Moet ik mijn WIA keuring wel doen of moet ik mij hersteld melden | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 02 december 2023
Hoe kan ik mij voorbereiden op de WIA keuring?

Hoe kun je je goed voorbereiden op de WIA keuring? Veel mensen zijn ontzettend zenuwachtig voor de WIA keuring. Dit snap ik als geen ander want ik werd zelf in november 2017 volledig IVA afgekeurd door mijn spieraandoening. In deze blog vertel ik je er meer over.

Hoe ging mijn eigen WIA keuring?

Dit schreef ik in een blog uitgebreid voor jullie op. Ik schrok namelijk in eerste instantie gigantisch van de uren die ik zou moeten kunnen werken, wat helaas echt niet ging. Echter kwam de arbeidsdeskundige met te weinig opties voor ander werk wat passend was en kreeg ik dus alsnog een IVA. Lees de blog hier.

Wat is belangrijk tijdens mijn WIA keuring?

De WIA aanvraag is een ontzettend spannend proces. Veel mensen voelen zich machteloos en hebben het gevoel dat ze geen invloed hebben op hun WIA keuring. De ‘machtige’ partij het UWV gaat iets vinden. Echter je hebt meer invloed dan je denkt. Je moet alleen goed weten wat je wel en niet moet vertellen en vooral welke details van groot belang zijn.

Waar moet je op letten tijdens het gesprek met de verzekeringsarts?

De kunst zit hem erin om te zorgen dat je de juiste details verteld bij jouw klachten en beperkingen. Jij hebt invloed op het beeld wat je schetst en dit beïnvloedt zeker je WIA beslissing.

– Ik kan een film kijken met een stapel kussens in mijn rug waarbij ik mijn hoofd en nek ontlast en in ontspanning kan liggen.

– Ik kan een trap op lopen maar moet regelmatig 2 keer stoppen om even te resetten omdat mijn benen dan niet meer willen.

– Ik kan fietsen maar alleen als mijn partner mee is en dan is dit een klein blokje om van 500 meter op een elektrische fiets.

Lotgenoten platform Online Buddies

Online Buddies is opgericht voor lotgenoten die langdurig ziek zijn en arbeidsongeschikt. Hier staan ook veel handige blogs en tips op. Er is een gratis Facebook community waar je vragen kunt stellen onderling.

Hoe werkt de Wia keuring?

https://www.onlinebuddies.nl/anita/de-wia-keuring-hoe-werkt-dat-precies/

Hoe kan ik mij voorbereiden op de wia keuring?

https://www.onlinebuddies.nl/anita/hoe-kan-ik-mij-voorbereiden-op-de-wia-keuring/

Welke wia uitkeringen zijn er en hoe werkt dit?

https://www.onlinebuddies.nl/anita/wia-wga-of-iva-wat-is-het-verschil/

De WIA expert voor werknemers!

Daar velen van ons ‘ziek’ zijn hebben we vaak ook moeite met alles wat er op ons af komt. Hulp tijdens je WIA keuring kan dus heel prettig zijn. Een WIA specialist weet precies wat voor jouw persoonlijke situatie van belang is. Wat jij wel en niet moet zeggen en kan zelfs mee gaan naar je gesprek bij het UWV. 

Wil jij persoonlijke hulp bij je WIA aanvraag dan is Nicoline van Klaveren de aangewezen persoon. Als WIA specialist en arbeidsdeskundige weet zij precies wat belangrijk is om op papier maar ook in de gesprekken aan te geven. Daarnaast is zij ook bezwaar specialist en kan zij ook voor je doorpakken wanneer je toch in bezwaar dient te gaan en kan zij je kansen inschatten.

Ontzettend waardevol en jij als ‘klant’ van Linda’s Resources kan en mag gratis en vrijblijvend contact met haar opnemen om te kijken of ze iets voor je kan betekenen. Doe dit wel altijd op tijd en niet last minute als je uitnodiging voor de verzekeringsarts op de mat valt. Ze levert maatwerk hulp door heel Nederland. Je kunt hulp vragen bij ieder stuk waar je hulp bij zou willen.

 

Meer informatie over WIA hulp: https://www.deontslagexpert.nl/wia-hulp

Email: nicoline@leanz.nl

 

Wil je ook zorgeloos richting je WIA en ontslag?

De één werd 40% WIA afgekeurd en de ander 100% WIA afgekeurd met dezelfde ziekte en klachten. Zo voorkom je dat je de verkeerde dingen zegt tijdens je WIA gesprek en mogelijk in de WW of bijstand belandt.

Lees hier meer informatie ‘Zorgeloos richting je WIA en ontslag’.

 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *