...
Waarom je huisarts niets kan zeggen over ziekte voor je werk | De Ontslagexpert
Gepubliceerd op 20 juni 2024
Hoe zorg ik dat ik de transitievergoeding niet misloop in mijn 2e spoor traject?

Sommige klanten bellen ons op omdat ze een succesvolle plaatsing in het tweede spoor hebben en een nieuw contract aangeboden krijgen. Ze willen graag naar de nieuwe werkgever maar ze willen ook hun ontslagvergoeding na 2 jaar ziekte niet mislopen. What to do?

 

Ik wil mijn ontslagdeal niet mislopen in mijn 2e spoor!

Er is helaas geen eenduidig antwoord. Dit betreft maatwerk en we moeten naar je persoonlijke situatie kijken. Voorbeeld 1: je zit net op 13 maanden ziekte en bent al 3 maanden in deze nieuwe job (middels detachering, proefplaatsing etc) aan het werk. Dan zou je kunnen stellen dat er een succesvolle plaatsing en geslaagde re-integratie extern is. Dan zou het misschien terecht zijn dat je beter bent en overgaat naar een nieuwe partij. 

Voorbeeld 2: je zit net op 22 maanden ziekte (dit is bijna 2 jaar) en je hebt nog niet eens proef gedraaid en weet dus nog helemaal niet of dit een succesvolle nieuwe plaatsing is. Dan zou het terecht zijn om nog even te wachten, de WIA keuring door te laten gaan en straks een officieel 2 jaar ziekte ontslag te regelen alvorens je mogelijk officieel overgaat naar deze nieuwe partij. 

Met deze 2 voorbeelden hoop ik dat je begrijpt dat het echt aan je persoonlijke situatie ligt. 

Tip 1. Teken geen nieuw contract zonder overleg

Teken nooit zomaar een nieuw contract zonder overleg met ons. Je werkgever zou dan namelijk kunnen stellen dat je zelf voor een nieuwe baan hebt getekend en daarmee zelf ontslag zou moeten nemen. Hierdoor kan je mogelijk je ontslag deal na 2 jaar ziekte mislopen. 

Tip 2. Proefplaatsing detachering is veilig

Als je in 2e spoor werkzaam bent, hou dit zolang als dat de WIA keuring en beslissing nog niet is geweest op een detacheringsconstructie en of proefplaatsing. Helaas zijn veel WIA’s te laat en willen mensen graag door naar deze mogelijke nieuwe partij. Heb geduld. De juiste volgorde is, eerst een WIA keuring, dan ontslag en dan een officiele nieuwe werkgever. 

Tip 3. Speciale afspraken maken

Als werkgever en werknemer toch niet op de WIA keuring willen wachten dan kunnen we in sommige gevallen wel afspraken op papier zetten met je werkgever of mogelijk toch al het ontslag regelen met elkaar. Hierdoor kan je in sommige situaties toch eerder dan de WIA keuring de nieuwe baan aangaan. En leggen we veilig voor je vast met je werkgever dat ze alsnog de transitievergoeding na 2 jaar ziekte gaan betalen. LET OP: dit is maatwerk. Wat wel of niet kan ligt echt aan je persoonlijke situatie die we moeten beoordelen. Schakel ons in. 

 

Wil je ook zorgeloos richting je WIA en ontslag?

De één werd 40% WIA afgekeurd en de ander 100% WIA afgekeurd met dezelfde ziekte en klachten. Zo voorkom je dat je de verkeerde dingen zegt tijdens je WIA gesprek en mogelijk in de WW of bijstand belandt.

Lees hier meer informatie ‘Zorgeloos richting je WIA en ontslag’.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

2 Reacties

 1. Djoanie Meesters

  Beste, momenteel zit ik in de ziektewet. En volg ik een spoor 2 traject. Ik ga nu re-intrigeren op een andere werkplek. En zij willen mij per 1 augustus een contract aanbieden. Hoe zit het dan met transitievergoeding? Ik heb momenteel ook een auto van de zaak, maar deze zal dan voor mij ook wegvallen. Helaas kan ik niet meer in mijn functie treden anders was ik bij mijn huidige bedrijf blijven werken. Alvast bedankt

  Antwoord
  • Linda

   Beste lezer,

   dit kan altijd een lastige gevaarlijke situatie zijn en het ligt eraan hoe netjes of lief je werkgever er mee om wilt gaan. Ik zou niet zomaar een nieuw contract tekenen. Ik wil je vragen om ons te bellen via 085-7600891 zodat je jezelf niet in de vingers snijdt.

   Groeten Linda

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.