Artsbezoeken onder werktijd hoe zit dit nu wettelijk? | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 19 februari 2024
Laat ieder sociaal plan per persoon individueel controleren!

Wat we in de praktijk veel zien gebeuren is dat bij een groot massaal ontslag werknemers ontslaghulp gaan bundelen. Nu is dit bundelen niet zo erg maar het gevaar zit erin dat niet iedereen zijn eigen specifieke situatie goed laat bekijken. De advocaat van Piet zegt dat het sociaal plan er goed uitziet en de rest tekent klakkeloos zijn of haar ontslagvoorstel en dat is niet slim!

Bijna niemand heeft dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Er kunnen verschillende contracten getekend zijn. De een is bijvoorbeeld heel lang in dienst en zit nog op oude voorwaarden en een ander is heel kort in dienst en heeft andere voorwaarden. De een heeft wel een concurrentiebeding en de ander niet. De een heeft wel een studieovereenkomst en de ander niet. De een heeft nog heel veel vakantiedagen staan en de ander niet. Kortom iedere persoonlijke situatie is anders. Realiseer je dit.

Iedere VSO moet je laten controleren. 

De vaststellingsovereenkomsten (VSO’s) zijn maatwerk en heel vaak gekopieerd en geplakt vanuit een ander. Je weet dus nooit of hier per ongeluk een fout in staat of er een verkeerde berekening is toegepast. Het is en blijft mensen werk.

Welke ruimte geeft het sociaal plan?

Afhankelijk van wat er wel en nog niet is vastgelegd in een sociaal plan kan je hier dus nog ruimte vinden om nog wel of niet over bepaalde zaken te onderhandelen. Sommige sociale plannen zijn helemaal dichtgetimmerd en bij sommige is er nog veel ruimte ter onderhandeling. In dit blog leg ik je uit waar de onderhandelruimte bij een sociaal plan zit.

Iedereen heeft andere wensen

Afhankelijk van de ruimte, ter onderhandeling in het sociaal plan die er nog is, moeten we gaan kijken naar de wensen die je hebt. De één wil wel dat we een bepaalde mogelijkheid die wij zien onderhandelen en een ander wil dit liever niet. En zo is en blijft het dus maatwerk!

Wij bundelen ook groepen werknemers!

Ook wij hebben soms meerdere werknemers bij een sociaal plan die ontslaghulp willen. Wij bespreken en bekijken per individu of het sociaal plan überhaupt goed is toegepast en bespreken per persoon welke mogelijkheden en of er wensen nog zijn. Voor iedereen is dit anders. Laat dus altijd elk sociaal plan per persoon apart controleren.

Schakel hulp in!

Een fout zit in een klein hoekje en dit kan maken dat je mogelijk veel geld misloopt of problemen krijgt met je WW aanvraag. Laat het dus altijd controleren! Of er wel of niet iets uit te halen valt weten we nooit vooraf. Hiervoor moeten we het hele dossier oppakken en bekijken.

Het belangrijkste is dat je zeker weet dat alles klopt en zeker bij bedrijven waar er veel mensen ontslagen moeten worden gaat er veel mis. Zo hielpen we laatst een klant aan €5000 euro extra wat verkeerd was toegepast in de VSO met een sociaal plan.

De juridische kosten zijn vaak geen probleem.

Goed om te weten is dat in bijna alle sociale plannen een juridisch budget staat voor juridische hulp. Onze kosten voor juridische hulp worden dus bijna altijd vergoed via het sociale plan. Mocht dit niet in jouw sociale plan vermeld staan, gaan wij altijd aan de slag tijdens de onderhandelingen om dit alsnog erin te laten opnemen. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om je sociaal plan of vaststellingsovereenkomst te laten controleren. Het kan je zó veel extra geld opleveren, wil je je altijd blijven afvragen of er meer in had kunnen zitten? Je hebt niets te verliezen!

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.