...
Pas op met het doorsturen van werkgerelateerde zaken naar je privé mail! | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 20 juni 2024
Pas op met het doorsturen van werkgerelateerde zaken naar je privé mail!

We hebben een klant tijdens zijn ontslag begeleidt en deze had in paniek allemaal werkgerelateerde zaken doorgestuurd naar zijn privé mailadres. Hier was de werkgever achter gekomen en deze schoot meteen tegen het plafond en was woest. De werkgever was bang dat de werknemer ontzettend kwade bedoelingen had met alle bedrijfsgevoelige informatie. Vanuit de werkgeverskant gezien logisch want ze hadden een conflict. Vanuit de werknemerskant ook begrijpelijk want die wilde zichzelf beschermen en wilde “bewijsmateriaal” verzamelen.


Wat staat er in je protocollen?

Vaak zijn er in een contract en de bedrijfsreglementen afspraken gemaakt over bedrijfsinformatie. Vaak teken je ook een geheimhoudingsbeding en zijn er regels dat zaken niet privé gemaild mogen worden. Je dient je dan ook aan die protocollen te houden. Respecteer ook dat een werkgever het heel eng vindt dat er informatie mogelijk misbruikt kan worden of op verkeerde plekken terecht komt.

Wat kun je dan wel doen?

Ik zeg vaak als je toch even tijdelijk zaken wilt veiligstellen, kopieer en plak het dan naar een Word document. Of maak een foto met je telefoon. Zorg er in ieder geval voor dat iets niet traceerbaar is waarmee je de regels overtreedt. Officieel mag je dit natuurlijk ook niet doen maar soms moet je ook jezelf beschermen.

Een werkgever mag niet zomaar in je mail kijken

Dan is er ook altijd nog de discussie dat een werkgever niet zomaar in je mail mag kijken. Echter gaat het mij daar allemaal niet om. In een ontslag onderhandeling moet je elkaar gewoon nooit onnodig extra boos maken. Deze werkgever dreigde nu namelijk met aangifte bij de politie. Wat een beetje een loos dreigement is maar dat terzijde. Er was gewoon een hoop extra onnodig gedoe. En waar twee partijen steeds bozer worden, gaat er geen soepel ontslag tot stand komen. Dus maak je werkgever niet boos en doe niets wat traceerbaar is.

Wis alles als het achter de rug is!

Zodra alles alsnog achter de rug is, respecteer dan de schriftelijke afspraken en wis alles weer wat je tegen de regels in hebt verkregen.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Wat is de transitievergoeding?

Wat is de transitievergoeding?

De transitievergoeding is een begrip onder werknemers, maar wat is het nu precies? Wanneer heb je recht op de transitievergoeding, waar is deze voor...

Lees meer

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.