Waarom werkgevers niet willen dat je ziek uitdienst gaat? | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 20 februari 2024
Heb ik persé een advocaat of jurist nodig voor mijn ontslag?

Heb je persé een advocaat nodig om je ontslag te regelen? Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. En het antwoord is absoluut nee! Ik leg het je uit in deze blog en video.

Er is kennis van ontslag en het arbeidsrecht nodig?

Er moet absoluut iemand naar je zaak kijken die verstand heeft van ontslag en het arbeidsrecht. Bij een ontslag komt namelijk veel kijken. Wij nemen bijvoorbeeld alle documenten door zoals contracten, personeelshandboeken, arbeidsvoorwaardenreglementen en CAO’s. De kunst zit hem erin om alles juist te interpreteren en te zoeken naar je rechten. Dit is dus veel meer dan wat er alleen in de VSO (vaststellingsovereenkomst) staat. Je moet dus in staat zijn alles te begrijpen en daar kansen en mogelijkheden ter onderhandeling in zien.

Het vergt maatwerk en aandacht voor jou als persoon!

Het vergt maatwerk en een goede deal is voor iedereen anders. Daarom is het zo belangrijk om te luisteren naar wat er belangrijk is voor je klant en daar dan de beste kansen en mogelijkheden bij te zien en je strategie daar op aan te passen. Soms is extra tijd belangrijker dan extra geld of andersom. Je wilt dus niet iemand die een ‘standaard’ ontslag voor je regelt, maar je wilt iemand die een maatwerk ontslag voor JOU regelt waar jij echt iets aan hebt.

Sommige werkgevers reageren slecht op ‘zware’ advocaten!

Veel advocaten praten in zware complexe juristen taal. Dit is 1 niet fijn voor jezelf en lastiger te begrijpen en 2 je werkgever zit hier vaak ook niet op te wachten. Advocaten zijn vaak stijver en veel formeler in hun communicatie. Het levert vaak wat stroefheid op en wordt al snel heel zakelijk en afstandelijk. Terwijl je je ontslag vaak op een prettige manier met je werkgever wilt afronden. Wat wij merken is dat wij vaak sneller resultaat boeken omdat de communicatie laagdrempelig en soepeler verloopt. Sowieso ervaren onze klanten zelf informeel en laagdrempelig contact met ons. Ze ervaren een warm bad en echt een beste vriendin in even een lastige tijd. Want een ontslag is niet niks en gaat zeker niemand in de koude kleren zitten.

Lastiger contact mee hebben.

Wij zitten niet gebonden aan kantoortijden en je kan ons bijvoorbeeld makkelijk direct bellen of whatsappen en dit hoeft allemaal niet via de secretaresse van een kantoor. Onze klanten worden hier heel blij van.

Advocaten zijn vaak duur!

Advocaten hebben vaak een heel ander uurtarief dan ons wat eigenlijk zonde is en niet nodig. Ik durf echt te zeggen dat wij vaak ons ontslagwerk beter doen dan veel advocaten. Veel advocaten doen het erbij en bij ons is dit onze core business.

Het succes van een onderhandeling zit hem in de juiste tone of voice!

Het succes van je ontslag valt en staat met een juiste tone of voice. Op de juiste momenten druk zetten, op de juiste momenten afstand nemen en op de juiste momenten met goede (juridische) onderbouwingen komen. Wanneer je werkgever namelijk een bloedhekel heeft aan de manier waarop je advocaat te werk gaat dan kan het opeens een koppige strijd worden en een principe kwestie tussen werkgever en je juridische partij. Dit gaat de uitkomst van je onderhandeling geen goed doen. Daarom heb je iemand nodig die heel goed aanvoelt wat er op welk moment nodig is en daarvoor is het handig als er al veel ervaring met ontslag is.

Wij zijn pittig wanneer dit nodig is

Soms moeten we toch even iets pittiger zijn om je rechten te krijgen en ons werk te kunnen doen voor je. Dit overleggen wij altijd met onze klanten. Zo krijg je altijd een concept mail vooraf en bespreken we de strategie en tone of voice. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat er gebeurt en je hebt absoluut iets te vinden en te zeggen. Hier houden wij rekening mee, maar weet ook dat wanneer je een pitbull op je zaak nodig hebt, wij dit ook absoluut kunnen zijn. Echter maken bijna alle klanten zich altijd zorgen dat ze de relatie met de werkgever niet willen verpesten. Weet dus dat wij hier uiterst zorgvuldig mee om gaan en begrijpen dat je deze angst hebt.

Kies iemand waar je je goed bij voelt!

Wat ik altijd tegen iedereen zeg is: ‘iemand met echt verstand van zaken moet je ontslag controleren en onderhandelen maar kies voor iemand waar jij je goed bij voelt en door gesteund voelt’. Heb je contact met een kil persoon waar je je niet goed bij voelt, zoek dan verder. Ontslag is niet niks dus zorg voor fijne goede hulp waar je vertrouwen in hebt.

Soms adviseren wij een van onze vaste advocaten.

Soms krijgen wij een ontslagzaak binnen waarbij we door onze ervaring direct weten hier moet wel zwaar geschut op. Soms is dat nodig. Hier zijn wij dan ook absoluut altijd eerlijk in en dragen je dan over aan een van onze toppers van advocaten. Wat wij belangrijk vinden is dat jij krijgt wat je nodig hebt voor het beste resultaat. Dit staat altijd voorop!

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.

 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.