...
Gepubliceerd op 17 juni 2024
Kerstpakket inspiratie: wat geef jij je werknemers als dankjewel?!

Ben jij ook altijd benieuwd naar HET kerstpakket van je werkgever? Ik vond het altijd een feestje en kon vaak als HR zelf het kerstpakket voor het personeel samenstellen. Zo leuk om met een grote box naar buiten te lopen en thuis uit te pakken en te snuffelen. Toch is er vaak discussie over wat mensen nu leuk vinden. Maar hoe is het kerstpakket eigenlijk tot stand gekomen? Ik had echt geen idee en zocht het uit.

Hoe is het kerstpakket eigenlijk ontstaan?

Het is allemaal vanzelfsprekend. We zijn gewend een kerstpakket te krijgen van onze werkgever. Echter is het altijd een verrassing wat het is. Krijg je een old skool voedselpakket of krijg je een bon of een ander pakket? Maar hoe is het kerstpakket eigenlijk ooit in het leven gekomen?

Het kerstpakket komt uit de 19de eeuw. De boerenbevolking ging toen als traditie bij elkaar langs de deur om elkaar een prettig kerstfeest te wensen, waarbij je dan iets lekkers aanbood om het kerst te vieren. Het personeel woonde vaak bij de boerengezinnen in. Het personeel kreeg tweede kerstdag vrij om thuis met hun eigen familie kerst te vieren. Als blijk van waardering kregen ze dan noodzakelijk voedsel en andere lekkernijen mee om kerst te vieren met hun familie. Naast de boerenbevolking zijn steeds meer ambachtslieden en later werkgevers hun personeel op deze manier gaan bedanken.

Steeds meer variaties

Steeds vaker zien we ook sinterklaas en/of paaspresentjes. Er komen steeds meer variaties en opties. Super leuk want persoonlijke aandacht en waardering is ontzettend belangrijk. Een sinterklaas presentje kan al vanaf 1,19. Hoe leuk om je personeel iets extra’s te geven! En believe me het wordt mega gewaardeerd.

 

Inspiratie nodig?

Mocht je nog geen kerstpakket hebben bedacht grijp dan nog snel je kans. Ik heb een leuke site gevonden kerstpakkettenplaza met allemaal verschillende opties. Met een budget van 15 tot 60 euro heb je echt al ontzettend leuke dingen. Mijn favoriet zijn de rituals pakketten. Hier wordt deze Rituals fan helemaal blij van.

Wat zouden jullie een leuk kerstpakket vinden?

Nu ben ik ontzettend nieuwsgierig: welke vorm van een kerstpakket vind jij leuk? Hou je van een foodpakket, traditioneel pakket, een cadeaubon of krijg jij liever een Rituals wellness pakket? Laat het me weten in een comment voor mijn online onderzoekje :D.

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.