaststellingsovereenkomst (=VSO) krijgt wanneer je een tijdelijk contract hebt. Je kan namelijk enkel een VSO tekenen wanneer er een tussentijds opzegbeding is. Je krijgt anders problemen met de WW.

Is ontslag mogelijk met een bepaalde tijd contract?

Een bepaalde tijd contract is een contract voor een bepaalde tijd. In dit contract is er een begin en een einddatum afgesproken voor het dienstverband. Of je ontslagen kan worden tijdens dit bepaalde tijd contract is nog maar de vraag. Soms kan het dus wel en soms kan het absoluut niet. Hier geldt wederom weer dat je natuurlijk vrij bent een ontslag te tekenen maar het kan zijn dat je tot aan het einde van dit contract geen WW krijgt en dan zit je mogelijk toch een langere periode zonder inkomen.

LET OP: Wanneer je meer dan 3 contracten krijgt of de lengte daarvan in totaal 3 jaar overstijgt heb je automatisch een contract voor onbepaalde tijd.

Is er een tussentijds opzegbeding?

Wanneer werkgever of werknemer een bepaalde tijd contract tussentijds willen beeindigen dan moet er ergens in het contract of in de CAO of in de arbeidsvoorwaarden waar je (indirect) voor getekend hebt een tussentijds opzegbeding staan. Dit is een artikel waarin staat dat partijen tussentijds met elkaar kunnen stoppen en met welke opzegtermijn dit is. Wanneer er nergens een tussentijds opzegbeding staat kan men tussentijds niet met elkaar stoppen.

Werkgever kan een opzegging vanuit werknemer afwijzen en eisen dat deze blijft. Vaak schiet dit ook niet op want dan meldt een werknemer zich vaak ziek maar toch goed om te benoemen. De werkgever kan andersom ook niet van de werknemer af middels een VSO. Ja het kan wel, want je mag als werknemer een verkeerde vso tekenen, maar dan krijg je dus tot aan het einde van je contract geen WW.

Wat de juiste opzegtermijn voor je ontslag is lees je in deze blog: Wat is de juiste opzegtermijn/einddatum voor mijn ontslag?

Ben je ziek en wil je baas je ontslaan?

Wanneer jij ziek bent mag je eigenlijk niet meewerken aan je ontslag. Heb jij een tijdelijk contract voor bepaalde tijd en ben je ziek neem dan snel contact met ons op. Deze situatie is nog gevaarlijker en vergt absoluut maatwerk van een specialist. 

Pas dus goed op en schakel hulp in!

Pas dus echt goed op. We hebben al vaker meegemaakt dat er geen tussentijds opzegbeding is. Sommige werkgevers willen dan het oude contract vervangen maar dit is absoluut fraude en mag niet! Laat je ontslag altijd controleren zodat je niet in de problemen komt.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.

 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *