...
Verpest ik de relatie met mijn werkgever door jullie juridische hulp in te schakelen | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 12 juni 2024
Verpest ik de relatie met mijn werkgever door jullie juridische hulp in te schakelen?

Veel van onze klanten zijn bang om onze juridische hulp in te schakelen. Ze denken dat hun werkgever hier boos om wordt en het de relatie tussen werkgever en werknemer verslechterd. Maar wist je dat je werkgever je hoort te wijzen op juridisch advies?! en wist je dat veel werkgevers het fijn vinden als we betrokken worden omdat ze nu zeker zijn dat er waarschijnlijk wel een ontslag gaat komen. 

 

Jij hebt er geen verstand van!

Het is heel simpel. Jij hebt hier geen verstand van. Ontslag is not your cup of tea. Werkgevers horen je te adviseren dat je je juridisch moet laten adviseren. Vaak staat er ook in een VSO dat ze je dit geadviseerd hebben. Het idee hiervan is dat jij als werknemer moet begrijpen en snappen wat alles betekent en welke consequenties eraan zitten. Het is dus logisch en gebruikelijk, zeker als je ook nog eens psychisch zwaar getroffen bent door dit ontslagbericht, dat jij hulp inschakelt en je werkgever is dit gewend. 

De strategie stemmen we met je af!

De ene klant wilt het onderste uit de kan en interesseert de onderlinge relatie hen niks meer. Deze wil bijvoorbeeld dat we er juist wel wat steviger in gaan zitten. De andere klant vindt de relatie ontzettend belangrijk en wilt niet het onderste uit de kan. Hier passen wij onze tone of voice op aan. Wij stemmen alles met je af zodat er niets gebeurt waar jij niet achter staat. 

Mails aan je werkgever kan je vooraf inzien

Bijvoorbeeld alle mails die we aan je werkgever sturen krijg je vooraf te zien en hier mag je nog feedback op geven. Soms zit er een reden achter waarom we iets op een bepaalde manier doen en dit bespreken we dan ook met je. 

We hebben zelf inhouse op hun stoel gezeten

We hebben allemaal inhouse bij werkgevers gewerkt (op de HR afdeling) waardoor wij als geen ander weten hoe wij je werkgever moeten benaderen. Wij weten precies wat wij zelf altijd prettig vonden en gaan altijd op een prettige respectvolle manier met iedereen om. We hebben met eigen ogen gezien wat werkt en niet werkt omdat je inhouse beide partijen altijd moest ‘helpen’. 

Juist omdat we geen advocaten zijn voelt een werkgever zich minder bedreigd.

Veel juridische partijen praten in ontzettende formele juridische taal. Ze vallen behoorlijk hard juridisch binnen en hier voelt een werkgever zich al snel bedreigd door. Daarnaast hebben deze partijen zelf nooit inhouse gewerkt. Een ontslag ligt altijd gevoelig aan beide kanten! Hier moet je oog voor hebben om tot een succesvol resultaat te kunnen komen. 

Veel partijen hebben hier geen oog voor. Ze doen even hun juridische kunstje en hebben veel te weinig oog voor de relatie en het interne proces omdat ze dit simpel weg niet kennen. Ze staan er veel te ver vanaf.

Wij ontslag experts bij De Ontslagexpert weten hoe een ontslag aan beide kanten voelt en ervaren wordt omdat wij hier altijd inhouse met onze neuzen bovenop zaten. Hierdoor kunnen wij er met grote zorg mee om gaan zodat we beide partijen mee krijgen in het uiteindelijke doel. Een eerlijk kloppend ontslag die recht doet aan de situatie. 

Allemaal zelf een naar ontslag meegemaakt!

Alle ontslag experts bij De Ontslagexpert hebben zelf een naar ontslag meegemaakt. Wij weten hoe het niet moet en wat niet werkt. Hierdoor weten wij ook goed wat dus wel werkt en hoe we hier goed mee om kunnen gaan. 

98,5% van de juridische kosten worden vergoed door werkgever

Het feit dat in 98,5% van de gevallen onze juridische factuur door je werkgever wordt betaald toont wel aan dat dit dus gebruikelijk is. Dus onthoud dat al onze klanten het net zo eng vonden als jij om onze hulp in te gaan schakelen. En onthoud ook dat het met al deze klanten en werkgevers goed is gekomen.

Sommige werkgevers worden zelf klant

Dit is echt waar. Sommige werkgevers worden zelf klant bij ons (dit mogen ze alleen als ze echt netjes hun werknemers willen ontslaan) en gaan mij volgen op LinkedIn. We krijgen geregeld mailtjes en berichten dat ook de werkgevers het als heel prettig hebben ervaren en krijgen mooie complimenten binnen. 

 

Check onze reviews en resultaten online of op social media. Wij zijn echt goed in goede deals sluiten met prachtige resultaten en de relaties goed in stand houden. Het een lijdt niet onder het ander. Een prettig net en goed ontslag is gewoon mogelijk als beide partijen willen. En heel soms treffen we gewoon een hork van een werkgever en dat is dan gewoon pech. Het maakt dan echt niet uit wat we doen of wat jij hebt gedaan met alle juiste intenties. Snel afronden en door naar een mooie nieuwe toekomst. 

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.

 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.