...
Gepubliceerd op 22 mei 2024
Gezonde voeding is belangrijk, hoe kan je dit stimuleren als werkgever?

De gezondheid van je werknemers is erg belangrijk. Hoe gezonder de mensen zijn hoe beter dit voor je bedrijf is. Fitte gezonde mensen presteren vaak beter en zijn minder vaak ziek. Denk aan het stimuleren van gezonde voeding, beweging, een goede energiebalans en het reduceren van stress. Dit heeft een heleboel voordelen. Wat kun jij doen om een fitter en gezonder bedrijf te hebben?

Wat draagt bij aan een goede gezondheid?

  • Goede voeding
  • Beweging
  • Goede energiebalans
  • Reduceren van stress

Gezonde voeding voor een goede gezondheid

Hier ga ik niet al te veel over uitleggen want iedereen weet dat goede voeding belangrijk is. Zorg daarom dat er genoeg gezonde voeding in de kantine is als je die hebt. Zorg dat de gezonde voeding net zo betaalbaar is als de minder gezonde voeding en beperk de fastfood. Voer bijvoorbeeld één fastfooddag in, zodat mensen beperkt maar één dag per week los kunnen gaan. 😉

Fruit als gezonde voeding

Overal hoor je dat je minimaal 2 stuks fruit per dag dient te eten, om te voldoen aan je dagelijkse gezonde voeding. Nu ga ik even heel eerlijk zijn. Ik red dit vaak niet. Ik ben te lui om het thuis te pakken en te schillen of ik heb andere smoezen. Stiekem denk ik dat dit voor velen geldt. Echter toen ik een werkgever had die standaard een aantrekkelijke fruitschaal had staan voor het personeel, pakte ik ’s middags toch vaak een stuk fruit wanneer ik honger kreeg. En met mij nog vele andere collega’s. JOEPIE het werkt dus wel. We maakte ook vaak grapjes of complimenten onderling dat de fruiteter goed bezig was. Door een simpele ”fruitschaal” leefde het onderwerp gezondheid intern meer.

Gezondheidsbeleid

Ik ben enorm voorstander van een gezondheidsbeleid. Als een simpele fruitschaal de gezondheidsgedachte al meer laat leven moet je nagaan hoe dit dan is als je meerdere factoren tegelijk gaat inzetten. Deze andere aspecten en mogelijkheden volgen binnenkort in mijn nieuwe blogs.

Start met de fruitschaal en stimuleer je werknemers + klanten

Ook onze klanten waren dol op de fruitschaal. Ze pakten vaak een appeltje mee voor onderweg. Ik zeg goed bezig! Klant blij, werknemer blij en werkgever blij!

Fruit.nl hoeft niet duur te zijn

Fruit.nl is een leverancier die fruit levert aan particulieren en bedrijven. Dit doen zij door middel van fruitboxen. Je kan ze in verschillende maten krijgen. Zo heb je al 40 porties fruit voor € 23,00. Het wordt wekelijks geleverd op kantoor. Je kunt continue op en afschalen, zodat je in de vakantieperiodes niet met teveel fruit zit. De mannen (en vrouwen) bij Fruit.nl zijn ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig, zij doneren 1 stuk fruit aan de voedselbank per geleverde box. Ze hebben ook lekkere sapboxen zodat je lekkere sapjes vers kunt maken!

Wanneer je de kosten opweegt tegen het feit dat er minder ziekteverzuim zal zijn en meer tevreden werknemers (en klanten) dan is dit snel terug verdiend.

Let me know, below in een comment of jij het ook super zou vinden wanneer jouw werkgever gratis fruit aan zou bieden op het werk? 

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.