Mag ik nog contact hebben met mijn collega's tijdens mijn ontslag? | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 30 november 2023
Mag ik nog contact hebben met mijn collega’s tijdens mijn ontslag?

Veel van onze klanten vragen aan ons of ze nog contact mogen hebben met hun collega’s. Wat mag je nog wel en niet doen of zeggen en wat is slim? Ik leg het je allemaal uit in deze blog.

 

In een vaststellingsovereenkomst (VSO) staat altijd dat je niet inhoudelijk over de inhoud van de VSO mag praten.

In een vaststellingsovereenkomst staat eigenlijk altijd dat je niets mag delen met anderen over de inhoud en de totstandkoming van de vaststellingsovereenkomst. Hier teken je dan ook voor. Je dient je hier dus ook aan te houden. Informeer je collega’s dus nooit over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.

Wel praten over je VSO kan je onderhandelingspositie verslechteren!

Helaas blijkt vaak in de praktijk dat je je collega’s die je denkt te kunnen vertrouwen helemaal niet te vertrouwen zijn. Mensen roddelen en willen altijd alles weten. Sommigen grijpen hun kans, omdat je nu toch gaat vertrekken, zelf een wit voetje te halen. Het zal niet de eerste keer zijn dat een werkgever in een ontslag onderhandeling opeens van alles weet. Het is niet slim! Wanneer je werkgever bijvoorbeeld van je collega’s hoort dat je sowieso zelf nooit meer terug wilt komen of dat je bijvoorbeeld al aan het solliciteren bent dan begrijp je natuurlijk ook dat de werkgever opeens minder “haast” heeft met je ontslag of minder wil betalen. Deze weet immers dat jij zelf ook graag weg wilt, je onderhandelingspositie verslechtert hierdoor enorm.

Je weet nooit wie je kan vertrouwen dus pas op!

Je kunt echt niemand vertrouwen. Geef bij je nieuwsgierige collega’s aan dat je het er niet over wilt hebben en vraag hen er niet meer naar te vragen. Daarnaast snap ik echt heel goed dat je jouw verhaal wilt doen, zeker als men onrechtvaardig te werk gaat. Zorg dat je iemand in je privésfeer in vertrouwen neemt. Hier kan je je ei kwijt. Zo zorgen we ervoor dat we samen de beste deal voor je kunnen behalen.

Vertel nooit iemand dat je al solliciteert!

Belangrijkste tip: mocht je aan het solliciteren zijn deel dit echt met niemand behalve met ons. Mocht je willen gaan solliciteren wacht hier dan even mee. Lees ook de blog ‘mag ik solliciteren tijdens mijn ontslagonderhandeling?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *