Gepubliceerd op 22 februari 2024
Waarom het van belang is om ook in een branche te werken die je aanspreekt

Iemand vroeg mij laatst wat mijn allerleukste werkgever is geweest. Het leek me leuk om dit met jullie te delen. Ik denk namelijk dat als je echt ergens op je plek wilt zitten 1. de functie bij je moet passen en 2. de branche bij je moet passen.

Waar heb ik eigenlijk allemaal gewerkt?

Incasso/P&O:

Sinds mijn 18de werk ik fulltime en heb ik bij diverse werkgevers gewerkt. Ik ben begonnen in het debiteurenbeheer en incasso vak. Ik heb hier ontzettend veel geleerd mbt lastige gesprekstechnieken, bezwaren goed weerleggen en consequenties van je rekeningen niet betalen. Dit zijn dingen waar ik de rest van mijn carrière ontzettend veel aan heb gehad. Toen ik mijn deeltijdopleiding Human Resource Management ging volgen ben ik intern op de afdeling P&O gaan werken. Ik vond deze branche op zich wel leuk en ik vond het leuk dat er veel jonge mensen werkte. Toch miste ik hier iets.

Scholen Federatie P&O:

Ik heb daarna een half jaar voor een Scholen Federatie gewerkt. Dit is een schoolketen met diverse middelbare scholen. Helaas was het HR werk hier te saai en simpel voor mij en had ik ook niet direct een mega klik met de branche middelbare scholen. Eigenlijk was en de functie en de branche niet helemaal mijn ding. Ik heb hier dan ook maar 6 maanden gewerkt. Ik leerde hier dat een commercieel bedrijf toch beter bij mij past.

Keune Haircosmetics P&O:

Ik ben vervolgens bij Keune Haircosmetics gaan werken. De grap is dat ik bij mijn P&O baan bij de incassopartij heel vaak langs het Keune pand reed. Ik heb toen altijd gedacht dat het mij leuk leek daar te werken. Het was een mooi gaaf pand dat opviel en toen ik online ging kijken en het een haarcosmetica bedrijf bleek te zijn was ik al verkocht. Ik zag alleen nooit HR vacatures staan. Tot op een dag.. ik solliciteerde en werd van de 250 mensen die gesolliciteerd hadden de winnaar. Ik was echt zo zielsgelukkig. Een baan waar ik en de functie fantastisch vond en de branche leuk vond.

Personal Assistent:

Na Keune ben ik PA geworden van een directeur. Hier heb ik ook heel veel geleerd. Met de branche had ik minder, daarentegen waren er wel veel jonge collega’s. De functie was wel ok maar echt ontzettend druk. Wanneer je PA bent kan je werk een beetje ondankbaar zijn. Vaak hebben directeuren en ondernemers zo’n sterke eigen mening, waardoor je het haast nooit goed kan doen. Ook stopt je werk als PA eigenlijk nooit. Achteraf miste ik het HR vak hier wel en zo kwam ik erachter dat ik eigenlijk het regelen van dingen leuk vind en het werken met mensen HR. Door het nieuws over mijn spierziekte heb ik mijn contract hier niet laten verlengen. MAAR waarschijnlijk was ik hier sowieso niet blijven werken. Want de functie en de branche waren het net niet.

Wat maakte Keune Haircosmetics nou tot mijn leukste werkgever?

Ik vond de branche en het bedrijf gewoon echt ontzettend leuk. Het bedrijf leefde altijd. Het leuke is namelijk dat Keune Haircosmetics alles in Nederland produceert en ontwikkelt. Dit is vrij uniek. Het laboratorium, de fabriek, het magazijn alles is gevestigd in Nederland. Mijn kantoor hing in de fabriek waardoor je de producten allemaal voorbij zag komen. Je had veel diversiteit aan mensen.

Er was ook intern een salon een studio waar echt toppers van kappers werken. De werknemers in de studio trainen kappers over de hele wereld, geven cursussen en maakten toffe haarshows voor klanten. Ik had toen ontzettend lang haar en altijd als er modellen tekort kwamen werd ik achter mijn bureau vandaan gehaald. De foto boven dit artikel is van een fotoshoot voor in de Keune Style Paper die bij alle kappers lag. Hier stond ik in, hoe grappig.

Ik hielp ook graag bij de haarshow avonden. Super leuk om mee te draaien, klanten te verwelkomen, hapjes rond te brengen en wat van de shows mee te pakken. Hier ontstond mijn hobby voor het kappersvak. Door deze werkgever ben ik de kappersopleiding gaan volgen en stond mijn badkamer kast vol met haarproducten. En dan bedoel ik echt een ontplofte badkamer kast. Mijn vriendinnen kunnen dit beamen. Zelfs hen smeerde ik alle fantastische producten die ik uit probeerde aan. Sorry girls! Verder werkte er ontzettend veel leuke en lieve collega’s. Keune Haircosmetics is een familiebedrijf met meneer Keune aan het hoofd en 2 zoons in de zaak. Ontzettend bijzonder.

Helaas door omstandigheden ben ik weggegaan bij Keune. Wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend jammer vind.

De branche (collega’s) en de functie zijn van belang

Door deze werkgever heb ik mij beseft hoe belangrijk het is om ook echt in een branche werkzaam te zijn waar je iets mee hebt. Hoe fijn is het om echt liefde en trots te voelen voor het bedrijf. Dit maakt je werk zoveel leuker en zorgt er mede ook voor dat je soms minder leuke dingen makkelijker kan opvangen (want die zijn er overal). Er staan namelijk zoveel positieve punten tegenover een minder puntje. Stel dat je je werk iets minder uitdagend vind maar het bedrijf en de collega’s zijn fantastisch dan zal je er makkelijker toch langer blijven zitten.

Ik gun iedereen de allerleukste baan die er is. Wees daarom kritisch bij het solliciteren. Ga opzoek naar die werkgever die voldoet aan alle eisen. Een branche die je tof vindt en een functie die bij je past!

Durf die stap te maken en begin vandaag nog te zoeken naar een nieuwe baan. Iedereen moet met plezier naar zijn werk gaan!

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.