...
Gepubliceerd op 17 mei 2024
Hoe specifieke data vermelden en gaten op je CV maskeren?
Ik krijg ontzettend vaak de vraag of je nu wel of niet volledige data bij je werkervaring moet noteren? Ook vragen mensen mij vaak hoe ze met een gat in hun CV moeten omgaan. Ik zal jullie daarom mijn ervaring delen en je meenemen in het proces hoe ik altijd naar CV’s kijk. Dit is mijn persoonlijke mening en ervaring ;).

Werkgevers willen snel duidelijkheid

Werkgevers krijgen per vacature vaak meer dan 250+ sollicitaties binnen. Als bedrijf wil je dus meteen duidelijkheid bij het selecteren van CV’s en brieven. Een bedrijf wil direct inzagen hebben in hoelang iemand ergens heeft gewerkt en wat voor tussen periodes er zijn geweest. Wat je in veel CV’s ziet gebeuren is dat mensen dingen willen maskeren. Hun werkervaring noteren ze dan bijvoorbeeld met alleen jaartallen. Voorbeeld 2013-2014 HR assistent Bakkerij… Was dit dan 2 maand?? dec 2013 tot en met jan 2014? Was het een jaar? Ik persoonlijk vind dit heel vervelend en onduidelijk. Ik krijg meteen 100 vragen en geen antwoord. NIET DOEN DUS want je verdwijnt bij mij onderop de stapel, sorry.

Er zijn genoeg goede CV’s die voorrang krijgen

Als bedrijf krijg je zoveel sollicitaties binnen dat er ook genoeg goede CV’s tussen zitten waarbij ik niet blijf zitten met allemaal vraagtekens. Je zult begrijpen dat deze CV’s dus voorkeur hebben. Een onduidelijk CV moet verder mega fantastisch zijn wil ik deze vraagtekens toch onderzoeken. Met onderzoeken bedoel ik iemand bellen voor een intake of uitnodigen op gesprek. Tevens is mijn ervaring door de jaren heen dat de CV’s waar geen specifieke data vernoemd staan ook vaak de CV’s zijn die inderdaad iets willen verbergen. Terwijl iedereen te maken kan krijgen met een leidinggevende waar je niet goed mee klikt etc.

Oplossing/TIP voor gaten in je CV

Ik hou van eerlijkheid en transparantie.

  • Noteer eventueel bij een werkgever de reden van ”vertrek”. In tijden van de crisis zijn veel bedrijven financieel kapot gegaan en waren er veel gedwongen ontslagen. Vraag bij de bedrijven waar je niets kon doen aan het ontslag voor een positief getuigschrift met reden vertrek. Deze kan je toevoegen in de bijlage bij je sollicitatie.
  • Noteer wat je in de periode van het gat allemaal hebt gedaan. Ik vind het belangrijk om te zien dat iemand niet achterover is gaan zitten. Je kan bijvoorbeeld noteren hard aan het solliciteren geweest en vrijwilligers werk gedaan ed.
  • Noteer wanneer iets een bijbaan was. Dan is het ook vaak logischer als er een snellere wisseling is van werkgever. Dit geldt ook voor stageperiodes.
  • Ik schreef een uitgebreid artikel over hoe je kunt opvallen tussen de 250+ sollicitaties. Ik raad je aan om dit artikel te lezen en de telefoon te pakken.

Nu ben ik even heel erg nieuwsgierig. Ga jij je CV aanpassen of gebruikte jij al volledige data?

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.