Gepubliceerd op 29 november 2023
Privé problemen en situaties worden soms enorm onderschat!

Wat worden privé problemen en privé situaties van mensen enorm onderschat of niet serieus genomen. Het kost bakken met energie en anderen mensen kunnen er veel te makkelijk over oordelen. Wat voor de één een simpel probleem is kan voor een ander een heel groot probleem zijn. En wat voor de één heel veel impact maakt, kan bij een ander veel minder impact hebben. Iedereen heeft verschillend incasseringsvermogen en reserves in zijn energiebalans. De een is stressbestendig en de ander heeft hier veel meer last van.

Privé problemen blehhh

Ik dacht dat 2017 mijn jaar ging worden. Helaas heb ik inmiddels alweer van alles voor mijn kiezen gekregen. We zette een punt achter onze relatie na ruim 8 jaar, pff wat komt er een hoop geregel en gedoe bij kijken. Door alle stress raakt mijn lichaam weer overbelast en heb ik enorm veel klachten en last van vermoeidheid. Als klap op de vuurpijl moest ik mijn allerbeste vriend laten inslapen, vlak na de sterfdag van mijn vader wat altijd al een zware periode is. Daarnaast is Ivo de erfenis die ik van mijn vader heb gekregen, dubbel zo pijnlijk. En dan liggen ook nog eens door alle omstandigheden mijn plannen voor LindasResources compleet op zijn gat. Super frustrerend, want ik wil zo graag. Er lijkt wel een soort van domino effect plaats te vinden, waardoor alles blijft opstapelen, want geloof me ik deel hier echt niet alle ins en outs. Sometimes it’s heavy!

Werkgevers moeten meer begrip tonen

Hoe je het ook wendt of keert ik heb last van alle problemen en situaties. Het heeft effect op mij zowel fysiek als geestelijk en dat geldt voor iedereen. Ik ben meer afgeleid, ik heb meer stress en loop veel te piekeren. Ik moet dus even een stapje terug doen. Het is hierbij belangrijk om duidelijk te communiceren, zodat mensen om je heen weten wat er speelt. Deel het op je werk, deel het met je klanten en geef jezelf de rust en ruimte om zaken op te lossen.

Wees niet te hard voor jezelf

Ik vind altijd dat ik alles aan moet kunnen en help altijd iedereen om mij heen. Echter heb ik een probleem met zelf hulp vragen of op de rem gaan. Dit heeft er al meerdere keren voor gezorgd dat ik behoorlijk overbelast ben geraakt. Wees lief voor jezelf! Nu ik dit type en deel met jullie weet ik dat ik voorlopig ook nog even rustig aan moet doen. Doe je ook met mij mee? Je weet dat het eigenlijk nodig is. Stop met doorgaan!

Oordeel niet over andermans situatie

Als laatste wil ik nog even dit kwijt: Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarbij we veel te veel vinden van anderen. Mensen kunnen bij mij ook denken wat een aansteller, je weet dat een hond vroeg of laat ingeslapen wordt. Echter kunnen deze mensen niet inschatten hoe belangrijk Ivo voor mij was. Iedereen heeft andere omstandigheden en andere situaties. Zullen we met zijn alle proberen om meer begrip te tonen en elkaar in waarde te laten. Geef iemand begrip en ruimte en steek je hand uit en biedt je hulp aan!

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *