...
Moet ik mijn WIA keuring wel doen of moet ik mij hersteld melden | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 20 juni 2024
Wat moet ik doen als mijn werkgever mij na 2 jaar ziekte via het UWV ontslaat?

Zoals ik, in een eerdere blog, heb uitgelegd zijn er 2 mogelijkheden om na 2 jaar ziekte/ arbeidsongeschiktheid met ontslag te gaan. Ik heb ook uitgelegd in een eerdere blog waarom jij liever een ontslag middels een vaststellingsovereenkomst krijgt. Dit is omdat je dan een unieke kans krijgt om in een keer alles goed vast te leggen. 

Je werkgever is in charge om te kiezen via welke weg zij het ontslag gaan regelen

Je werkgever bepaalt dus via welke weg ze je willen gaan ontslaan. Je voorkeur moet in ieder geval zijn de VSO (vaststellingsovereenkomst). Probeer hier dus altijd op aan te sturen. 

Waarom is de voorkeur een VSO?

Wanneer je werkgever een ontslagvergunning aanvraagt krijgt deze enkel en simpel een ontslagvergunning. Er is niets vastgelegd over bedragen en hoeveel rechten je zou hebben. Je moet dus maar afwachten wat ze daadwerkelijk gaan uitbetalen en of dit klopt. In het slechtste geval als het niet klopt en ze willen het niet aanpassen moet je naar een rechter. Dit kost je minimaal € 2.500,00 en deze kosten krijg je niet terug ook al krijg je gelijk. Vaak kosten-baten-technisch haken werknemers dan af en laten het erbij. In de VSO hebben we dus vooraf de unieke kans alles juist vast te leggen. De kans is dan veel kleiner dat de werkgever de afgesproken afspraken waar zij zelf een handtekening onder hebben gezet niet zou nakomen. 

Wat kan ik voor je betekenen als je werkgever kiest voor ontslag via UWV

Helaas worden er heel vaak verkeerde berekeningen gemaakt waardoor jij honderden euro’s misloopt. Laat het daarom altijd controleren door ons! Wij kunnen tegen een gereduceerd tarief de bedragen voor je berekenen waar je recht op zou hebben. Hiervoor heb je dan geen heel pakket nodig. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Kiest jouw werkgever toch voor de VSO vaststellingsovereenkomst neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op. Meer lezen over mijn dienst ‘Eerlijk met ontslag na 2 jaar ziekte!

Wil je ook zorgeloos richting je WIA en ontslag?

De één werd 40% WIA afgekeurd en de ander 100% WIA afgekeurd met dezelfde ziekte en klachten. Zo voorkom je dat je de verkeerde dingen zegt tijdens je WIA gesprek en mogelijk in de WW of bijstand belandt.

Lees hier meer informatie ‘Zorgeloos richting je WIA en ontslag’.

Foto: Prisca Visser

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

2 Reacties

 1. E.G. van Dam

  L.s. In het CAO van mijn werkgever (onderwijs) staat vermeld dat zij geen transitievergoeding hoeven te betalen aan de werknemer. Ik ga er dus vanuit dat een VSO voor mij n.v.t. is?

  Antwoord
  • Linda

   Hi E.G. van Dam,

   in de meeste situaties hebben de meeste mensen echt recht op de transitievergoeding na 2 jaar ziekte. Ik weet niet om welke CAO onderwijs dit gaat want wij hebben vele onderwijs cao’s gehad waarin onze klanten na 2 jaar ziekte gewoon recht op transitievergoeding hadden. Kunt u anders contact met ons opnemen dan kunnen we even met u meekijken en denken.

   Zonde als u wel recht heeft en dit nu misloopt omdat u denkt er geen recht op te hebben.

   https://www.deontslagexpert.nl/contact/

   Met vriendelijke groet,

   Linda Zwanenburg

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.